به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، داریوش ابوحمزه چهارشنبه شب در گفت وگوی آنلاین در یکی از شبکه ها اظهار داشت: افرادی اعتراض داشته اند که زیر نظر کمیته امداد و بهزیستی هستند و یارانه آنها قطع شده است. ملاک دهک بندی ها، کمیته امدادی یا بهزیستی نبوده است، امکان دارد کسی فرزند معلولی داشته اما کل خانواده تمکن مالی داشته است.
وی افزود: این تصمیم دولت بوده که اگر کسی جزو دهک های اول تا نهم نیست به آن یارانه اختصاص نیابد. دولت منابع یارانه را به دهک هایی که از لحاظ معیشتی پایین تر هستند اختصاص داد، بر این اساس افرادی که از دهک اول تا سوم هستند ۴۰۰ هزار تومان و بقیه افراد در سایر دهک ها ۳۰۰ هزار تومان دریافت کردند.
معاون رفاهی وزیر کار با اشاره به تعدادی از اعتراض ها در خصوص یارانه ها گفت: امکان دارد کسی از حساب شخصی برای شرکت یا کارهای اداری یا خیریه استفاده می کرده که یارانه آن قطع شده است. نباید از حساب شخصی برای کارهای عمومی استفاده شود بلکه باید تفکیک شود.
وی ادامه داد: این اعتراض ها ثبت می شود و سازوکارهایی برای آن در نظر می گیریم و در بازه زمانی افراد باید مدارک مستند ارائه کنند تا یارانه آنها برقرار شود.
ابوحمزه بیان داشت: همچنین خانواده هایی که فرزندان آنها تازه به دنیا آمده اند منتظر باشند تا در یک ماه یارانه آن نوزاد ثبت و برقرار می شود. همچنین افرادی که املاک داشته اند ولی فروخته اند تنها به این علت یارانه آنها قطع نشده بلکه دلایل دیگری از جمله درآمد نیز دخیل بوده است.
وی خاطر نشان کرد: افرادی نیز که ازدواج کردند و یا می خواهند یارانه خود را از سایر اعضای خانواده تفکیک کنند باید به پلیس + ۱۰ مراجعه و طبق روال قانونی مراحل را دنبال کنند.
معاون رفاه وزیر کار با بیان اینکه مردم جایگاه مالی خود را کمتر از دهک بندی ها می دانند، گفت: در دنیا همه مردم دهک واقعی خود را پایین تر از واقعیت می دانند، و کار پژوهشی نیز برای این مورد صورت گرفته است.
وی بیان داشت: طبق اطلاعات و بر اساس شاخص های درآمدی و دارایی، به افرادی که جز دهک بندی دهم باشند یارانه اختصاص می یابد.
رسیدگی به اعتراض جاماندگان از یارانه با وزارت کار نیست
ابوحمزه، با تاکید بر اینکه رسیدگی به اعتراض جاماندگان از یارانه با وزارت کار نیست، گفت: جاماندگان در سامانه ای که به زودی از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها راه اندازی می شود می توانند به آنجا مراجعه و درخواست یارانه کنند.
وی افزود: مردم اعتراض هایی نسبت به دهک بندی دارند که دسته های مختلف است. در حال حاضر دو پل ارتباطی برای اعتراض در وزارت کار در نظر گرفته شده که یکی از آنها مرکز تماس و شماره ۰۲۱۶۳۶۹ است که پیش از این مردم با این شماره آشنا بودند همچنین شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ نیز پل ارتباطی دیگری است که مردم می توانند ابهام و سوال ها را مطرح کنند تا کارشناسان پاسخ دهند.
به گفته معاون رفاه وزیر کار، همین که مردم در سامانه اعتراض ها را ثبت می کنند به صورت سیستمی بررسی می شود. به زودی سامانه ارتقا پیدا می کند جزییات پاسخ به اعتراض ها بیان می شود تا شبهه ها برطرف شود.
وی گفت: بسیاری از افراد گله داشتند که سرعت سامانه رسیدگی به اعتراض دهک بندی یارانه ها پایین بوده و یا مشکل فنی داشته که مشکل فنی رفع شده و اکنون سامانه حمایت به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir به لحاظ فنی پشتیبانی شده و فعال است، مردم می توانند در این سایت اطلاعات را بارگزاری و اعتراض های خود را ثبت کنند.
