با توجه به خشکسالی و کمبود آب و علوفه کافی برای کشاورزی و دامداری، چند سالی است پرورش شتر، توسعه آن و تبدیل شترداری سنتی به نیمهصنعتی مورد توجه قرار گرفته است. ارزش اقتصادی و تغذیهای محصولاتی چون شیر و گوشت شتر، بازار مستعد کشورهای اروپایی و عربی، نیاز کمتر به آب و علوفه و سازگاری این دام با شرایط خشکسالی از دلایلی است که پرورش شتر را در سالهای اخیر ارزشمند کرده است.
جلال اصلاحی، مدیر امور دام معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان به همشهری میگوید: هرمزگان آب و هوایی گرم و مرطوب دارد و مراتع آن فقیر است؛ به همین دلیل یکی از حیوانات غالب و سازگار در آب و هوای این استان، شتر است. بیشترین نژاد پرورشی در هرمزگان، نژاد گوشتی و نژاد جمازه برای سوارکاری و مسابقات است. گوشت شتر تولیدی در استان علاوه بر مصرف داخلی به استانهای همجوار صادر میشود و نژاد جمازه هم قابلیت خوبی برای صادرات به کشورهای عربی برای استفاده در پیستهای شترسواری دارد.
خبرنگاران: رضا سمائینیا، سیده زهرا عباسی
تدونی: مهناز عباسیان