به گزارش همشهری آنلاین، امروز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ قیمت فروش دلار امروز در صرافیهای بانکی ۲۵ هزار و ۷۳۱ تومان اعلام شد که نسبت به روز گذشته ۲۶ تومان افزایش یافت. امروز دلار در بازار آزاد امروز روند صعودی شتابانی را طی کرد به طوری که قیمت آن به ۲۹ هزار و ۹۵۰ تومان نیز رسید. اما در ساعت تنظیم این خبر اندکی کاهشی شد و قیمت آن به ۲۹ هزار و ۸۸۰ تومان برگشت.
برخی کانالهای تلگرامی و سایتها قیمت فروش دلار را در ساعت تنظیم این خبر قیمت دلار را ۲۹ هزار و ۷۵۰ تا ۲۹ هزار و ۸۸۰ تومان اعلام کردهاند.
قیمت خرید و فروش دلار تا ساعت تنظیم این خبر، از سوی صرافی ملی نیز به ترتیب ۲۵ هزار و ۴۷۵ تومان و ۲۵ هزار و ۷۳۱ تومان اعلام شد که قیمت فروش آن نسبت به روز گذشته ۲۶ تومان افزایش یافت.
همچنین قیمت خرید یورو ۲۸ هزار و ۱۶۳ تومان و قیمت فروش آن ۲۸ هزار و ۴۴۶ تومان از سوی صرافی ملی اعلام شد. قیمت فروش یورو نیز نسبت به روز گذشته ۱۲ تومان افزایش یافت.
امروز در اولین نرخ اعلامی از سوی صرافی ملی قیمت خرید و فروش دلار به ترتیب ۲۵ هزار و ۴۵۵ تومان و ۲۵ هزار و ۷۱۱ تومان اعلام شد. همچنین، قیمت خرید یورو ۲۸ هزار و ۲۰۸ تومان و قیمت فروش آن ۲۸ هزار و ۴۹۱ تومان اعلام شد. که در نرخهای اعلامی بعدی از سوی این صرافی قیمت دلار افزایش و قیمت یورو کاهش یافت.
نرخ دلار در بازار متشکل ارز نیز ۲۵ هزار و ۶۰۳ تومان و نرخ یورو ۲۸ هزار و ۳۰۵ تومان اعلام شد.
دلایل افزایش قیمت دلار
روند صعودی قیمت دلار که از نیمه دوم اسفند ماه پارسال شروع شده دیروز سرعت بیشتری گرفت و قیمت هر دلار آمریکا با ۲ درصد افزایش از مرز ۲۹ هزار و ۱۵۰ تومان عبور کرد. این بیشترین میزان رشد قیمت دلار در ۲ماه گذشته بود. قیمت هر دلار آمریکا در ۲ماه اخیر۱۴درصد رشد کرده است. این روند افزایشی همچنان ادامه دارد و دلار به مرز ۳۰ هزار تومان رسیده است.
بررسیها نشان میدهد علت افزایش شیب صعودی قیمت ارز احتمالا به ۳موضوع بازمیگردد؛ از یک طرف آمارها نشان میدهد امسال هزینههای وارداتی کشور به شکل محسوسی افزایش خواهد یافت و به این ترتیب امسال دولت به منابع ارزی بیشتری برای واردات کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته نیاز دارد؛ این موضوعی است که احتمالا فعالان بازار ارز آن را درک کردهاند و با توجه به میزان منابع و مصارف ارزی در حال پیشخور کردن نوسانهای آینده قیمت ارز هستند.
هنوز بهطور دقیق مشخص نیست میزان ارز مورد نیاز برای واردات در سالجاری چقدر است، اما با توجه به افزایش قیمت جهانی کالاهای پایه، تحت تأثیر جنگ در اوکراین، از جمله کالاهای خوراکی برآورد میشود میزان نیازهای ارزی کشور امسال به شکل محسوس افزایش یابد و همین عامل، اتفاقا در طول یک ماه گذشته بانک مرکزی را بر آن داشته است که برنامههای تازهای را برای جلوگیری از خروج ارز و جذب دلارهای خانگی در پیش بگیرد. عامل دومی که بهنظر میرسد در نوسانهای قیمت ارز تأثیر داشته است، افزایش انتظارات تورمی است.
برخی تحولات اقتصادی انتظارات تورمی را افزایش داده است. تورم یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده روند نرخ ارز است. عامل سومی هم که بهنظر میرسد به نوسان قیمت ارز منجر شده و به ویژه در روز گذشته در رشد قیمت دلار تأثیر داشته تعلیق به وجود آمده در حوزه مذاکرات و دیپلماسی هستهای است.