پشم سنگ
دنیای صنعتی این روزها بر اساس مصرف بهینه انرژی و کاهش آلاینده های زیست محیطی پیش می رود. از این رو، محصولات صنعتی زیادی برای پیشگیری از آلودگی صوتی، آلودگی هوا، آلودگی طبیعت و مانند آن ها تولید شده اند. در این میان عایق های حرارتی و صوتی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. پشم سنگ یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین عایق های حرارتی و صوتی است که در صنعت کاربرد فراوانی دارد.
عایق حرارتی پشم سنگ نوعی عایق است که از الیاف تهیه شده از گونه ای سنگ آذرین با نام بازالت ساخته می شود. ابعاد این الیاف در مقیاس میکرون بوده و با نسبت ۹۷ درصد الیاف و ۳ درصد رزین و روغن، عایق حرارتی پشم سنگ را تشکیل می دهد. پشم سنگ را به عنوان یک عایق صوتی با عملکردی فوق العاده نیز به کار می برند. لازم است بدانید که عملکرد این عایق حرارتی-صوتی بسیار بهتر از عایق های مشابه است.
استفاده از پشم سنگ به عنوان عایق حرارتی نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی دارد. این مساله در کشور ما که قسمت عمده ای از انرژی در بخش مصارف خانگی صرف می شود، از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه، عایق حرارتی پشم سنگ در انواع مختلفی ساخته می شود که عملکردهای متنوعی دارند. برای مثال پشم سنگ لحافی، پشم سنگ تخته ای و پشم سنگ پتوئی از پرکاربردترین پشم سنگ ها به حساب می آیند. قیمت پشم سنگ نیز بر اساس نوع و کاربرد آن تعیین می گردد.
از سوی دیگر، بر اساس تحقیقاتی که در زمینه پشم سنگ انجام گرفته است، این نوع عایق صوتی-حرارتی فاقد مضراتی است که دیگر عایق ها برای محیط زیست از خود نشان می دهند. در واقع، به جرات می توان پشم سنگ را به عنوان مفیدترین و پاک ترین نوع عایق حرارتی دانست. بنابراین، به نظر می رسد که استفاده از این نوع عایق صوتی-حرارتی بسیار باصرفه باشد؛ مخصوصا اگر از یک مرجع مطمئن و معتبر نظیر شرکت پشم سنگ آسیا خریداری گردد.
پشم سنگ چیست؟
سنگ بازالت از خانواده سنگ های آذرین در اثر فوران آتشفشان ها به وجود می آید. اگر این سنگ در صنعت و تحت حرارت بالا (حدود ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد) قرار گرفته و تغییر شکل یابد، در نهایت منجر به تولید نوعی الیاف می گردد. الیاف به دست آمده خاصیت ضد حریق داشته و در تهیه عایق های حرارتی و صوتی به کار می رود؛ این نوع عایق ها را پشم سنگ می نامند.
در اصل، بازالت در حرارت بالا ذوب می شود و به الیافی با ابعاد میکرون تبدیل می گردد. سپس یک ترکیب شامل ۹۷ درصد الیاف بازالت و ۳ درصد رزین و روغن های مخصوص منجر به تولید پشم سنگ خواهد شد.
