به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی صداوسیما، در این آیین، رئیس سازمان صدا و سیما، تلویزیون را مهم ترین دستگاه تولیدکننده محتوای سالم دانست و گفت: تلویزیون سالها در مسیر همیشگی خود و در فضای سنتی، تولید محتوا کرده است و ضرورت داشت تا از فضای برودکست عبور کند و با ورود به فضای برودبند در رقابت با رسانههای دیگر موفق شود.
وی افزود: با شکلگیری تلوبیون و مسیر تحولی آن به عنوان رسانهای واقعی در فضای مجازی، نشانههای تحقق این آرزوی بزرگ دیده شده است و اکنون شاهد عبور تلویزیون از مرزهای برودکست و گسترش در فضای برودبند هستیم.
پیمان جبلی با مقایسه تلویزیون و تلوبیون گفت: رابطه میان تلویزیون و تلوبیون صرفا همکاری رسانهای نیست بلکه این دو، دو رسانه مکمل هستند و نسبت به یکدیگر، همافزایی دارند.
رئیس سازمان صداوسیما حضور در فضای مجازی را مغتنم شمرد و بیان کرد: باید قدر این فضا و نعمت را دانست. اکنون که حضور تلوبیون زمینه استفاده بهتر از محتوای سالم را فراهم کردهاست، ما نیز از همه کسانی که در تولید محتوای سالم تلاش میکنند حمایت میکنیم.
جبلی شناخت فضای مجازی و دنیای پر رقابت رسانهها را ضروری دانست و گفت: در سال های گذشته شاهد تلاشهای خوبی برای درک این فضا بودیم. بخشهای فنی که مسئول آماده کردن زیرساختهای ورود به این فضا بودند با ارائه خدمات زیرساختی ما را به این نقطه رساندند و اکنون این بستر و سکو قابل لمس و مشاهده است.
وی تصریح کرد: آنچه این زیرساخت ها را تکمیل میکند و به سرانجام می رساند، تولید محتواست. در سالهای گذشته شاهد فقر محتوا در این بستر بودیم. اگر از محتوا غافل شویم مخاطب به سرعت محتواهای دیگر را از سکوهای دیگر دریافت میکند و این برعهده ماست که محتوای سالم را در دسترس مخاطب قرار دهیم.
رئیس رسانه ملی با اشاره به دوره تحول در سازمان صداوسیما گفت: تلوبیون یکی از بسترهای مهم رسانه ملی در دوره تحول خواهد بود. ما در این دوره با برنامههای کوتاه مدت، نگاه زیست بوم محور را شاهد خواهیم بود و این نگاه را به رسمیت خواهیم شناخت.
وی با اشاره به شعار هویت محوری و عدالت گستری در رسانه ملی، دسترسی دهکهای پایین جامعه را به محتوا مهم دانست و بیان کرد: شعار ما عدالت رسانهای برای همه اقشار جامعه است و از این رو تلاش میکنیم با قیمت پایین، محتوای مورد نیاز مخاطب را سهل و آسان در دسترس قرار دهیم.
رئیس رسانه ملی مرجعیت خبری و اطلاعرسانی در فضای مجازی را مهم ارزیابی کرد و گفت: در دوره جدید باید به حداقل ۵ میلیون کاربر و مخاطب در بخشهای خبری برسیم که رسانه ملی در تولید محتواهای آموزشی در دوره کرونا به این هدف نزدیک شد.
جبلی تصریح کرد: در دوره جدید، رسانه ملی را محدود به مرزهای ایران نمیدانیم و خود را رسانهای بینالمللی میشناسیم. مختصات جغرافیایی ما را محدود نخواهد کرد بلکه ما پیام انقلاب اسلامی را فراسوی مرزها به گوش دیگران خواهیم رساند.
وی در پایان افزود: تأثیرگذاری انقلاب اسلامی انکارناپذیر است و ما خود را رسانه امت محور میدانیم تا در زیست بوم بینالمللی با محوریت جبهه مقاومت حضور فعال داشته باشیم.
