به گزارش همشهری آنلاین، بوشهر طولانیترین مرز مشترک آبی با خلیجفارس در جنوب ایران را دارد. راههای مختلفی برای رسیدن به بوشهر وجود دارد؛ باید بدانید که استان بوشهر از شمال به قسمتی از خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به فارس، از جنوب و غرب به خلیج فارس و از جنوبشرق به قسمتی از هرمزگان محدود است. بنابراین میتوانید به انتخاب خود از نزدیکترین استان مبدا حرکتتان وارد بوشهر شوید. اگر از خوزستان سفر خود را انتخاب کردهاید، هندیجان آخرین شهر خوزستان است که میتوانید از آن با طی ۶۰ کیلومتر به بندر دیلم یعنی دروازه شمالی بوشهر برسید. بعد از بازدید از سواحل بندر امام حسن(ع) در بندر دیلم وارد جاده ساحلی شوید تا به گناوه، دشتستان، شهر بوشهر، تنگستان، دشتی، دیر، کنگان و سپس عسلویه برسید. فاصله کنگان تا عسلویه ۸۳ کیلومتر است. عسلویه برخلاف تصور عموم که منطقه ویژه اقتصادی است نقاط گردشگری منحصربهفردی دارد. شاید عسلویه شما را به یاد دکلهای نفتی در لحظه اول بیندازد، اما اگر با نقاط دیدنی آن بهویژه نایبند آشنا شوید حتما تصورتان عوض خواهد شد.
اسکله عسلویه و بازار ماهیفروشان
عسلویه به دلیل اینکه شهری بندری است، اسکله و بازار بزرگی برای فروش ماهی دارد. اگر ماهی تازه میخواهید میتوانید سری به بازار ماهیفروشان این شهر بزنید. زیرا یکی از بزرگترین بازارهای ماهی در استان بوشهر است. همچنین اگر به بازارگردی علاقه دارید به چهارشنبه بازار عسلویه هم بروید.
نخل تقی
در سمت غربی شهر عسلویه شهری به نام نخل تقی قرار دارد. این شهر نخلستانهای فراوان دارد. در مجاورت ساحل و اسکله نخل تقی، پارکی ساحلی و زیبا نیز ساخته شده است که شامل امکانات رفاهی مانند رستوران، محل بازی کودکان، محل ورزش و پیادهروی در کنار ساحل، کافیشاپ و اسکلههای ماهیگیری است. همچنین در در مرکز یکی از میدانهای شهر لنجی قرار دارد که زیباست و ارزش دیدن دارد. نام این میدان را نیز ناخدا لنج گذاشتهاند.
پارک بینظیر و ملی نایبند
پارک ملی نایبند یک منطقه حفاظتشده است که در استان بوشهر و شهرستان عسلویه قرار دارد. این منطقه همراه با مناطق دیگر از جمله دماغه نایبند و بخشی از آبهای خلیج فارس در سال ۱۳۸۳ به عنوان اولین پارک ملی دریایی ایران ثبت شد. وجود تپههای مرجانی برای غواصی، تخمگذاری آبزیان و لاکپشتان دریایی این منطقه را برای گردشگران جذاب و منحصربهفرد کرده است. این منطقه حفاظت شده در استان بوشهر، نقطه اتصال کوههای عسلویه به دریای خلیج فارس محسوب میشود. اگر دلتان میخواهد که جلوه بینظیری از کوه و دریا را در سواحل خلیجفارس ببینید حتما سری به نایبند بزنید.
از دلایل معروف بودن خلیج نایبند در بوشهر دماغهای است که از پیشروی خشکی در دریا ایجاد شده است. همچنین «نگاء» در جنوب پارک نایبند منطقهای سرسبز و ماسهای با وسعت بیش از ۴۵ هکتار است. این منطقه میان دو استان بوشهر و هرمزگان قرار دارد و منطقه گردشگری آرامی در کنار ساحل نیلگون خلیج فارس است.
حیات وحش نایبند هم جذابیت خاص خودش را دارد. شما میتوانید در این منطقه پستاندارانی نظیر قوچ و میش، کل و بز و دیگر حیوانات نظیر گرگ، شغال، خرگوش، روباه و انواع جوندگان را مشاهده کنید. در آبهای خلیج نایبند در بوشهر هم انواع دلفین و نهنگ وجود دارد که جذابیت خاص خودشان را دارند.
