به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سمیه رفیعی رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: چرا نباید این تفنگها در همه پاسگاههای محیطبانی باشد و دامپزشکان معتمد نیز در شهرستانها آموزش ببینند تا در مواجهه با این گونه وقایع بتوان از کمک آنها استفاده کرد؟
رفیعی با انتقاد از مدیریت ماجرای پلنگ قائمشهر گفت: متاسفانه وظیفه بخشهای مختلف در مواجهه با این واقعه درست نبوده و همین امر موجب شده تا مردم زیادی در محل جمع شوند و پلنگ با استرس زیاد مواجه شود و سرانجام به دو مامور ناجا حمله کند.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به تصاویر منتشرشده از این واقعه اشاره کرد و گفت: باید پروتکل مشخصی برای مواجهه با این گونه حوادث در سازمان محیط زیست تدوین میشد تا وظایف دستگاههای مختلف در این گونه وقایع کاملا مشخص شود.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با انتقاد از کمبود تجهیزات در استانها گفت: چه توجیهی دارد که یک استان پهناور فقط یک تفنگ بیهوشی برای حیات وحش داشته باشد؟ چرا نباید این تفنگها در همه پاسگاههای محیط بانی باشد و دامپزشکان معتمد نیز در شهرستانها آموزش ببینند تا در مواجهه با این گونه وقایع بتوان از کمک آنها استفاده کرد؟
وی با اشاره به تعرضات انسانی به حیات وحش کشور تصریح کرد: با توجه به کاهش شکارها پیشبینی میشود مشاهده حیوانات گوشتخوار در اطراف شهرها برای یافتن غذا بیشتر شده که انتظار میرود سازمان حفاظت محیط زیست هرچه سریعتر برنامه مشخصی برای این امر آماده کند.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس آموزش جوامع محلی اطراف زیستگاههای حیات وحش را ضروری خواند و گفت: سازمان محیط زیست به جای صرف بودجه برای برنامههای نمایشی، آموزش جوامع محلی و ارتقای آگاهی آنها را در اولویت خود قرار دهد. در حادثه تلف شدن یک قلاده خرس قهوهای در استان اردبیل اگر آموزش صحیحی به جوامع و مردم محلی داده شده بود، قطعا الان با مرگ این حیوان روبرو نبودیم.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به اختصاص ردیف بودجه مجزا به یگان حفاظت محیط زیست برای نخستین بار در بودجه سال گذشته گفت: تجهیز یگان محیط زیست هرچه سریعتر با تجهیزات بروز باید انجام میشد. یگان حفاظت محیط زیست باید به جای اقداماتی مانند نوشتن دستورالعمل نحوه تردد در پارک پردیسان یا اعمال محدودیت برای بیان مشکلات محیطبانان به امور حفاظتی مناطق چهارگانه، تجهیز هرچه سریعتر محیطبانان و برخورد با شکار حیات وحش بپردازد.
رفیعی گفت: قطعا ارتقای سطح حفاظتی مناطق و افزایش شمار حیات وحش و کاهش تعرضات انسانی به زیستگاهها موجب کاهش ورود حیات وحش به شهرها و روستاها میشود. باید در مقوله حفاظت از حیات وحش اقدامات پیشگیرانه انجام شود تا شاهد چنین حوادث ناگواری نباشیم.