به گزارش همشهری آنلاین، مهدی شایسته اصل درباره وظیفه ابلاغی جدید پلیس مترو توضیح داد: دستورالعملی در مرحله اول به پلیس مترو ابلاغ شده است تا این نیروها از حضور آقایان دستفروش در واگن ویژه بانوان، ممانعت بهعمل آورند. پیشتر نیز حضور مردان دستفروش در واگن ویژه بانوان ممنوع بوده است اما آنها بیتوجه به این قانون وارد واگن ویژه بانوان میشدند.
او شکایت از ورود آقایان در واگن بانوان را یکی از پرتکرارترین درخواستهای مردمی در حوزه مترو اعلام کرد و افزود: حل این مشکل، نیازمند یاری و همراهی شهروندان در رعایت هنجارهای اجتماعی است.
شایسته اصل در ادامه خبر داد که قرار است در مرحله بعدی این دستورالعمل ابلاغی، حضور دستفروشان در تمامی واگنها ممنوع شود و پلیس مترو از حضور آنها در واگنها جلوگیری کند.در حال حاضر ۵۳۰ نیروی پلیس در مترو تهران حضور دارند که در ایستگاهها به صورت شیفتی خدمت رسانی میکنند.
او ضمن اشاره به برگزاری جلسات و مذاکرات با وزیر دادگستری و مراجع قانونگذار برای تصویب قانون «ممنوعیت ورود دستفروشان به واگنهای مترو» گفت: کلیات این طرح در گذشته تهیه شده است. این قانون دستورالعمل اجرایی دارد که باید توسط هیئت وزیران مصوب شود و هماهنگیهای لازم برای تصویب و اجرای این قانون در حال انجام است.
تشریح جرائم دستفروشان در صورت ورود به واگن
مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه با بیان اینکه مترو مسئول تصویب این قانون نیست، عنوان کرد: به علت خلا قانونی موجود و مرتفع کردن مشکل حضور دستفروشان در واگنهای مترو، شرکت بهره برداری مترو تهران متولی پیگیری تصویب این قانون شده است تا با همکاری دستگاههای مربوطه این مشکل حل شود. مقرر شد تا پیشنویسی از سمت شرکت بهره برداری آماده و به وزیر دادگستری که رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی دولت است، ارسال شود.
شایسته اصل درباره چگونگی جریمه دستفروشان در صورت ورود به واگنهای مترو گفت: باید اعداد و ارقام جرائم متناسب با شرایط روز باشد. اساس این جرائم، کیفری نیست بلکه حقوقی است یعنی جریمه فردی برای دستفروشان تعیین میشود به این معنا که اگر فردی برای بار اول ناهنجاریهای تعیین شده توسط قانون را در مترو انجام دهد، تذکرات اولیه به او داده میشود. اگر دوباره ناهنجاری صورت گیرد، جریمه فردی اعمال میشود. همچنین اگر فرد برای بار سوم ناهنجاری را انجام دهد از حضور در مترو و استفاده از ناوگان مترو محروم میشود.