اینجا به پایتخت گل و گیاه کشور معروف است. روستای گلزار در پاکدشت تهران که تقریبا همه اهالی آن در کار گل و گیاه هستند.

همشهری آنلاین - زهرا صالحی زاده: صغری برزری هم جزو همین اهالی است. کسی که در گلخانه بزرگش سال‌هاست گیاهان مختلفی را پرورش می‌دهد و چند ماه مانده به نوروز شروع می‌کند به پرورش یکی از گل های زیبا و محبوب سفره‌ هفت سین نوروز یعنی: «سنبل!»

صغری به همراه همسرش و فرزندش گلخانه خانوادگی‌شان را اداره می‌کنند. او درباره جمله معروفی که می‌گویند روحیه گلفروش‌ها روحیه ای شاداب و با نشاط است می‌گوید: در روستای ما نزدیک عید که می‌شود همه جای بوی گل می‌گیرد. این اتفاق هر سال برای من هیجان انگیز است و شگفت زده ام می‌کند.

او می گوید: من هنوز هم از  اینکه می بینم همه دوستان و همکارانم حرف از گل و پرورش گل می زنند یا اینکه برخی کسب و کارشان می گیرد واقعا خوشحال می‌شوم.

او می‌گوید: «همه روستای گلزار را به عنوان پایتخت گل و گیاه می‌شناسند و واقعا هم همینطور است. اینجا یک منطقه گردشگری بزرگ هم می تواند باشد که مردم از همه جای ایران و حتی جهان به اینجا بیایند و از دیدن این همه گل در یکجا شگفت زده شوند.»

صغری برزری کسب و کارشان را یک کسب و کار خانوادگی می‌داند و ادامه می‌دهد: «شغل ما خانوادگی؛ ما همه از بچگی در کار گل  گیاه هستیم. هر سال زمین می گیریم و شروع به کار می‌کنیم.»

او درباره درآمدشان از راه کاشت و پرورش گل هم می گوید: «خدا را شکر راضی هستیم. اما خب همیشه در قیمت گذاری مشکل داریم. مشتری خیلی وقت ها انتظار قیمت‌های پایین دارد و ما هم سعی می کنیم هم مشتری را راضی نگه داریم و هم خودمان راضی باشیم.»

عکس‌ها: محمد عباس‌نژاد

از سنبل ها چه خبر؟

خانواده برزری نزدیک‌های ماه اسفند که می شود در گلخانه شان چند گل را بیشتر از همه گل ها پرورش می‌دهند. گل‌هایی مثل سنبل، شب بو، بنفشه، سینره، لاله و ....

او درباره قیمت گران سنبل‌ می‌گوید: «ما سنبل ها را عمده و خرده ۹۵ تومان می دهیم و این واقعا پایین ترین قیمتی است که می توانیم به مشتری ها بدهیم. چون خودمان پیاز هر سنبل را ۴۰-۵۰ هزار تومان می خریم و ۳-۴ ماه زمان می برد که روی پیازها کار می‌کنیم تا رشد کنند و گل بدهند. همین اتفاق باعث می شود که ما خیلی هزینه کنیم.»

او به سنبل‌هایی که پرورش می دهند اشاره می کند و می‌گوید: «امسال هزارتا سنبل داریم و فکر می کنم همه شان به فروش بروند. برای هر کدام شان سه ماه وقت گذاشته ایم. مشتری وقتی می آید سنبل بخرد فقط دنبال تخفیف است اما به زحمتی که ما برای رشد این گل ها کشیده ایم کاری ندارد. برای همین خیلی وقت ها ما شرمنده مشتری ها می شویم و نمی توانیم بیشتر از ۵ هزار تومان به آنها تخفیف دهیم هر چند که خیلی دلمان می خواهد در نوروز خیلی هایشان را خوشحال کنیم تا بتوانند پای سفره هفت سین‌ سنبل هم داشته باشند.»

او درباره رنگ سنبل ها هم می گوید: «وقتی پیاز سنبل را می خریم رنگش معلوم نیست. اما معمولا همه رنگی داخل پیازها هست. الان آنهایی که رشد کرده اند اغلب شان قرمز و صورتی هستند اما رنگ های دیگر هم در بین شان هست و این ویژگی سنبل است که همه رنگی دارد.»

در گلزار اسفندماه همه بیدارند

صغری منطقه ای که در آن زندگی می کند را خیلی دوست دارد و می‌گوید: «اینجا همه چیز زنده است. نزدیکی‌های عید اینجا کلی شلوغ می شود. تا نیمه های شب یا خودمان درگیر کارهای گلخانه هستیم یا مشتری از شهرها می آیند که گل بخرند. به همین خاطر شب‌های اینجا در اسفندماه واقعا زنده است؛ انگار هیچ کس نمی‌خوابد.»

سنبل را چگونه نگه داریم؟

صغری برزری درباره اینکه گل‌های سنبل بعد از نوروز از بین می‌روند واکنش خاصی دارد. او می‌گوید: «این خاصیت سنبل است که فقط مدت خیلی کوتاهی در بهار گل دارد و بعد گل‌هایش می ریزد. اما خیلی از مردم بعد از اینکه گل‌های سنبل ریخت آن را دور می اندازند در حالیکه این کار اشتباه است.»

او درباره نگهداری سنبل بعد از عید می‌گوید: «مردم اگر پیاز سنبل را در خاکش نگه دارند و فقط آب بدهند سال بعد هم می توانند دوباره همان سنبل را داشته باشند.»

او ادامه می‌دهد: «روش نگهداشتن پیاز سنبل خیلی ساده است و فقط کافی است دوره سرمایی و گرمایی آن را رعایت کنند که آن هم با یک سرچ ساده در اینترنت می توانند متوجه شوند که چه زمانی این کار  را باید انجام دهد»

برچسب‌ها