به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز از آنجایی که عفونتهای کرونا خطر انسداد رگهای به علت لختههای خونی را در جاهای دیگر در بدن افزایش میدهند، پژوهشگران به بررسی حدود نیم میلیون بیمار کووید-۱۹ پرداختند تا ببینند آیا در وریدها یا شریانهای شبکیه، پرده حساس عصبی در پشت چشم که تصاویر را دریافت میکند و آنها را به مغز میفرستد، لخته تشکیل میشود یا نه.
در میان این افراد دچار کرونا در طول شش ماه پس از عفونت اولیه در ۶۵ بیمار انسداد ورید شبکیه ایجاد شد. بر اساس گزارش این پژوهشگران که در ژورنال JAMA Ophthalmology منتشر شده است، گرچه این شمار اندک است، اما بیانگر افزایش ۵۴ درصدی در مقابسه با میزانهای پیش از عفونت کرونا است که از لحاظ آماری قابلتوجه است.
از طرف دیگر، لختههای شریان شبکیه پس از عفونت کرونا نسبت به قبل از آن ۳۵ درصد شایعتر شده بودند، اما این تفاوت از لحاظ آماری قابلتوجه یا معنادار نبود و ممکن است اتفاقی باشد.
این لختههای خونی بیشتر از همه در بیمارانی رخ داده بود که مبتلا به بیماریهای دیگری هم بودند که خطر مشکلات عروقی خونی را افزایش میدهد، از جمله دیابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا.
به نظر نمیرسید خطر لخته شدن خون با شدت عفونت کروناویروس ارتباط داشته باشد. این پژوهشگران یادآور شدند که این بررسی نمیتواند ثابت کند که کووید-۱۹ علت لخته شدن خون در چشمهای این بیماران بوده است و برای این کار لازم است بررسیهای بزرگتری انجام شود.