به گزارش همشهریآنلاین، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز نوشت: واکسن کرونا در شرایط فعلی به یگانه سلاح بشر برای مقابله با همهگیری تبدیل شده است. مقامات بهداشتی در ابتدا تنها افراد بالای ۱۸ سال را واجد شرایط دریافت واکسن کرونا معرفی کردند.
با این حال، گرچه واکسن کرونا باعث بروز عوارض جزئی در کودکان و نوجوانان شد، با گذشت زمان تزریق آن به افراد بالای ۱۲ سال نیز مجاز اعلام شد. مقامات بهداشتی تاکید دارند برای قطع زنجیره همهگیری کرونا تزریق واکسن به تمامی افراد ضروری است.
سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیهای تزریق دوز یک سوم واکسن فایزر را برای کودکان ۵ تا ۱۱ سال مجاز اعلام کرد. این توصیه پس از تایید موسسه گروه متخصصانِ مشاور استراتژیک در تایید این موضوع صادر شد.
دوز توصیه شده سازمان جهانی بهداشت برای کودکان ۵ تا ۱۱ سال شامل دوز حاوی ۱۰ میلی گرم واکسن فایزر است. در حال حاضر برای افراد بالای ۱۲ سال در جهان دوز ۳۰ میلیگرمی واکسن فایزر تزریق میشود.
هماکنون چندین کشور جهان شامل آمریکا، کانادا و کشورهای حوزه اتحادیه اروپا، واکسن فایزر را برای افراد ۵ تا ۱۱ سال استفاده میکنند.
کیت اوبرین، مدیر بخش واکسیناسیون سازمان جهانی بهداشت در این رابطه گفت: ما در تحقیقات آزمایشگاهی هیچ موضوع نگرانکنندهای که سلامت افراد ۵ تا ۱۱ سال را پس از تزریق واکسن به خطر بیندازد، مشاهده نکردهایم.
این نهاد بینالمللی توصیه کرده است زمان مناسب برای تزریق دوز تقویتی (دوز سوم) واکسن ۴ تا ۶ ماه پس از دریافت دو دوز نخست است که باید اولویت دریافت با افراد کهنسال و کادر درمانی که در خط مقدم مبارزه با بیماری هستند، باشد.
سازمان جهانی بهداشت بار دیگر از کشورهای ثروتمند جهان خواست واکسن کرونا را در اختیار کشورهای فقیر جهان قرار دهند. عدم واکسیناسیون جهانی کرونا میتواند همچنان منجر به ادامه همهگیری شده و خطر بروز جهشهای جدید در ویروس را به دنبال داشته باشد.