یک جفت مجسمه ابولهول غول‌پیکر مرمری در حفاری‌های معبد «آمن‌هوتپ سوم» که حدود ۳۳۰۰ سال پیش در مصر حکومت کرد، کشف شدند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دیلی‌میل این مجسمه‌های ۸ متری که چهره «آمنهوتپ سوم» را برخود دارند که پدربزرگ توتنخامن، فرعون نامدار مصر بود، و سربند «نِمِس» (مخصوص فرعون‌ها)، ریش سلطنتی و گردنبندی پهن هم روی آن حکاکی شده است.

این باستان‌شناسان پس از پاک کردن و ترمیم این مجسمه‌ها، نوشته نقش‌شده «محبوب آمون-رع» را روی سینه مجسمه کشف کردند. امون- رع، خدای خورشید یکی از مهمترین خدایان مصر باستان بود و اغلب به شکل ابوالهول (موجودی افسانه‌ای با سر انسان، بدن شیر و بال‌های عقاب) تصویر می‌شد.

گروه متشکل از باستان‌شناسان مصری و آلمان به سرپرستی «هوریگ هوروسیان» این مجسمه‌های غول‌پیکر فرورفته درون آب در ساختمان آرامگاهی به نام معبد رامسیوم یا  «معبد میلیون‌ها سال» یافتند.

این معبد که در نزدیکی شهر «اقصر» مصر (در محل شهر باستانی تٍبٍس) در مجاورت رود نیل قرار دارد که به خاطر داشتن باستانی‌ترین محل‌های مصر شهرت دارد و «دره پادشاهان» (یک گورستان باستانی فراعنه) هم در نزدیکی آن است. 

مجسمه الهه «سخمت»

این باستان‌شناسان در کنار دو ابوالهول غول‌پیکر سه مجسمه تقریبا سالم از الهه «سخمت» (زنی با صورت شیرمانند که مدافع «رع» خدای خورشید است) و باقیمانده‌هایی از یک سالن ستون‌دار بزرگ را یافتند.

دیواره‌های این سالن با صحنه‌های از مناسک و مراسم تزئین شده‌اند.

به گفته این باستان‌شناسان، کشف این ابوالهول‌ها وجود  شروع یک مسیر تشییع را در این مکان‌ را ثابت می‌کند که جشن‌های «عید دره زبیا» هر سال در آن برگزار می‌شده است. 

در این رویداد سالانه افراد می‌توانستند به دیدار عزیزان درگذشته‌شان بیایند و برای آنها هدیه بیاورند و  تنها در شهر باستانی «تبس» برگزار می‌شد.

آمنهوتپ سوم که پدربزرگ «توتنخامن» (توت‌عنخ‌آمون) فرعون نامدار مصر بود، در قرن ۱۴ پیش از میلاد در اوج دوره «پادشاهی جدید» مصر باستان بر قلمرویی گسترده از نوبیه در جنوب تا سوریه در شمال حکومت کرد.

او که حاکمی از هجدهمین خاندان پادشاهی مصر باستان بود در ۱۲ سالگی با نایب‌السلطنگی مادرش به مقام شاهی رسید و در فاصله سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۴۹ قبل از میلاد حکومت کرد. او در سال ۱۳۵۴ قبل از میلاد درگذشت و پسرش «آمنهوتپ چهارم» جانشینش شد که به نام «آخناتن» مشهور است