ملومه از روستاهای استان گیلان است که در شهرستان سیاهکل و بخش دیلمان قرار دارد. یکی از جاذبه‌های طبیعی این روستای خوش آب و هوا به نام بشکافته سنگ گردشگران را به‌ سمت خود می‌کشاند.

همشهری آنلاین - مریم ورشو: در سال‌های اخیر گردشگری روستایی رونق فراوانی پیدا کرده است. برای همین گردشگران برای رهایی از هیاهو و شلوغی شهرها به روستاها علاقه نشان می‌دهند. یکی از این روستاها که بسیار خوش آب و هوا و ییلاقی است ملومه نام دارد. چون مسیر دسترسی به دیلمان از تهران و جاده سیاهکل آسان است این مسیر زیبا مقصد اصلی بسیاری از علاقه‌مندان به طبیعت است، بنابراین طبیعی است که روستاهای این بخش نیز مورد توجه قرار گیرد. به‌خصوص روستای ملوله.

برای رسیدن به این روستا از مناطق جنگلی دیلمان مانند لونک و مرتعی لارخانی عبور می‌کنید. کاروانسرای سنگی تی‌تی، آبشار لونک و بازارچه محلی لارخانی را در طول مسیر از دست ندهید. در میان راه زنان با پخت و فروش نان‌های محلی نیز عطر و حس خوب زندگی دیلمانی را در جاده به شما هدیه می‌دهند.

وقتی وارد ملومه می‌شوید اولین چیزی که حالتان را خوش می‌کند چشمه‌های فراوان آن است که به‌ویژه در تابستان آب خنک و گوارایشان خستگی را از تنتان در می‌کند.

بشکافته سنگ، عروس تله، علی عمو تله و یخچال طبیعی از دیدنی‌های ملومه هستند، اما عجیب‌ترین و جذاب‌ترین جاذبه این روستا همان بشکافته سنگ است. برای بازدید از آن باید خودروی خود را در ابتدای روستا پارک کنید و بعد از حدود یک ساعت پیاده‌روی به بشکافته سنگ برسید. در مسیر اگر در فصل رویش گل‌های وحشی به این منطقه بروید زنان روستا را در حال چیدن و برداشت گل‌ها و گیاهان دارویی زیبا مانند گل گاو زبان خواهید دید.

بشکافته سنگ یعنی سنگی که از وسط شکافته شده است. گفته می‌شود که این تکه سنگ بر اثر صاعقه به دو نیم تقسیم شده است. این سنگ حدود ۱۰۰ متر طول دارد و ارتفاع آن ۵۰ مترِ است که انتهای آن به بن بست می‌رسد. اگر در گرمای تابستان وارد بشکافته سنگ شوید لذت بیشتری خواهید برد، زیرا از گرما ناگهان وارد فضایی خنک می‌شوید که گویی در آن چندین کولر روشن کرده‌اند. چلچله‌های زیبا نیز در این فضا لانه کرده‌اند که چشم‌ها را به خود خیره می‌کنند. اگر ذوق آواز خواندن هم داشته باشید می‌توانید از انعکاس صدای خود لذت ببرید. همچنین اگر به بالا نگاه کنید درخت‌های پاکوتاه زیبایی هم در ارتفاع بشکافته سنگ روییده‌اند که بسیار چشم‌نواز هستند.   

یخچال ملومه هم فضای عجیب و جذابی دارد. برای رسیدن به یخچال هم باید با کمی پیاده‌روی کوتاه و گذشتن از تخته‌سنگ‌ها به دهانه غاری برسید که یخچال در آن قرار دارد. برای رفتن به داخل یخچال باید درون گودالی بپرید که اگر توان و امکانات کافی ندارید بهتر است از همان دهانه غار به بازدید خود از یخچال کفایت کنید. اما سرمای یخچال حتی در تابستان هم آنقدر زیاد است که حالتان را جا می‌آورد. حتی از دهانه غار هم متوجه این سرما می‌شوید. در واقع برف‌هایی که از زمستان داخل این غار باقی مانده‌اند و بر اثر گرما آب نشده‌اند سبب ایجاد برودت می‌شوند.

این روستا آنقدر زیباست که از چشم سینماگران هم دور نمانده است، نمونه بارز و معروف آن ساخت فیلم سینمایی «وقتی همه خواب بودند» است که فریدون حسن پور در روستای ملومه آن را کارگردانی کرده است.

برچسب‌ها