جهاد برای ایجاد محیطی سالم برای بهره مندی از محصولات فرهنگی
حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه دغدغه یک مادر ایرانی و دغدغه خانواده ایرانی این است که بچههایشان در محیطی سالم تنفس کنند گفت: به احترام جمع کاربلد و مجاهدی که از قبل روی آنها شناخت داشتم و به چشم، مجاهدتهایشان را دیدهام و خالصانه و بیادعا اما خوشذوق و کاربلد دویدهاند تا آنچه حق خانواده ایرانی است محقق کنند و یک محیط تنفس سالم برای بهرهمندی از محصولات فاخر و زلال فرهنگی بسازند، دست به سینه میگذارم و از آنها قدردانی میکنم. ما سنن الهی را اینگونه باور کردیم که اگر کسی مخلص و مجاهد به پای عهد و کار درستی که میفهمد بایستد، شجره طیبهای غرس کرده که برگ و بر میدهد.
محتوای سالم در اختیار خانوادهها
غلامرضا نوری معاون فضای مجازی نیز در این آیین با اشاره به تغییرات فضای مجازی در دو دهه اخیر گفت: امروزه مهم ترین دغدغه ما حکمرانی در فضای مجازی است و ما از دغدغه فرهنگ، اقتصاد و سیاست در رسانههای مجازی به دغدغه حکمرانی رسیدهایم چرا که صاحبان سکوها تصمیم گرفتهاند بر حاکمیت این فضا احاطه داشتهباشند.
وی افزود: حاکمان در دنیای مجازی میخواهند مدیریت را به دست بگیرند و این نوع مدل حکمرانی اکنون تعیین کننده بسیاری از راهبردها و سیاستهای کلان شدهاست.
نوری با اشاره به ارائه محتوای مناسب گفت: ادبیات دنیا به این سمت رفتهاست که ما باید سامانه محتوای بومی خودمان را داشته باشیم و دادههای بومی اهمیتی فراتر از تصور برای حاکمان فضای مجازی دارد. از این رو ما نیز در رسانه ملی با ایجاد این فضا به سمت بومیکردن محتواهای مورد نیاز مخاطب رفتهایم.
معاون فضای مجازی تأکید کرد: ما باید زیست بومی درست کنیم که محتوای سالم را در اختیار خانوادهها بگذارد. اکنون در این راه موفق بودهایم و میبینید که پرمصرفترین محتوا در تلوبیون محتوای کودک است که خانوادهها با اطمینان آن را مشاهده میکنند و ما نیز از این اتفاق به خود میبالیم.
بیش از ۸ میلیون بازدید کننده تلوبیون در کافه بازار
احمد خورشیدی، مدیرعامل تلویزیون تعاملی تلوبیون نیز در بخشی از این مراسم با ارائه آمارهای بدست آمده، فضای کنونی تلوبیون و جایگاه آن را تشریح کرد.
وی با اشاره به ۵۷۷ هزار محتوای حرفهای که در تلوبیون بارگذاری شده گفت: رتبه تلوبیون در الکسا، بین ۲ تا ۴ است که در نوع خود راضیکننده است. ضمن اینکه در سال ۱۴۰۰ حداقل ۴۲ میلیون آی دی و یا کاربر به این تلویزیون تعاملی مراجعه کردهاند.
خورشیدی وضعیت تلوبیون را در کنار رقبا بسیار خوب توصیف کرد و آن را بالای ۸ میلیون بازدید کننده در کافه بازار دانست و گفت: از میزان دانلود و نصب فعال تلویزیون تعاملی تلوبیون، تا الان حدود بیشتر از ۲۰ میلیون کاربر فعال در کافه بازار به این پلتفرم دسترسی دارند و قابلیتی که امسال به آن دست یافتیم تایم شیفت ۵ تا ۱۲ ساعت بود که با استقبال مخاطبان روبرو شد.
مدیر عامل تلوبیون با اشاره به پخش زنده ۸۴ شبکه تلویزیونی، رکورد همزمانی تلوبیون و تلویزیون را یک میلیون و ۵۰ هزار نفر در مقدماتی جام جهانی فوتبال۲۰۲۲ اعلام کرد.
در پایان این مراسم ضمن رونمایی از کتاب رهنامه زیست مجازی از برنامههای شاخص تلویزیون که بیشترین همکاری را با تلوبیون داشتهاند (کلبه عمو پورنگ، سریالیست، محاکات، دست فرمون،ویدئو چک و ستاره ساز) قدردانی شد.
احمدرضا درویش نیز مهمان ویژه این مراسم بود که اهدای جوایز را برعهده گرفت.