همشهریآنلاین - فتانه احدی: محمد کاظم انبارلویی تاکید می کند که پر بسامدترین واژهها دربیانات امام خمینی (ره) آمریکا و استکبار جهانی است. همچنین مقام معظم رهبری با درایت این پرچم آمریکاستیزی و غربستیزی و استکبارستیزی را برافراشته نگهداشته اند و اکنون ما میبینیم این پرچم در سرتاسر جهان اسلام همواره به اهتزار درآمده است.
گفت وگوی همشهریآنلاین محمد کاظم انبارلویی کارشناس مسائل سیاسی، روزنامهنگار و عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی را بخوانید.
باگذشت بیش از ۳ دهه از ارتحال امام خمینی کدام وجه از اندیشه ایشان به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی مغفول مانده است یا در دوره حاضر باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؟
امام خمینی یک حقیقت همیشه زنده درتاریخ ماست و آموزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی او در ذهن نخبگان کشور و ملت ما همیشه زنده است. شما اگر کلید واژه آمریکا و استکبار جهانی را در مجموعه کلام امام خمینی سرچ کنید، خواهید دید پر بسامدترین واژهها دربیانات امام آمریکا و استکبار جهانی است.
من فکر میکنم قدری نخبگان کشور از خطر آمریکا و خطر استکبار جهانی غفلت کردهاند به ویژه در دولتهای آقای خاتمی و روحانی و از این جهت آسیبهای زیادی دیدهایم. اما چون خطنگهدار انقلاب مقام معظم رهبری هستند، ایشان با درایت این پرچم آمریکاستیزی و غربستیزی و استکبارستیزی را برافراشته نگهداشتند. و اکنون ما میبینیم این پرچم در سرتاسر جهان اسلام همواره به اهتزار درآمده است.
اگر نموداری از قدرت و اقتدار ملی ترسیم کنیم از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا پیروزی انقلاب، از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا ارتحال امام خمینی و از ارتحال امام تاکنون این نمودار را دقیق ترسیم کنیم، شاهد آن هستیم که امام با نشاندادن دشمن با سرانگشت هدایت خودشان، هم دشمن را ذلیل کردهاند و هم ملت را دعوت به مقابله با دشمن کردهاند. ما در اوج اقتدار ملی نه در یکصد سال اخیر بلکه در طول تاریخ گذشته خود هستیم.
تمام استراتژیستهای جهان اعتراف دارند که ایران هیچ وقت تا این اندازه قدرتمند نبودهاست. بنابراین ما باید توجه کنیم که نقطهثقل اعتبار و مشروعیت انقلاب ما استکبار ستیزی و مبارزه با ستم و استبداد جهانی است.
ارتباط نسل جدید با آنچه آن امام بزرگوار برای آینده و چشم انداز انقلاب و نظام در نظر داشتند چیست؟ و برای ایجاد ارتباط بیشتر میان انقلابی که در اندیشه ایشان بود و نسل جدید چه می توان کرد یا چه باید کرد؟
همه پیشبینیهای امام از آغاز نهضت اسلامی تا کنون درست از آب درآمده و ما شاهد این هستیم که تمام محاسبات دشمن و تمام برنامههای دشمن طی ۴۰ سال گذشته غلط ازآب درآورده و امام با شناسایی ظرفیتهای عظیم ملی توانستهاند یک ملت نه بلکه ملتهای مسلمان و آزادیخواهان جهان در برابر استکبارجهانی به خط کنند و ما شاهد اضمحلال و از همپاشیدگی امپریالیسم جهانی هستیم.
در سیاست های داخلی و خارجی تا چه اندازه آنچه در کشور رخ میدهد با آنچه از سوی رهبر کبیر انقلاب اسلامی بنیان نهاده شد همسو هستیم؟ در کجا کم و کاستی وجود دارد؟
ما در قانون اساسی شورای عالی امنیت ملی را داریم که در آنجا سیاستهای خارجی و داخلی کشور توسط نخبگان و مسئولان کشور مورد مدافعه قرار میگیرد. تا کنون دیدهایم این شورا کارآمدی خود را در صیانت از انقلاب نشان داده است. ما طی ۴۰ سال گذشته یک جنگ سخت خانمانسوز را پشت سرگذاشته ایم و پس از آن نبرد نرم سالهای ۷۸ و ۸۸ را داشتهایم. این انقلاب آسیب دیده اما یک مرکزیت هوشمند و یک قدرت هوشمند در کشور وجود دارد که این انقلاب را در طوفانهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مدیریت میکند. ضمن اینکه شورای عالی امنیت ملی کارآمدی خود را به اثبات رسانده است.
چرا در میان انقلابیون، سه دهه پس از درگذشت بنیانگذار انقلاب اختلاف و برداشتهای متفاوت از اندیشه امام هست و آیا این اختلاف ها طبیعی است یا ناشی از انحراف است؟
ما درگیر یک جنگ تمام عیار شناختی هستیم و در این جنگ تمام عیار شناختی نخبگان و رهبران سیاسی مورد هدف هستند. آنها سربازگیری خود را از جبهه انقلاب در حوزه سیاسی، اقتصادی انجام میدهند. در این سالها دشمن ناکامیهایی داشته و این ناکامیها به دلیل برخورد سیاستهای خصمانه دشمن با سطح بصیرت مردم و نخبگان است. بنابراین در همه انقلابهای طبیعی است عدهای که همراه انقلاب بودهاند از انقلاب اظهار پشیمانی کنند، این مسئلهای طبیعی است. اما اکثریت آن توده عظیمی که به دنبال امام راه افتادند و انقلاب اسلامی را شکل دادند همچنان در صحنه هستند و توانایی خود را برای عبور از بحرانهای سیاسی نشان دادند.