همشهری آنلاین، فاطمه عباسی: برخی شهرهای جهان آنقدر تمیز هستند که شما میتوانید بنشینید و غذای خود را روی زمین میل کنید؛ البته که شاید این کار را نکنید! در این شهرها بیتوجهی به قوانین مربوط به پسماند عواقبی جدی به همراه دارد؛ این سیاستهای شهری در طول زمان به فرهنگ روزمره مردم تبدیل شدهاند.
کلگری (کانادا)
براساس پژوهشهای کلییرواتر و مرکز جهانی مرکر، شهر کلگری کانادا به عنوان تمیزترین شهر جهان شناخته شده است. این شهر که بیش از ۱.۲ میلیون نفر جمعیت دارد بین دو رودخانه بو و البو قرار گرفته و پارکها و کافههای تمیز آن لذت قدم زدن در این شهر را دوچندان میکند.
زوریخ (سوئیس)
کشور سوئیس به طبیعت زیبا، استاندارهای شگفتانگیز سطح زندگی و شهرهای تمیزش شهرت دارد اما در این بین زوریخ صدرنشین است؛ این شهر که سالانه هزاران گردشگر را به خود جذب میکند توانسته است با مدیریت دقیق و مدرن پسماند، علاوه بر حفظ تمیزی محیط شهری، انرژی کارآمدی نیز از بازیافت به دست آورد.
اصولا این کشور کوچک مانند یک شهر بکر است. تاکید ویژه به تمیزی، مسئولیتپذیری و همراهی شهروندان برای ایجاد یک لذت جمعی امری مثال زدنی است. امکانات این شهر پاکیزه برای زندگی افراد توانیاب و کمک به والدین برای نگهداری فرزندان نیز برترین رتبههای جهانی را دارند.
عنوان تمیزترین شهر آسیا برازنده سنگاپور است. مرکز شهر دیدنی یا فرودگاه فوقالعاده، همه فضاهای شهری زیبا و تمیزاند. قوانین سرسختانه در مورد حفظ نظافت شهری، سنگاپور را درخشان کرده است. به طور مثال انداختن آب دهان روی زمین با جریمه دولتی همراه خواهد شد.
آدلاید (استرالیا)
شهر آدلاید در جنوب استرالیا یک سیستم خارقالعاده برای بازیافت پسماند دارد به طوری ۸۵ درصد زبالههای تولید شده در این شهر بازیافت میشوند. غذاهای عالی، محیط شهری زیبا و طبیعت حومه این شهر همگی در سایه تمیزی، رقابت با این شهر را دشوار کرده است.
در ایران نیز روستای کهنکور استان سیستان و بلوچستان به دلیل مدیریت موفق پسماند و تمیزی محیط خود در سال ۱۳۹۹ مورد توجه رسانهها قرار گرفت. الگویی به میتواند در دیگر مناطق شهری و روستایی اجرا و علاوه بر زیبایی، بخشی از بودجه شهری را نیز تامین کند.