به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، سالیان سال است که صدای او را در رادیو میشنویم، یا اگر صدای او را به خاطر نیاوریم، قطعا چهره او را در سریالها یا فیلمهای گوناگون دیدهایم. نقشش در فیلم «ابلق» نرگس آبیار و بازیاش در «قسم» محسن تنابنده را نمیتوان فراموش کرد.
گیتی معینی، بازیگری که سالیان سال است چهره او را در سینما و تلویزیون میبینیم، به تازگی در سریالِ «جنابعالی» ایفای نقش کرده است؛ سریالی به کارگردانی عادل تبریزی که پس از ممیزیهای فراوان، قرار بود در نوروز روی آنتن شبکه نسیم برود، اما این اتفاق نیفتاد و قرار شد از ابتدای ماه رمضان، سه روز در هفته از تلوبیون پلاس پخش شود.
به همین بهانه، به گفتوگو با این هنرمند پرداختیم که در ادامه میخوانید:
اولین برخوردتان با عادل تبریزی و سریال «جنابعالی» چگونه بود؟
تشکر میکنم از گروه جناب آقای عادل تبریزی به این خاطر که چیزی که من دیدم، بار اولی بود که پس از سالها آن را تجربه میکردم. اولینباری که من در دفتر حاضر شدم، عادل تبریزی به قدری خاکی و متواضع بود، که اصلا فکرش را نمیکردم که ایشان کارگردان باشد. ما بار اول در راهرو باهم ملاقات داشتیم و من ایشان را نشناختم، داخل اتاق که منتظرشان بودم، دیدم یک جوان رعنا آمد و با کلی آب و تاب و انرژی ماجرا را تعریف کرد. به قدری انرژی داشت و بالا و پایین میپرید و زیبا تعریف میکرد که من فکر کردم به تماشای یک تئاتر تک نفره نشستهام. به قدری همه چیز خوب پیش رفت که من با تمام دغدغهها و درگیریها، بدون هیچ استرسی سرکار حاضر میشدم.
تلویزیون با این ممیزیهای عجیب و غریبش، تمام مخاطبانش را از دست میدهد و آنها میروند شبکههای ترکیهای تماشا میکنند
اما سوال من از مدیران صدا و سیما این است که چرا با اعمال ممیزیها و کارهای عجیب و غریب، اجازه نمیدهید این جوانان با استعداد برنامهسازی کنند و به کارشان ادامه دهند؟ همین کارها هم باعث شده تا بیننده تلویزیون کمتر شود. در واقع با این کارها تلویزیون رسما از بین میرود، این ممیزیها از کجا اعمال میشود؟ همه میدانند کسی که طنز کار میکند، باید پی همه چیز را به تن بمالد.
ممیزیها روی سریال اعمال میشود، بعد که مردم من را در خیابان میبینند میگویند خانم معینی چه فیلم بیسر و تهی بود، در جواب میگویم خداشاهده بهترین فیلمنامه را داشت، این ممیزیها کار را خراب کرده است. اگر من به عنوان یک مسئول آدم روشنی باشم، نمیگذارم مخاطبم به این راحتی از دست برود و سمت سریالهای مبتذل ترکیهای حرکت کند. خیلی از سریالها هست که خودم در آن بازی کردهام، اما آن را تماشا نمیکنم، چون آن چیزی که بازی کردم با آن چیزی که به نمایش درآمده، زمین تا آسمان تفاوت دارد.
«جنابعالی» یک طنز سیاسی است و مدیران صدا و سیما با اعمال ممیزی زیاد و آسیب رساندن به اثر، مردم را بیش از پیش از تلویزیون فراری میدهند.
چند وقت پیش یک مصاحبهای از شما منتشر شد که گفتید هرگز مهران مدیری را به خاطر آنکه بازیگری دیگر را جایگزین شما در سریال «در حاشیه» کرده حلال نمیکنید، روز بعد یک صدایی از شما منتشر شد که با گریه میگفتید مخاطب شما مهران مدیری نبوده است، درباره آن ماجرا کمی توضیح میدهید؟
بابت صحبتهایم از مهران مدیری عذرخواهی نمیکنم، چون دلم شکسته است. او را هرگز نخواهم بخشید
من بسیار مهران مدیری را دوست دارم و برایم قابل احترام است اما هرگز او را نمیبخشم. آن صدایی که از من منتشر شد، هیچ ارتباطی به من نداشت. در پخش مستقیم رادیو رسما اعلام کردم «آقای مدیری بنده شما را دوست دارم اما شما با جایگزینی یک بازیگر دیگر در سریال «در حاشیه»، در حق من کار خوبی نکردید»، هرچند مطمئنم که خودش این کار را در حق من نکرده است و افراد دیگری در این موضوع دخالت داشتند. من هرگز در آن فایل صدا که دست به دست شد، از کسی عذرخواهی نکردم، چون فردی که باید عذرخواهی کند من نیستم چون دلم شکسته است ولی من هیچگاه به ایشان بیاحترامی نمیکنم.
شما یک نقش بسیار درخشان در «ابلق» داشتید که واقعا در آن درخشیدید، اما از نگرفتن سیمرغ کمی ناراحت بودید، درباره این موضوع میگویید؟
در «ابلق» کمی حقکشی صورت گرفت و من این موضوع را هم هرگز نمیبخشم چون سر سیمرغ حق من را خوردند. بابت آن نقشی که من بازی کرده بودم، همه متفقالقول باور داشتند که سیمرغ سهم من بود. هر بار برای ضبط، من پنج ساعت زیر گریم بودم و زحمت زیادی کشیدم، آقای داورِ جشنواره، چگونه پیش وجدان خودت راحتی و شب آسوده میخوابی.
من فقط یکبار برای بازی در «ابلق» میتوانستم سیمرغ بگیرم، اما با نا عدالتی این فرصت از دست من رفت و واقعا بابت این موضوع ناراحت هستم
من آدم بیسوادی نیستم، سال ۴۵، رتبه دو رشته ادبیات دانشگاه تهران را به دستآوردم، در بزرگسالی هم برای اینکه مجری یک برنامه شدم، رفتم روانشناسی خواندم، از زمان انقلاب تا حالا هم در رادیو هستم ولی زیاد حقم را خوردند یک دانه سیمرغ روی همه آن حق خوریها، ایرادی ندارد.