پشم سنگ یک عایق حرارتی و در عین حال یک عایق صوتی عالی به حساب می آید که برای کاهش مصرف انرژی و کاهش آلودگی های صوتی ساختمان ها بسیار مفید خواهد بود. بنابراین، استفاده از این عایق در ساخت سازه های عمرانی و ساختمانی عملا هزینه های مرتبط با انرژی را کاهش خواهد داد. بیش از ۴۴ درصد از عایق های به کار رفته در مصالح ساختمانی از نوع پشم سنگ های مختلف هستند. برخی از ویژگی های بارز انواع پشم سنگ عبارت اند از:
- راحتی در نصب
- مقاومت در مقابل انتقال صوت
- ضریب هدایت حرارتی پایین
- مقاومت زیاد در مقابل آتش سوزی
- قدرت جذب بالا در مقابل صوت
- سمی نبودن و سازگاری بالا با محیط زیست
- دارای خواص ضد آلرژیک
- مناسب برای استفاده در ساخت و سازهای عمرانی و صنعتی
انواع پشم سنگ کدام اند و چه کاربردی دارند؟
عایق حرارتی پشم سنگ یکی از بی ضررترین و بهترین عایق های حرارتی و صوتی در بین موارد مشابه است. از این رو، تلاش بر این است تا انواع مختلفی از آن ساخته شده و در جاهای مخصوص به کار گرفته شوند. پشم سنگ ها با هر نوعی که باشند، می توانند به صورت روکش دار و بدون روکش تولید گردند. قیمت پشم سنگ نیز بر همین اساس و بنا بر نوع آن تعیین می گردد.
در هر حال، لازم است افراد بنا بر نیاز خود به یک فروشگاه و یا تولید کننده مطمئن مانند شرکت پشم سنگ آسیا مراجعه کرده و محصول مورد نظر خود را خریداری نمایند. انواع پشم سنگ های تولید شده در صنعت و کاربردهای آن ها در ادامه معرفی می شوند.
پشم سنگ لحافی (فنوفلت)
عایق حرارتی پشم سنگ لحافی نوع پرکاربردی از پشم سنگ است. این نوع پشم سنگ برای عایق کردن سطوح مختلف علی الخصوص سطوح با انحنای کم بسیار مناسب خواهد بود. برخی از اصلی ترین کاربردهای پشم سنگ لحافی عبارت اند از:
- عایق کردن سقف ساختمان
- عایق کردن انواع دیوار
- عایق کاری انواع کانال تهویه هوا
- استفاده به عنوان عایق سوله
- عایق کردن سقف های کاذب
پشم سنگ لحافی را می توان به صورت روکش دار یا بدون روکش استفاده نمود. روکش پشم سنگ های لحافی عمدتا آلومینیوم و یا کاغذ کرافت است. لازم است بدانید که پشم سنگ لحافی انعطاف پذیری بالایی داشته و همواره به صورت رولی به بازار عرضه می گردد.
پشم سنگ تخته ای (ایزوبلانکت)
پشم سنگ تخته ای نیز کاربردهای فراوانی در صنعت دارد که این کاربردها در ساخت و سازها بیش از جاهای دیگر به چشم می خورد. عایق کاری دیوارها، سقف و کف ساختمان با استفاده از پشم سنگ تخته ای کمک می کند تا محل زندگی از اتلاف انرژی و آلودگی های صوتی در امان بماند.
با تغییر دانسیته و ضخامت پشم سنگ تخته ای در هنگام تولید، انواع مختلفی از پشم سنگ ها تولید می گردد. پتروشیمی ها، صنایع کوره سازی و پالایشگاه ها از جمله مصرف کنندگان پشم سنگ تخته ای به شمار می روند.
پشم سنگ پتویی (فنوپانل)
همانند ساختمان ها، برخی تجهیزات صنعتی نظیر ماشین آلات و لوله های حجیم نیاز به عایق بندی دارند. پشم سنگ پتویی دقیقا با همین هدف ساخته می شود. در واقع، عایق حرارتی-صوتی پشم سنگ پتویی یکی از حیاتی ترین عایق ها برای تجهیزات صنعتی به حساب می آید.
پشم سنگ لوله ای (ایزوپایپ)
پشم سنگ لوله ای نوع خاصی از عایق ها است که در زمینه عایق کاری تاسیسات ساختمانی و انواع لوله، کارایی زیادی دارد. پشم سنگ لوله ای متناسب با قطر لوله های موجود در بازار تولید شده و از نظر ضخامت تنوع بالایی دارند.
