به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیزنس اینسایدر یافتههای بررسی که این هفته منتشر شده است، نشان میدهد که دریافت سه دوز واکسنهای mRNA کرونای شرکتهای فایزر-بیونتک یا مدرنا به بدن کمک میکند که طیف گستردهای از آنتیبادیها را بسازد که نه تنها در جلوگیری از مرگ و بیماری شدید موثر است، بلکه باعث محافظت در برابر سویههای جدید کروناویروس میشود.
پژوهشگران میگویند با توجه این یافتهها ممکن است تزریق دوز چهارم واکسن در یک فرد بزرگسال معمول برای جلوگیری از مرگ و بیماری وخیم ضروری نباشد.
همچنین چند بررسی دیگر نشان میدهد که دستگاه ایمنی با استفاده از سلولهای T تخصصیافته که پس از تزریق واکسن یا دچار شدن به عفونت ایجاد میشوند، توانایی یادآوری و حمله به ویروس پس از چند ماه و یا حتی پس از چند سال را خواهد داشت.
دانشمندان قبلا در مطالعه درباره یک کروناویروس دیگر عامل «نشانگان حاد شدید تنفسی» (سارس) که در سال ۲۰۰۳ شیوع پیدا کرد، دریافتند که سلولها ایمنی T ایجادشده پس از عفونت با این ویروس میتوانند آن بیش از ۱۷ سال بعد به یاد آورند و هدف قرار دهند. کارشناسان معتقدند پدیدهای مشابهی درباره کروناویروس عامل کووید-۱۹ هم مصداق دارد.
البته کارشناسان میگویند هنوز افراد آسیبپذیری مانند سالمندان و افراد دچار نقص ایمین ممکن است از تزریق دوز چهارم واکسن سود ببرند و برخی از کشورها مانند سوئد دوز چهارم واکسن کرونا را برای افراد در معرض خطر بالا عرضه کردهاند.