به گزارش همشهری آنلاین، دکتر سیداحمد طباطبایی، دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا معتقد است که با افزایش موارد ابتلا در گروه کودکان، عوارض شایعتری هم بهوجود خواهد آمد: در پیکهای قبلی نگرانکنندهترین این عوارض درگیری چند ارگان بهطور همزمان بود که منجر به نارسایی و خطرات جدی میشد. در گذشته درگیری ریه، قلب، مفاصل، پوست در بزرگسالانی که به کرونا مبتلا میشدند وجود داشت و درباره برخی از آنها درمانهای اختصاصی هم نداشتیم و کورتون درمانی صورت میگرفت. درباره اومیکرون با افزایش موارد بیماری میتوان انتظار چنین عوارضی را داشت. البته هماکنون در کودکان هنوز عوارض جدی وجود ندارد اما این به معنی مواجه نشدن با آن نیست و با شیوع گسترده میتواند به چنین عوارضی در این گروه سنی هم ختم شود.
او درباره نشانههای ابتلا به اومیکرون در کودکان توضیح داد: تفاوت اومیکرون با سویه قبلی کرونا در این است که بیشترین درگیری را در قسمتهای فوقانی دستگاه تنفسی بهوجود میآورد. به همین دلیل نشانههایی که ایجاد میکند بهصورت سرفههای مزاحم، سردرد و آبریزش زیاد بینی، درد بدنی است و اختلال در اکسیژنرسانی کمتر است اما اینکه اومیکرون هیچ خطری برای ریه ندارد، درست نیست. در تمام دنیا مرگهای زیادی ناشی از ابتلا به اومیکرون گزارش میشود که شایعترین آن درگیری ریه و عفونتهای ثانویه است. به همین دلیل باید به خانوادهها هشدار داد که اومیکرون را مانند دلتا جدی بگیرند، چرا که کودکان در معرض آسیب شدید قرار دارند.
بهگفته این متخصص، تنها در ۱۰ روز گذشته بهدلیل برگزاری تجمعات و مراسمهای عمومی و خستگی از رعایت پروتکلها، آمار ابتلا به کرونا در کشور افزایشی شده است. همچنین دلخوشی و اطمینان از تزریق واکسن در برخی افراد، عامل دیگر کاهش رعایت پروتکلها شد و نکته مهم اینجاست که میزان رعایت پروتکلها در کودکان کمتر است.
دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی در پاسخ به این سوال که برخی علائم نه چندان شدید در کودکان از سوی خانوادهها تنها یک سرماخوردگی ساده تصور میشود و آیا این مساله میتواند خطرناک باشد، بیان کرد: ابتلا به اومیکرون علائم متفاوتی دارد، مشابه یک سرماخوردگی ساده با آبریزش بینی و گلودرد یا شرایط حادتر از جمله تب بسیار بالا، بیاشتهایی و ناتوانی. در برخی کودکان این ناتوانی واقعا چشمگیر است و حتی توان نشستن هم ندارند. به همین دلیل با کوچکترین علائم باید توجه جدی به پیگیری بیماری صورت بگیرد. خانوادهها در صورت بروز بیماری در کودک باید نسبت به قرنطینه، مراجعه به پزشک و جلوگیری از مدرسه رفتن فرزندشان اقدام کنند، نباید تا زمان استقرار و حاد شدن بیماری در کودک صبر کرد.
طباطبایی همچنین درباره افزایش موارد مرگ ناشی از ابتلا به اومیکرون در کودکان تاکید کرد: آمار رسمی درباره مرگ کودکان وجود ندارد اما قطعا با افزایش موارد بستری مواجه هستیم و این مساله میتواند در کودکانی بیماریهای زمینهای دارند، خطرناکتر باشد. در پیکهای قبلی بیشترین موارد فوتی در بزرگسالانی وجود داشت که یک بیماری زمینهای داشتند و این مساله میتواند اکنون کودکان را در پیک جدید تهدید کند هر چند امیدواریم این پیشبینی درستی نباشد و جان کودکان به خطر نیفتد.