والدین نقش مهمی در حفاظت از فرزندان خود هنگام تردد با وسایل نقلیه را بر عهده دارند.
به گزارش مهر، مهندس وحید نوروزی افزود: توصیههای ایمنی ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران در مورد حفظ امنیت کودکان به عنوان سرنشین خودرو هم زمان با 17 مهر روز جهانی کودک، منتشر شد.
وی ادامه داد: بدون تردید کمربند ایمنی اهمیت ویژهای در تأمین امنیت همه سرنشینان خودرو به ویژه کودکان دارد.
مشاور زیست محیطی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: به این منظور هنگام معاینه فنی، عملکرد کمربند ایمنی در خودروها با جدیت و به دقت مورد بررسی قرار میگیرد.
بر اساس این گزارش، توصیه های ایمنی ستاد معاینه فنی خودرو در مورد کودکان از بدو تولد تا 8 سالگی به شرح زیر است:
الف – از بدو تولد تا یک سالگی (با وزن زیر 9 کیلوگرم):
در این مرحله صندلی کودک در قسمت پشت (صندلی عقب) به صورت برعکس قرار گرفته و روی کودک به سمت پشت خودرو با زاویه 45 درجه قرار میگیرد و پس از آن سر کودک به صندلی تکیه داده میشود. در این حالت نباید صندلی از طرفین بیشتر از 5/2 سانتی متر تکان داشته باشد و باید از صندلی کودکی استفاده شود که قابلیت تنظیم برای قد و وزن کودک را دارا باشد و نیز کمربند روی شانه کودک قرار گرفته و استحکام آن به حدی باشد که بیش از یک انگشت از زیر آن عبور ننماید و قسمت دیگر کمربند روی سینه تا زیر بغل قرار گیرد. در ضمن از لوازم متفرقه یا قطعات برنده و سخت با احتمال صدمه به کودک استفاده نشود و هیچ گاه صندلی کودک روبروی سیستم Airbag قرار نگیرد.
ب – از یک تا چهار سالگی (با وزن 9 تا 18 کیلوگرم):
در این مرحله کودک در قسمت صندلی عقب قرار گرفته و صورت کودک رو به جلو میتواند قرار گیرد و طرز بستن کمربند مانند حالت الف است. در ضمن گیره روی سینه را تا حد زیر بغل قرار دهید و مطمئن باشید که گیرهها سفت بوده و تکان دادن آن به آسانی مقدور نمیباشد.
ج – از چهار تا هشت سالگی (با وزن 18 تا 36 کیلوگرم):
هنگامی نیاز به استفاده از صندلی کمکی برای کودکان است که صندلی کودک مناسب نبوده و استفاده از کمربند ایمنی خودرو امکان پذیر نمیباشد. صندلی کمکی بر روی صندلی عقب قرار می گیرد و برای کودکان زیر 8 سال با وزنی بین 18 تا 36 کیلوگرم که قدشان از یک متر و 45 سانتی متر کوتاه تر است، مورد استفاده قرار میگیرد. شانهها و پاها بر روی صندلی کمکی قرار گرفته و کمربند ایمنی کاملاً صندلی کمکی را احاطه مینماید.
در ضمن قسمت بالای صندلی کمکی باید سر کودک را در خود جای دهد و قسمت بالای کمربند از روی شانه عبور کند (نه صورت و گردن) و قسمت پایین کمربند از روی ران پا عبور نماید (نه شکم).
بنا بر این گزارش، استفاده از کمربند ایمنی که از موارد مورد تأکید ستاد معاینه فنی خودرو است که استفاده از آن برای کودکان بالای 8 سال و با وزن بیش از 36 کیلوگرم و قد بالاتر یک متر و 45 سانتی متر امکانپذیر است.
گفتنی است، به موجب این توصیه کمربند ایمنی برای بزرگسالان طراحی شده و کودکان نباید تحت هیچ شرایطی در صندلی عقب بنشینند و نیز هیچ گاه از یک کمربند برای دو کودک استفاده نشود.