ابوحمزه با بیان اینکه مردم در بحث یارانه ای دو دسته هستند، افزود: افرادی که یارانه می گرفتند و جزو ۷۶ میلیون نفر بودند و افرادی که پیش از این به دلایل مختلف از جمله تمکن مالی و درخواست خودشان یارانه دریافت نمی کردند.
وی ابراز داشت: افرادی که یارانه دریافت می کردند بیش از ۹۰ درصد آنها، یارانه جدید را دریافت کردند، غیر از این افرادی که جزو دهک دهم و ۱۰ درصد پولدار جامعه بودند یارانه را دریافت نکردند.
معاون رفاهی وزیر کار خاطرنشان کرد: افرادی که به هر دلیلی یارانه دریافت نمی کردند و یا انصراف از یارانه داده اند و یا افرادی بودند که پدر و مادر خانواده تمکن بالایی داشته اند ولی فرزندانشان بعد از ازدواج تمکن ندارند این افراد جزو دسته جاماندگان از یارانه محسوب می شوند، اکنون سازمان برنامه و هدفمندسازی یارانه ها درصدد فعال سازی سامانه است تا این افراد بتوانند مشخصات خانوار را بارگزاری کنند تا پس از آن دهک بندی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه جاماندگان یارانه نگران نباشند، گفت: دولت بطور قطع این کار را انجام می دهد در همه جلسه ها حضور داریم، همکاران در سازمان برنامه و هدفمندسازی یارانه ها ۲۴ ساعته به دنبال این هستند که سامانه را ایجاد کنند و به سرعت اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت.
ابوحمزه اضافه کرد: مردم آرامش خود را حفظ کنند به کسی ظلم نخواهد شد.
ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت کالاهای اساسی را کاهش نداد
معاون رفاه وزیر کار با بیان اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت کالاها را کاهش نداد، گفت: اجماعی بین کارشناسان، دولت و مجلس ایجاد شده بود تا بقیه کالاهایی که به آنها ارز ترجیحی اختصاص می یابد از سبد خارج شوند ارز ۴۲۰۰ تومانی عدم اصابت زیادی با مصرف کنندگان و توزیع داشت به عنوان مثال به واردات دانه های روغنی ارز اختصاص می یافتد تا روغن ارزان بماند اما در عمل قیمت کالاها پایین نمی ماند.
وی ابراز داشت: اجماع شد تا این سیاست غلط اصلاح شود و درمقابل آن برای جبران فشار معیشتی به مردم یارانه پرداخت شود. دولت سیزدهم تصمیمی گرفت که شاید خیلی ها در اول از آن بترسند و یا هشدار بدهند اما صلاح اقتصاد کشور در بلند مدت این است که این سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی اصلاح شود.
ابوحمزه گفت: پس از گفت و گوی رئیس جمهور با مردم، در همان موقع با همکاری بانک مرکزی یارانه به حساب مردم واریز شد تا هزینه های ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جبران کند ضمن اینکه این پول تا زمان اجرای سیاست بلوکه شد، مردم خیالشان راحت باشد که این پول بعد از اجرای سیاست قابل برداشت خواهد بود.
مردم نگران افزایش قیمت ها نباشند
معاون رفاه وزیر کار با تاکید بر اینکه مردم نگران افزایش قیمت ها هستند، گفت: مردم دغدغه دارند که نکند قیمت ها رشد زیادی کند و سفره هایشان کوچک تر شود. اینکه مردم احساس نگرانی کنند قابل انکار نیست، بر اساس داده آماری بانک مرکزی درآمد واقعی ایرانیان در یک دهه گذشته ۳۰ درصد کم و سفره مردم کوچکتر شده است واقعیتی است که نمی شود منکر آن شد و این نگرانی به حق است.
وی گفت: برای اینکه این نگرانی رفع شود دولت سیزدهم، قبل از افزایش قیمت، یارانه قابل توجهی به حساب مردم واریز کرد، بر اساس محاسبه های مختلف و هزینه های خانوارها، یارانه که مردمی دریافت کردند که افزایش قیمت ها بیشتر خواهد بود.
ابوحمزه تاکید کرد: این یارانه به احتمال خیلی زیاد از لحاظ رفاهی به نفع مردم خواهد بود هرچند که افزایش قیمت را خواهیم داشت.