به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اینسایدر نضال ابو عید هنگام شخم زدن زمینش در خان یونس در نوار غزه به این سردیس سنگی باستانی برخورد.
این کشاورز در مصاحبهای گفت: «ما اتفاقی این مجسمه را پیدا کردیم. مجسمه گلآلود بود و ما آن را با آب شستیم.»
ابتدا این کشاورز میخواست با فروش مجسمه پولی به دست آورد، اما یک باستانشناس به او گفت که یافتهاش ارزش باستانشناختی عظیمی دارد.
این کشاورز مجسمه را به وزارت گردشگری و باستانشناسی فلسطین سپرد و این وزارت مجسمه را در موزه کاخ پاشا در شهر غزه به نمایش گذاشت.
این وزارت میگوید این سردیس مرمری مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش است.
این مجسمه سر خدای کنعانی «آنات» را نشان میدهد بر اساس اسطورهشناسی کنعانی الهه عشق و جنگ بود. این الهه به خاطر ظاهر جوانش و ددمنشیاش در نبرد شهرت داشت.
این مجسمه سر «آنات» را نشان میدهد که تاجی از مار احاطه شده است. مورخان معتقدند که «آنات» الهامبخش شخصیت الهه یونانی «آتنا» بوده است که معمولا با مارهای به دور سرش به به تصویر کشیده میشود.
ابو عید در مصاحبهاش گفت: «این مجسمه سندی بر تاریخ مردم فلسطین در این سرزمین است و اینکه ریشههای آنها به کنعانیان باستان بازمیگردد.»
کنعانیان باستان گروهی از مردمان چندخدایی بودند که در هزاره دوم پیش از میلاد د شرق دریای مدیترانه در منطقهای که اکنون چند کشور عربی از جمله فلسطین، سوریه، لبنان و اردن را تشکیل میدهد، زندگی میکردند. این مردمان خدایانی محلی را پرستش میکردند. باستانشناسان در سال ۲۰۲۰ یک معبد باستانی کنعانی و بتی از خدای کنعانی «بعل» را در منطقهای جنوب فلسطین اشغالی از زیر خاک خارج کردند.