پشم سنگ فله ای (ایزوترم)
پشم سنگ فله ای نوع دیگری از عایق های حرارتی است که به صورت پشم سنگ خام حلاجی شده تولید می گردد. این نوع عایق صوتی-حرارتی در مواردی که فضای مورد نظر شکل هندسی خاصی نداشته باشد می تواند به کار برده شود.
مزایای عایق حرارتی پشم سنگ چیست؟
پشم سنگ به عنوان یکی از بهترین عایق های حرارتی و عایق های صوتی به حساب می آید. حال این سوال مطرح می شود که چرا انواع پشم سنگ بهترین عایق حرارتی در صنعت به شمار می روند؟ در زیر به برخی از مزیت های اصلی پشم سنگ اشاره خواهیم کرد:
- کیفیت و عملکرد پشم سنگ در جذب صوت، کاهش انتقال صدا و جلوگیری از انتقال حرارت فوق العاده است.
- نارسانا بودن و هدایت الکتریکی صفر پشم سنگ یکی از مزیت های ویژه آن محسوب می شود.
- پشم سنگ با هر نوعی را می توان مطابق با اندازه مورد نظر برش داده و استفاده نمود.
- از نظر رعایت بهداشت، پشم سنگ گزینه مناسبی است؛ زیرا از رشد باکتری، قارچ و حشرات جلوگیری می کند.
- پشم سنگ، وزن بسیار سبکی داشته و در هنگام استفاده، بار اضافی برای سازه ایجاد نمی کند.
- طول عمر پشم سنگ بالا است و در مقابل مواد شیمیایی مقاومت بالایی نشان می دهد.
- تولید پشم سنگ با مواد اولیه بدون ضرر بوده و هیچ گونه آسیب زیست محیطی و یا خواص آلرژیک برای انسان در بر نخواهد داشت.
- استفاده از پشم سنگ در محیط های ساختمانی باعث می شود تا در هنگام آتش سوزی آتش به قسمت های دیگر منتقل نشود؛ در نتیجه مهار آتش سوزی را ساده تر می کند.
کاربرد پشم سنگ در کشاورزی چگونه است؟
صنعت کشاورزی نیز به عنوان یکی از مصرف کنندگان عمده پشم سنگ به حساب می آید. روش جدیدی از کاشت گیاهان که در سال های اخیر به کار گرفته شده، کاشت گیاه بدون استفاده از خاک های کشاورزی است. این روش که در اصطلاح هایدروپونیک نامیده می شود، با استفاده از پشم سنگ به خوبی قابل اجرا خواهد بود.
در این روش کشاورزی، پشم سنگ به جای خاک در محیط قرار گرفته و ریشه گیاه و تمامی املاح مورد نیاز آن را در خود نگهداری می کند. نکته ای که در مورد ماده اولیه پشم سنگ یعنی بازالت وجود دارد آن است که این ماده ترکیبات شیمیایی مفیدی نظیر اکسید مولیبدن دارد که در بهبود خاک های کشاورزی نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.
البته ممکن است در محیط کشت گیاه از مواد آلی نظیر فوم استفاده شود. با این حال، یک ماده نسبتا طبیعی و غیر آلی می تواند از نظر حفظ سلامت محیط زیست بیشتر مورد توجه قرار گیرد. از این رو، در سال های اخیر استفاده از پشم سنگ در گلخانه های هایدروپونیک به یک فرایند رایج تبدیل شده است. انواع مختلفی از صیفی جات و گل های متنوع با استفاده از روش هایدروپونیک با پشم سنگ قابل تولید هستند.
پشم سنگ چه تفاوتی با پشم شیشه دارد؟
ممکن است در بین عایق های حرارتی نام پشم شیشه را بیشتر از پشم سنگ شنیده باشید. با این حال، پشم سنگ نسبت به پشم شیشه خواص بیشتری داشته و استفاده از آن مقرون به صرفه تر خواهد بود. البته بهتر است بدانید که کاربرد عایق حرارتی پشم سنگ و پشم شیشه با یکدیگر تفاوت های ویژه دارد. در ادامه به برخی از مزیت های پشم سنگ نسبت به پشم شیشه اشاره می کنیم.
