به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، پس از حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به یک هسته موساد در حومه اربیل در شمال عراق، بهرغم سکوت مطلق تلآویو درسطوح سیاسی، نظامی و امنیتی، توجه رسانههای عبری به هدفی که در شمال عراق مورد حمله قرار گرفت، معطوف شده است.
منابع رسانهای عراق، بامداد روز یکشنبه هفته جاری، از شنیدهشدن صدای انفجارهای مهیب در شهر اربیل منطقه کردستان عراق خبر دادند. کانال خبری «صابریننیوز» به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داد که «دو مرکز آموزشی پیشرفته متعلق به موساد اسرائیل، در شهر اربیل واقع در شمال عراق، با موشکهای بالستیک مورد حمله قرار گرفتند».
ظهر روز یکشنبه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با انتشار اطلاعیهای، با اشاره به هدف قرار دادن مرکز راهبردی توطئه و شرارت صهیونیستها توسط موشکهای نقطهزن تاکید کرد: «تکرار هرگونه شرارت با پاسخ های سخت، قاطع و ویرانگر مواجه خواهد شد».
در این میان، بسیاری از رسانهها با طرح پرسشهایی پیرامون ماهیت هدف موردنظر و معنای حمله به آن در چنین زمانی گزارشهای متعددی را منتشر کردند.
پایگاه خبری شبکه «المیادین»، شامگاه چهارشنبه، در گزارشی به این مسئله پرداخت و اشاره کرد که نبرد میان ایران و تلآویو شکل دیگری به خود گرفته و در حال شدیدتر شدن است.
هدف «اسرائیلی بود»
المیادین ابتدا به بیانیه سپاه اشاره میکند و مینویسد: «اعلام رسمی و علنی سپاه پاسداران انقلاب ایران مبنی بر حمله به یک هدف اسرائیلی در اربیل، با سکوت سطوح رسمی اسرائیل مواجه شد و تا این لحظه هیچ واکنشی در تأیید یا تکذیب این اعلام صادر نشده است».
این درحالی است که رسانههای عبری در ابتدا، اعلام ایران را به سخره گرفتند تا جایی که برخی از گزارشگران صهیونیست اظهار داشتند که آنها «زمانی که ایرانیها اعلام کردند به یک پایگاه موساد در عراق حمله کردهاند، خندیدهاند»؛ اما وضعیت پس از این اعلام «تغییر کرد» و تعدادی از کارشناسان و گزارشگران صهیونیست با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی و عراقی تا سرحد اظهاراتی صریح بیان کردند که «هدف اسرائیلی» بوده است.
«ایال بن رؤوین» از اعضای سابق کمیسیون امور خارجه و امنیت کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و معاون فرمانده مناطق شمالی در ارتش رژیم صهیونیستی در این خصوص گفت: «درست نیست که خیلی به مسئله هدف اربیل پرداخته شود». او همچنین اضافه کرد: «در چنین زمانی، حمله به اهداف آمریکایی به نفع ایران نیست».
از سوی دیگر، «حاییم رامون» از وزیران سابق کابینه رژیم صهیونیستی در این باره اظهار داشت: «به نظر میرسد آنها (ایرانیها) عملا به یک هیئت اعزامی اسرائیلی و نه آمریکایی (در اربیل) حمله کردهاند». «طال لو رام» خبرنگار حوزه نظامی روزنامه عبریزبان «معاریو» نیز به همین مسئله پرداخت و بیان کرد: «هدف آمریکا نبوده است... یک رویداد بزرگتر در اینجا وجود دارد و حساب همچنان باز است».
«یوآف لیمور» گزارشگر مسائل نظامی روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» نیز از جمله افرادی بود که به این مسئله پرداخت و اشاره کرد زمانی که ایران میگوید به علت «فعال بودن موساد» در شمال عراق، به «یک تأسیسات اسرائیلی سری» در این منطقه کُردنشین حمله کرده است، باید اعلام این کشور جدی گرفته شود.
«اور هیلر» خبرنگار نظامی کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این خصوص اظهار داشت: «میتوان برآورد کرد که پایگاه ثابتی برای اسرائیل در آن ساختمانی که ایرانیها در عراق به آن حمله کردند، وجود نداشته است».
