همشهری آنلاین- مریم ورشو: در شهر رودبار استان گیلان، در نزدیکی شهر توتکابن روستایی به نام حلیمه جان قرار دارد. دریاچه عروس که به دریاچه حلیمه جان نیز معروف است در این روستا قرار دارد.
رنگ دریاچه عروس همیشه مورد توجه گردشگران بوده است، زیرا این دریاچه قبل از ظهر به رنگ جنگل و در بعد از ظهر به رنگ آسمان درمیآید. علت تغییر رنگ دریاچه هم وزش باد و نوعی جلبک بومی است. جلبکها در صبح سطح دریاچه را سبز میکنند، اما هنگام وزش باد این جلبکها از سطح دریاچه کنار میروند؛ مانند عروسی که تورش را کنار میزند و رنگ آبی آسمان در سطح دریاچه منعکس میشود.
اطراف این دریاچه هم از جنگلی زیبا پوشیده شده است. انعکاس جنگل در دریاچه، تصویری زیبا را خلق میکند که میتواند برای عکاسی مناسب باشد.
بهترین زمان برای سفر به روستای حلیمه جان اوایل اردیبهشت تا اواخر تابستان است. پاییز این روستا هم دیدنی است.
بهترین مسیر دسترسی به روستای حلیمه جان، آزاده راه تهران-قزوین است. آزاده راه را به سمت منجیل و رودبار طی کنید تا به توتکابن برسید. بعد از آن تابلوی روستای حلیمه جان را خواهید دید. سپس وارد خروجی روستای حلیمه جان شوید و از روستا تا دریاچه عروس را پیادهروی کنید.
چشمه عروس
چشمه عروس از مناطق دیدنی و تفریحی شهرستان رابردر استان کرمان است که باغهای میوه، سپیدارو چنار و جریان آب رودخانه و جوشش چشمه سارها بر زیبایی این منطقه افزوده است. در واقع چشمه عروس، نام رودی در سه کیلومتری شهرستان رابر به طول ۸۷ کیلومتر سومین رود بلند کرمان است.
این رود پس از آبیاری مزرعههای رابر به هلیل رود میپیوندد و به سد جیرفت میریزد. هلیل رود و چشمه عروس باهم به هامون جازموریان میریزند.
چشمه عروس رابر بهدلیل داشتن آب و هوای خنک در نوروز گردشگران را بهسمت خود میکشاند. به طوری که به رامسر جنوب معروف شده است. همچنین به گردو، زیره، عسل، میوههای سردسیری، سیب، زعفران و بادام سوغات منطقه چشمه عروس است.
برای بازدید از این رودخانه زیبا و منطقه خوش آب و هوای اطراف آن ابتدا باید به استان کرمان سفر کنید و سپس خود را به شهر رابر برسانید. رودخانه چشمه عروس در ۳ کیلومتری شمال شهر قرار گرفته است.
ده عروس بهاباد
ده عروس نام روستایی زیرزمینی و تاریخی و کهن در شهرستان بهاباد استان یزد است که پس از احیا شدن از زیر خاک تبدیل به یک بومگردی شده است. این روستا در فاصله ۱۲ کیلومتری شهرستان بهاباد قراردارد. این روستا ده خانه زیرزمینی است که به شکل سنتی ساخته شده است و پذیرای گردشگران و مسافران نوروزی است. این روستای منحصر بهفرد قدمتی ۱۳۰۰ ساله دارد.
بخشی از این روستا هنوز مدفون است. درگذشته ده عروس از روستاهای بسیار پیشرفته با جمعیتی قابل توجه بوده است. این روستا از نظر شکل و معماری به روستاهای تاریخی کندوان و میمند در کشورمان شباهت دارد.
عروس تله
عروس تله در روستای ملومه قرار دارد نام سنگ عظیمی است. این صخره سنگی با مجموعه صخرههای دیگر، منتهی به درهای است که غاری پر از یخ دارد و به یخچال ملومه معروف است. برخی معتقدند که این سنگ بزرگ شبیه عروسی است که گویی تور عروسش را بر دشت و دمن پهن کرده است.
اما در افسانههای محلی گفته میشود که عروس تله یعنی مرگ عروس. در عروس تله، عروس خودکشی میکند، تازه عروسی که خانواده داماد آنقدر شرایط را بر عروس تنگ می کنند که در نهایت خود را از بالای صخره به پایین پرت میکند. نکته پنهان این افسانه عدم حمایت خانواده عروس نیز است. شیوه خودکشی در گذشته خوردن زهر و یا حلق آویز بود ولی عروس ملومه این شیوه مرگ را انتخاب میکند.