تراکم بالای پشم سنگ
پشم شیشه نیز مانند پشم سنگ به عنوان عایق حرارتی به کار برده می شود. اما تراکم الیاف در پشم سنگ بیشتر است و بنابراین قدرت عایق بندی بهتری نیز ارائه می دهد.
مقاومت بالای پشم سنگ در مقابل انتقال حرارت
پشم شیشه و پشم سنگ هر دو عایق های حرارتی خوبی هستند. با این حال، ماده اولیه پشم سنگ باعث می شود تا مقاومت این عایق حرارتی نسبت به پشم شیشه بالاتر باشد.
عایق بندی راحت تر کف و دیوارها با پشم سنگ
از نظر فنی، عایق بندی کف و دیوارها با پشم سنگ صرفه بیشتری دارد. همچنین، از آن جا که از نظر مقاومت حرارتی، پشم سنگ بهتر عمل می کند، بنابراین، هزینه های مربوط به انرژی کاهش بیشتری خواهد داشت.
مقاومت در مقابل صوت
برای پیشگیری از انتقال سر و صدا و رفع آلودگی صوتی، پشم سنگ بسیار بهتر از پشم شیشه عمل می کند.
عدم بروز واکنش های آلرژیک به پشم سنگ برای انسان
ماده اولیه در تولید پشم شیشه از ذرات ریز و پودر مانندی تشکیل شده است. از این رو، پشم شیشه در طولانی مدت ممکن است برای افراد مشکلات تنفسی به وجود آورد. در واقع، الیاف سازنده پشم شیشه ساختاری سوزنی شکل دارند و پس از ورود به ریه در آن جا ماندگار می شوند که منجر به خطرات زیادی خواهد شد. اما همان طور که قبلا اشاره کردیم، ضد آلرژیک بودن پشم سنگ از ویژگی های اصلی آن بوده و مانع از بروز بیماری های تنفسی می گردد.
عمر و دوام طولانی پشم سنگ
بدون شک پشم سنگ در مقایسه با پشم شیشه، مدت زمان بیشتری قابل استفاده بوده و مقاومت بالاتری هم نشان می دهد.
مقاومت پشم سنگ در مقابل آتش سوزی
از بین پشم سنگ و پشم شیشه، مقاومت پشم سنگ در مقابل شعله مستقیم آتش بسیار بیشتر خواهد بود. استفاده از این ماده در عایق بندی ساختمان ها باعث می شود تا در هنگام آتش سوزی، آتش به نقاط دیگر منتقل نشود.
شرکت پشم سنگ آسیا ؛ عرضه کننده انواع پشم سنگ در ایران
افزایش آگاهی در مورد کاربرد انواع پشم سنگ باعث شده تا این ماده ارزشمند در بسیاری از صنایع و تجهیزات از جمله تجهیزات ساختمانی و صنعتی به کار گرفته شود. تلاش برای جلوگیری از اتلاف انرژی و حرارت و همچنین، پیشگیری از انتقال آلودگی های صوتی به محیط زندگی و کار باعث شده تا عایق بندی این محیط ها از اهمیت بالایی برخوردار گردد. از این رو، خرید پشم سنگ از یک مرجع و تولید کننده مطمئن نظیر شرکت پشم سنگ آسیا می تواند بسیار مفید باشد.
به منظور اطلاع از نحوه ثبت سفارش و خرید از شرکت پشم سنگ آسیا می توانید به وبسایت https://www.asiarockwool.co مراجعه یا با این شماره ۰۹۱۲۱۷۸۲۴۲۱ تماس حاصل فرمایید