المیادین در ادامه مینویسد: «گزارشگران اسرائیلی بسیار به آنچه در چند رسانه آمریکایی در خصوص اسرائیلی بودن اهداف منتشر شد، توجه نشان دادند و اشاره کردند که آمریکاییها نمیگویند این هدف وابسته به موساد بوده است؛ اما میگویند که [این حمله] علیه "یک هیأت اعزامی اسرائیلی" بود. برخی از گزارشگران اسرائیلی بر آن بخش از گزارش روزنامه آمریکایی "واشنگتنپست" متمرکز شدند که یک منبع آمریکایی در آن گفته بود یک منبع عراقی ارشد به او گفته: "حمله موشکی ایران علیه یکی از تأسیسات اسرائیل بوده است».
این رسانه لبنانی میافزاید که یکی از خبرنگاران روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر نیز اضافه کرد که یک مقام آمریکایی بلندپایه اظهار داشته که از آن ساختمان به عنوان یک پایگاه آموزشی اسرائیل استفاده میشده و کنسولگری آمریکا که در نزدیکی این ساختمان قرار داشته، هدف حمله قرار نگرفته است.
حساب همچنان باز است
نظرات خبرنگاران رسانههای عبری درباره علت حمله ایران به اربیل به دو دسته تقسیم شد که دسته اول بر این باور بودند ایران در پاسخ به شهادت نیروی خود در سوریه این حمله را انجام داده است؛ اما دسته دوم نظر دیگری داشتند و معتقد بودند که حمله اربیل ارتباطی با آنچه در سوریه رخ داد، نداشته، بلکه مربوط به یکی دیگر از حملات اسرائیل بوده است.
المیادین اضافه میکند که در فلسطین اشغالی درباره اینکه پاسخ ایران کامل شده است یا خیر، توافق نظر وجود ندارد؛ اما برخی از گزارشگران رسانههای عبری خبر دادهاند که آمادهباش نیروهای اسرائیل به علت هراس از احتمال حمله پهپادی ایران از شمال یا جنوب، ادامه خواهد داشت یا به عبارتی حساب همچنان باز است.
تغییر شکل نبرد میان ایران و تلآویو
این شبکه لبنانی در بخش دیگری از این گزارش مینویسد: «سرعت گرفتن رویدادها و تنشها میان ایران و اسرائیل در برهه اخیر، باعث شده است که برخی از کارشناسان و خبرنگاران در اسرائیل از تشدید درگیریها میان ایران و اسرائیل در منطقه و همچنین از یک برآورد در اسرائیل سخن به میان آورند که میگوید جنگ با ایران شکل دیگری به خود گرفته تا در آینده علنی و تشدید شود».
المیادین در ادامه گفت که پژواک علنیشدن درگیری ایران و اسرائیل ،در خوانش برخی از خبرنگاران عبری پیچید، بهنحوی که برخی از آنها بر این باور بودند «این نبرد سر به سر» شده و در حال گرمتر شدن است.
تعداد دیگری از خبرنگاران رسانههای عبری نیز گفته بودند: «عراق، اسرائیل و ایران مثلثی هستند که به طور کلی خیلی به آن توجه نمیشود. اگر در سوریه مسائلی وجود دارد که در پشت پرده در جریان است و بسیار مبهم است، این مسائل بسیار در عراق مرموزتر است». این خبرنگاران همچنین بر این باور بودند که اگر اروپا درگیر جنگ نبود، اتفاقی که در اربیل رخ داد، به صورتی کامل غیر عادی، دراماتیک میشد، چراکه این حادثه، رخدادی بزرگ بود.
اما برخی دیگر از این خبرنگاران به تلآویو هشدار داده بودند که نباید هشدار ایران دست کم گرفته شود، زیرا ممکن است ساکنان اراضی اشغالی روزی بیدار شوند- بیآنکه بدانند تلآویو برای چه هدفی میجنگد- ببینند یک درگیری شدید و علنی درگرفته است.
در بخش پایانی این گزارش آمده است که خبرنگاران عبری با اشاره اینکه ایران این بار عملا مسئولیت حمله را برعهده گرفته، بیان کردهاند: «این تنها مقدمه چیزی است که پس از توافق هستهای از طرف ایران خواهیم دید، یعنی بعد از امضای توافق هستهای، ایران را با شهامت بیشتر و [اقداماتش را] به صورت آشکارتر خواهیم دید».