به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز گذشته (چهارشنبه) پس از دیدار و گفتوگو با «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه که به مسکو سفر کرده بود، تصریح کرد که تلاشهای دیپلماتیک برای احیای برجام باید ادامه داشته باشد.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی تاس، وی در خصوص گفتوگوی خود با ماکرون درباره ایران گفت: «ما در خصوص وضعیت توافق هستهای ایران و احیای برجام که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید و مورد تأیید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت، بحث و گفتوگو کردیم».
رئیسجمهور روسیه درادامه بر لزوم تداوم تلاشهای دیپلماتیک برای حفظ برجام تأکید کرد و گفت: «ما اشتراک نظر داریم که ادامه تلاشهای دیپلماتیک و تشویق و ترغیب به راهحلهای مصالحهآمیز در راستای منافع حفظ این سند بزرگ ضروری است. ما به توافق رسیدیم که مواضع ما در خصوص این موضوع بسیار نزدیک است یا آنطور که دیپلماتها میگویند، با یکدیگر همخوانی دارد».
ادامه دور هشتم مذاکرات وین که از روز سهشنبه ۱۹ بهمن از سرگرفته شده، در حالی پیش میرود که روز گذشته وبگاه آمریکایی «واشنگتنفریبیکن» گزارش کرد که چین و روسیه در مذاکرات رفع تحریمها در وین آمریکا را برای پذیرش خواستههای ایران تحت فشار قرار دادهاند.
چین و روسیه بارها آمریکا را مقصر اصلی وضعیت فعلی پیرامون برجام دانسته و بر ضرورت رفع تمامی تحریمهای یکجانبه علیه ایران برای هموار کردن مسیر اجرای کامل برجام تأکید کردهاند. پکن و مسکو تحریمهای یکجانبه آمریکا را غیرقانونی و بخشی از «دیپلماسی زورگویانه» واشنگتن میدانند.
دور هشتم مذاکرات وین از روز گذشته (سهشنبه) با برگزاری جلسه دوجانبه بین علی باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا هماهنگکننده گفتوگوها از سر گرفته شد. علی باقری روز سهشنبه برای شرکت در این گفتوگوها در رأس هیأتی وارد وین شده بود.
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی روز سه شنبه و همزمان با ادامه دور هشتم مذاکرات در وین بین ایران و ۱+۴ برای رفع تحریم ها در توئیتی نوشت: «ظرفیتها و توانمندیهای اقتصادی و تکنولوژیک کشور دارای ساختار یکپارچه است و رفع تحریمها با هر شناسهای باید برای همه بخشها ماهیت یکسان داشته باشد. تجربه قبلی ثابت کرد که بدون رفع جامع و موثر تحریمها، انتفاع اقتصادی پایدار از برجام بیشتر شبیه یک سراب است.»