به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز دادههای گرآوریشده در بیمارستان کودکان بوستون نشان میدهد که موارد خروسک، التهاب حنجره، نای و نایژهها که باعث سرقههای با صدای شبیه به پارس سگ میشود، همزان با موج کرونای اُمیکرون افزایش یافته است.
این بررسی که نتایج آن در ژورنال Pediatrics منتشر شده است، نشان میدهد که از شروع پاندمی تا میانه ژانویه ۲۰۲۲ پزشکان در بخش اوژانس این بیمارستان ۷۵ کودک مبتلا خروسک را درمان کردهاند که همه آنها به جز یکی عفونت کووید داشته است و ۱۸ درصد این موارد پس از شروع شیوع سویه اُمیکرن در دسامبر ۲۰۲۱ رخ داده است.
اغلب این بیماران با داروهای استروئیدی درمان شده و به خانه فرستاده شدهاند، اما برخی از آنها نیاز به بستری شدن داشتند.
در مجموع کودکان به علت کرونا دچار خروسک شده بودند، به نسبت کودکان دچار خروسک ناشی از سایر ویروسها، نیاز به داروهای بیشتری پیدا کرده بودند.
این پژوهشگران میگویند شمار کودکان دچار خروسک از هنگامی که اُمیکرون به سویه غالب بدل شد، به طور واضحی افزایش یافته است. به گفته آنها، والدین باید آگاه باشند که کودکان مبتلا به خروسک ممکن است کووید-۱۹ داشته باشند و لازم است در این موارد این کودکان و سایر اعضای خانواده آزمایش کرونا بدهند.
خروسک معمولا کودکان کمسن بین سه ماه تا پنج سال را گرفتار میکند و با علائم شبیه سرماخوردگی آغاز میشودِ، اما بعد با التهاب حنجره و نای سرفههای با صدای پارسمانند، گرفتگی صدا، اشکال در تنفس، و صدای گوشخراش هنگام فرو بردن نفس ایجاد میشود. این علائم در شبها بدتر میشوند.
گرچه اغلب موارد خروسک خفیف هستند، اما به والدین توصیه میشود مراقب علائم اشکال تنفسی باشند و در صورت نگرانی در این مورد کودک را به اورژانس ببرند. موارد شدید خروسک با داروهای استروئیدی یا کورتونی درمان میشوند که تورم حنجره را کاهش میدهند و راههای هوایی را باز نگه میدارند