به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبدا، دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی در حاشیه افتتاح و راهاندازی بایورآکتورهای کشت سلولهای جانوری در مجتمع تولیدی تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران گفت: خوشحالیم که امروز با افتتاح بایورآکتورهای جدید میتوانیم در ماه بین ۴ تا ۵ میلیون دُز واکسن پاستوکووک در ایران تولید کنیم.
وی افزود: یکی از ویژگیهای مهم این بایورآکتور این است که محدود به واکسن کرونا نیست و میتواند برای ساخت سایر واکسنها هم مورد استفاده قرار گیرد و این حاصل فعالیتی مشترک بین وزارت بهداشت و دانشمندان ایرانی و کوبایی است.
بیشتر بخوانید:
- سینوفارم و پاستوکووک واکسنهای ایمنی برای کودکان هستند؟
- مهمترین عوارض واکسن کرونا در کودکان | بهترین زمان تزریق واکسن به کودک پس از ابتلا به امیکرون | عوارض واکسن جان کودک را تهدید میکند؟
وزیر بهداشت یادآور شد: تلاشهای دانشمندان انستیتو پاستور به ثمر رسید و امروز این واکسن نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر قابل استفاده است.
عیناللهی خاطرنشان کرد: خوشحالیم که امروز در انستیتو پاستور، بایورآکتورهای پیشرفته در تولید واکسن که حاصل همکاریهای مشترک بین ایران و کوبا بود، با حضور مقامات جمهوری کوبا، افتتاح شد و این اقدامات در مسیر مهار بیماری کرونا، دستاورد ارزشمندی به شمار میرود.
همکاری ۵ ساله ایران و کوبا در تولید واکسن
ریکاردو کابریساس معاون نخست وزیر کوبا نیز در حاشیه این مراسم گفت: مفتخرم که در ایران حضور دارم و افتتاح بایورآکتورهای جدید در انستیتو پاستور ایران نشان از همکاری مشترک بین این موسسه و نیز انستیتو فینلای کوبا دارد و این کار مشترک، برای مردم دو کشور مفید بوده و هست.
وی ادامه داد: همکاریهای مشترک بین ایران و کوبا سالها پیش شروع شد و در حال حاضر نتیجه آن همکاریها را به خوبی میبینیم.
پروفسور ویسنته رئیس انستیتو فینلای کوبا هم گفت: امروز حاصل تلاشهای مشترک با انستیتو پاستور ایران را می بینیم. واکسنهایی داریم که با ایران ۵ سال است بر روی آن کار میکنیم و برای کودکان مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای ساخت واکسن کووید۱۹، همکاری نزدیکی داشتیم و از انستیتو پاستور ایران تشکر می کنیم. برای ما این لحظه تاریخی است چراکه همکاری های مشترک به ثمر رسیده است.