به گزارش همشهری آنلاین، شادی مالکی در این باره گفت: زبالههای خشک شامل کاغذ، شیشه، پلاستیک و... و زبالههای تر متشکل از پسماند میوه، سیفیجات و سبزی است که این دسته از زبالهها اگر در معرض جریان هوا قرار نگیرند به سرعت بوی بدی میگیرند. بنابراین، با خشک کردن سریع این دسته از زبالهها علاوه بر جلوگیری از ایجاد بوی بد در منزل، سبب کاهش حجم و وزن زباله ورودی به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه خواهیم شد.
مالکی با اشاره به راهاندازی پویش تولید خشکاله از پسماند توسط این سازمان گفت: بهترین راه برای مدیریت پسماند تر استفاده از آنها برای خوراک دام و طیور و بعد از آن تهیه کمپوست است. بر همین اساس، تولید خشکاله از زبالههای تر در ۳ ماه گذشته توسط این سازمان به همین منظور انجام شد.
اوبا اشاره به حضور پرشور تشکل های مردمی و پسماند صفریها در این طرح جهت فرهنگ سازی و آموزش شهروندان، درخصوص نحوه ارائه خشکاله به سازمان مدیریت پسماند گفت: شهروندان جهت شرکت در این طرح پس از جمعآوری، زبالههای تر مثل پوست میوه، پسماند سبزیجات پاک شده را در فضای مناسبی قرار داده تا کاملاً خشک شوند، سپس آنها را در ظرف یا کیسه مناسبی نگهداری و به غرفه های بازیافت تحویل و مبلغ مربوطه را دریافت کنند.
معاون امورمناطق سازمان مدیریت پسماند در ادامه به کاهش شیرابه در پسماند شهری، کاهش شدید مصرف پلاستیک به عنوان کیسه زباله و کاهش حجم و وزن پسماند به عنوان برخی مزایای تولید خشکاله اشاره کرده و افزود: در این پویش پسماند آبمیوه فروشیها و میوه فروشیهای منتخب توسط نیروهای سازمان مدیریت پسماند جمع آوری و تحویل تشکل های مردمی و پسماند صفری ها میشود و پس از تهیه خشکاله به مصرف دام می رسد.
ملکی با دعوت همه شهروندان جهت شرکت در این پویش گفت: تهیه خشکاله در ظاهر شاید قدری وقت گیر و زمان بر باشد اما داشتن حسی مشابه با احساس نگهداری از گل و گیاه و حس یک شهروند آگاه و مسئولیت پذیر این کار را آسان و جذاب میکند طوری که میتوانید با حوصله و دقت به این کار بپردازید.