به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبامدی این دانشمندان پس از انجام چند آزمایش کشف کردند که اسفنج در سینک ظرفشویی آشپزخانه نسبت به «پتری دیش» (ظرف بشقابمانند برای کشت دادن باکتری) در آزمایشگاه محیط مناسبتری برای رشد انواع گوناگون باکتریها است.
به گفته این دانشمندان فقط باقیماندههای مواد غذایی به دامافتاده در اسفنج نیستند که به رشد میکروبها کمک میکند، بلکه ساختار اسفنج هم برای جایگزینی این میکروبها مناسب است.
این پژوهشگران به بررسی جایگزینهای اسفنج برای شستن ظروف که کمتر امکان رشد باکتریها را فراهم کنند، نپرداختند، اما احتمالا حولههای ظرفشویی یا برسهای ظرفشویی با احتمال کمتری نسبت به اسفنجهای آشپزخانه میزبان باکتریهای گوناگون خواهند بود.
باکتریها از لحاظی مانند انسانها هستند: برخی از آنها برونگرایان معاشرتی هستند که زندگی در میان جمع را ترجیح میدهند، در حالیکه دیگران انزواجویان توداری هستند که علاقه دارند از جمعها دور بمانند. هنگامی که شما مجموعهای از باکتریهای متفاوت را در آزمایشگاه در «پتری دیش» کشت میدهید، انواع انزواجو جایی برای پنهان شدن ندارند، در نتیجه مجموعه میکروبی حاصل آنقدر گسترده و گوناگون نمیشود.
اما اسفنج آشپزخانه ساختاری عالی برای هر دو نوع این باکتریها دارد، هم فضاهای بزرگ برای باکتریهای دوستدار جمع و هم بخشهای کوچکتر برای باکتریهایی که میخواهند تنها بمانند. بنابراین اسفنج آشپزخانه محیطی کامل برای رشد کلکسیونی از باکتریها است.
دست کم این نتیجهگیری است که گروهی از مهندسان زیستیپزشکی در تجربیاتشان برای شناخت چگونگی تاثیر گونههای باکتریها بر جمعیت سایر گونهها در محیطهای متفاوت به آن رسیدهاند. این پژوهشگران یافتههایشان را در ژورنال Nature Chemical Biology به آن رسیدهاند.
شتاخت چگونگی تاثیرگذاری یک محیط خاص بر میکروبها میتواند بر صنایعی مهم باشد که از باکتریها برای کارهای متفاوت استفاده میکنند. برای مثال میکروبها، تجزیهکننده نفت به پاک کردن نفت نشتکرده به محیط کمک میکنند. شناختن اینکه چه محیطهای بهترین امکان را برای رشد این باکتریها فراهم