همشهری آنلاین - محمد بلبلی: عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در گفتوگو با خبرنگار همشهری آنلاین، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۶۸ میلیون نفر از جمعیت کشور هستند که باید واکسن کرونا تزریق دریافت کنند، از این تعداد، ۶۰ میلیون نفر دز اول و ۵۲ میلیون نفر دز دوم را تزریق کردند و تنها ۱۲ میلیون نفر دز سوم را دریافت کردهاند.
دکتر پیام طبرسی با بیان اینکه استقبال کمتری از تزریق دز سوم واکسن کرونا شده است، افزود: در چند ماه اخیر و با پایین آمدن آمار ابتلا به کرونا، این تصور برای مردم ایجاد شد که نسبت به ابتلای به کرونا ایمنی ایجاد شده و به همین دلیل برای تزریق واکسن احساس نیاز نکردند.
وی ادامه داد: در وضعیت موجود که با موج وسیع اٌمیکرن روبهرو شدهایم، بیشتر از هر زمان دیگر به واکسیناسیون احتایج داریم و افرادی که واکسن سینوفارم، بهارات و برکت تزریق کردهاند پس از ۴ ماه و افرادی که آسترازنکا و اسپوتنیک دریافت کردهاند، پس از گذشت ۶ ماه میتوانند دوز سوم را واکسن آسترازنکا دریافت کنند، تنها راه ایمنی از ابتلا به اٌمیکرن دریافت دز سوم واکسن است.
شیوع اٌمیکرن در کشور همسایه؛ آمادهباش در ایران
طبرسی با اشاره به این که موج ابتلا به اٌمیکرن آغاز شده است، اظهار کرد: در روزهای اخیر حدود ۴۰ درصد از نمونههای آزمایش کرونا، ابتلا به اٌمیکرن را نشان میدهد، آمار ابتلا به اٌمیکرن در کشور همسایه ترکیه به ۶۵ درصد رسیده است و همین مساله نزدیک بودن ما به این کشور و همچنین ازدیاد رفت و آمد، باید گفت که ضریب ابتلا به اٌمیکرن بالا رفته است.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر نمیتوان مسائل مربوط به پیشگیری را دنبال کرد و باید اقدامات مربوط به کنترل سویه جدید را اجرایی کرد، با توجه به فرصت کم، بهترین راه برای کنترل اٌمیکرن تزریق واکسن، بخصوص دز سوم است که باید آمار تزریق دز سوم را به سرعت به ۵۰ میلیون نفر برسانیم، در غیر این صورت دوباره با آمار بالایی از بستری و مرگ و میر روبهرو خواهیم شد.
وی درباره این که چه واکسنی برای دز سوم مناسب است، گفت: چه تزریق واکسنی مطابق با دز اول و دوم و چه دریافت نوع متفاوتی از واکسن، فرق چندانی در اصل موضوع نداشته و در هر دو صورت سطح آنتیبادی را بالا رفته و ایمنی ایجاد میکند، مهمترین مساله سرعت بالای تزریق دز سوم با توجه به واکسنهای موجود در کشور است.
عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ افزود: در یک دوره کوتاه با کمبود واکسن آسترازنکا مواجه شدیم که با واردات مجدد از جمله واردات یک میلیون دز جدید در روز گذشته تا حدود زیادی مشکل کمبود این واکسن حل شده است، از مردم میخواهیم که برای دریافت دز سوم، از واکسنهایی که در کشور موجود است استفاده کنند تا واکسن آسترازنکا موجود، برای افرادی که دز اول را از این واکسن تزریق کردهاند استفاده شود.
طبرسی با بیان اینکه طبق نظر کارشناسان بهتر است دز سوم، با دو دز اول و دوم متفاوت باشد، اما با این حال در صورت موجود بودن واکسن آسترازنکا مانعی برای دریافت دز سوم از این نوع واکسن وجود ندارد، افزود: در حال حاضر پلتفرمهای پروتئینی مانند پاستوکووک و اسپایکوژن بهترین گزینهها برای تزریق دز سوم هستند، زیرا عوارض خیلی کمتری دارند و همچنین سطح آنتیبادی را تا حد زیادی بالا میبرند.