خرچنگ و ماهی گلخورک نیز در این منطقه مشاهده میشود. این ماهی دارای چشمهای برجسته است و کانالهایی را در کنار دریا میسازد. از جمله پرندگان مهاجری هم که در خلیج نایلند بوشهر زندگی میکنند می توان به فلامینگو، گیلانشاه، پلیکان سفید، سلیم، آبچلیک، کاکایی، پرستوهای دریایی و اگرت پا خاکستری اشاره کرد.
همچنین جنگل حرا یکی از شگفتیها و زیباییهای طبیعت خلیج فارس در پارک ملی دریایی نایبند است.
چشمه کلات
در مجاورت شهر عسلویه روستایی به نام کلات قرار گرفته است. با ورود به این روستا و روبهرو شدن با طبیعت آن، فراموش خواهید کرد که این روستا در استانی صنعتی و منطقهای پر از سکوهای گازی و نفتی قرار گرفته است. بعد از ورود به روستا و گذشتن از جادهای خاکی و طی مسافتی کمتر از ۲ کیلومتر به چشمه کلات خواهید رسید.
خلیج بنود
روستای بنود در ۳۵ کیلومتری شرق عسلویه واقع شده است. این روستا از شرقیترین روستاهای استان بوشهر محسوب میشود. روستای بنود با ۸۰۰ نفر جمعیت در شش کیلومتری چاه مبارک واقع شده و تا مجاورت خلیج فارس، منطقهای بسیار مستعد برای صیادی، گردشگری و انجام ورزشهای ساحلی است. این روستا را بیشتر به خاطر ساحل صخرهای آن میشناسند، همچنین فاصله روستا با دریا خیلی کم است، ساحل بنود چشم هر بینندهای را خیره میکند. اما نکته جالب توجه در مورد این روستا این است که ساحلش برای ساخت فیلم محمد رسول الله(ص) استفاده شده است. در واقع شهرک سینمایی زیبایی در آن وجود دارد که دیدنش خالی از لطف نخواهد بود. تماشای آثار و بقایای به جا مانده از این فیلم در کنار صخرهها و غروب زیبای این منطقه بسیار جذاب است. همچنین از عجایب روستای بنود و ساحلش میتوان به غار دریایی آن اشاره کرد. برای رسیدن به این غار باید از تپه کوچکی بگذرید. در واقع، بعد از بالا رفتن و سپس پایین آمدن از سمت دیگر تپه، میتوانید غار را ببینید. اگر وارد غار شوید، به غار بزرگتری خواهید رسید که دارای دو دهانه است. جایی که موجهای ساحل و نور خورشید در پیش رویتان قرار دارد و بیشک شگفتی عجیبی را برایتان رقم خواهد زد.
روستای هاله
در برگشت از ساحل بنود به یک سه راهی میرسید که اگر مسیر سمت چپ را طی کنید به روستایی به نام هاله میرسید. این روستا در فاصله تقریبا ۱۰ کیلومتری عسلویه قرار دارد و در جنوب خلیج نایبند واقع شده است. از دیدنیهای نزدیک روستا جنگلهای حرا و ساحل شفاف و آرام آن را میتوان نام برد. شما میتوانید با قایق سواری در دریا و جنگلهای حرا تفریح کنید.
آبشار درزو
آبشار درزو در روستای اخند که ۱۵ کیلومتر از عسلویه فاصله دارد واقع شده است. در میان کوههای این روستا، چشمهای زیبا با طبیعتی بکر قرار گرفته که دیدن تنها عکسی از آن کافی است تا وسوسه شوید مسافتی طولانی را برای دیدن تنگه و آبشار زیبای درزو طی کنید. اگر در ماههای بین اسفند تا فروردین به این آبشار سر بزنید با دشتی پوشیده شده از گلهای قرمز روبه رو میشوید. برای دسترسی به این آبشار در ابتدای مسیر آبشار، خودروی خود را پارک کنید. سپس حدود دو ساعت در مسیری نهچندان سخت پیادهروی کنید؛ آبشار درزو در پای خود حوضچه بسیار زیبا و پرآبی دارد که محل مناسبی برای شنا کردن و آبتنی است.