به گزارش همشهری آنلاین، این روزها درباره ادامه برندها و شایعه حذفِ برخی مجریان تلویزیون، بحثهای متفاوتی میشود که بخش عمدهای از آنها به «دورهمی» و «خندوانه» برمیگردد، البته این بحثها درباره احسان علیخانی و «عصرجدید» و رضا رشیدپور هم مطرح میشود، اما محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم این موضوع را رد میکند و حتی به بازگشتِ "کتابباز" و ادامه «خندوانه» و «دورهمی» و حتی برخی برندهای قدیمی شبکه نسیم اشاره دارد.
همانطور که خوشرو در لابهلای گفتوگوی خودش به تقویت و ارتقاء فرم و محتوای برندها در دوره تحول سازمان تأکید دارد، کارشناسان هم معتقدند برندهایی مثل "خندوانه" و "دورهمی" که در شبکه نسیم روی آنتناند یا خیلی از برندهای سرگرمکننده دیگر تلویزیون باید با ایجاد تنوع، برنامهریزی و نگاه علمی مناسب و اختصاص نقشه راه و دورنمایی مشخص، قسمتها و فصلهای جدید برای آنها طراحی شود.
بعضاً برخی از برنامهها بدون تغییر رویه، از کلیشه، تکرار و فقدان استراتژی و برنامهریزی، رنج میبرند، بهگونهای که خلاقیت در ادامه راه برخی از برنامههای پرمخاطب، سَر بریده میشود، در این مسیر تلاشهایی شده است خصوصاً اتاق فکر برنامه «خندوانه» با یکسری ابتکارات، کارهایی پیش برده است.
برخی از برنامهسازان مثل دستاندرکاران «کودکشو» بهسراغ کارهای متنوعی همچون «تهمتن» رفتند و کار جدیدی را خلق کردند، البته قرار است فصل پنجم این برنامه تلویزیونی بهزودی تولید خودش را آغاز کند، کاری که هم فضای مردمی دارد و هم میتواند تندرستی و شادابی را در جامعه رونق دهد.
ناگفته نماند که در اصولِ برنامهسازی گاهی هم برخی از محورها و رویکردها باید ثابت بمانند و کنار آن برخی رویکردها تغییر کنند و شاهد تنوع و بعضاً اتفاقات جدید باشیم.
شبکه نسیم رسالت اصلیاش سرگرمی است که برخی اوقات وابسته به برخی از برندها بوده است و حالا با حضور مدیر جدید قرار است برندهای جدیدی خلق شود. محمدرضا خوشرو که مدتی است بر صندلی مدیریت شبکه نسیم، تکیه زده است اهتمام جدّی نسبت به سیاستهای جدید سرگرمسازی تلویزیون دارد که با محتوای سالم بهعنوان فرهنگ درآید و تلویزیون پیشقراول این موضوع باشد.
چندی پیش با پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما درباره سرگرمیسازی و رقابتی که ویاودیها در این باره ایجاد کردهاند گفتوگویی داشتیم و او به این نکته اشاره کرد: یکی از عناصر اصلی تلویزیون سرگرمی است. برای سرگرمی هدفمند، اصیل و سالم در دورهی جدید برنامههای بسیاری داریم.
بهتعبیر رئیس رسانه ملّی، متناسب با شرایط رقابتی و سیاستهای تحولی، شعارهای محوری همچون «عدالتگستری» و «هویتمحوری» کنار ارتقای محتوا در سرگرمسازی، اهمیت دارند. به هر حال بحث سرگرمیسازی، ارائه اطلاعات و آگاهیها مهم است در دوره تحولی توأمان با هم پیش بروند.
خوشرو اعتقاد دارد: فضای سرگرمکننده میتواند در بحبوحه فشارهای معاندین، امید و نشاط را در جامعه ایجاد کند، مثلاً خودباوری فردی را بالاتر میبرد و با درست پیش رفتن در این حوزه به یک خودباوری اجتماعی خواهیم رسید، ضمن اینکه معضلات را میبیند برای آنها راهکار پیدا میکند، بهجای ازهمگسیختگی اجتماعی یک انسجامی شکل میگیرد.
راهکار رسانهای طراز انقلاب و رسانهای که میخواهد فعالیت سرگرمکننده داشته باشد در وهله اول ایجاد امید، حال خوب، نشاط و سرگرمی است، همه این اتفاقات با پیرنگِ مفاهیم و مضامینی که مدنظر است باید به مخاطب انتقال پیدا کند.
او همچنین در این گفتوگو درباره ماندگاری دو برنامه «خندوانه» و «دورهمی» و همچنین ارتقاء محتوایی این دو برند و ساخت ادامه چند برند دیگر شبکه نسیم صحبتهایی با خبرنگار تسنیم داشت.
مشروح گفتوگو را در ادامه بخوانید:
هیچ تصمیمی برای حذف برنامهای نداریم
حرفوحدیثهایی درباره کنار گذاشته شدن مهران مدیری و حتی تمامشدن «خندوانه» در این فصل به وجود آمده است و برنامههایی مانند «کتاب باز» که هنوز حواشیِ آن ادامه دارد بلاتکلیف هستند، آیا قرار است برندها به پایان راه برسند و یا قرار است ارتقاء فرم و محتوا اتفاق بیفتد؟
همانطور که پیش از این اشاره کرده بودم، هیچ تصمیمی برای حذف برنامهای نداریم. این برنامهها سرمایههای رسانه ملّیاند، چون عقبه و اقبال عمومی دارند و با پول بیتالمال به اینجا رسیده است. حذف، معنا و منطقی ندارد و همواره دنبال راهکاری هستیم برای ارتقاء فرم و محتوا و از این جهت به برنامهای تنفس داده میشود تا بیندیشیم چهکار کنیم کار بهتر پیش برود و محتوای جذابتری شکل بگیرد. برندهای جدیدی هم در دستور کار داریم که یک گام در تولید پیش بروند حتماً درباره جزئیاتشان توضیح خواهیم داد.
بخشی از برنامههای طنز جدیدمان به دهه ولایت، قربان تا غدیر خواهد رسید. «دورهمی» و «خندوانه» تحول در فرم و محتوا خواهند داشت و با تقویت و غنایِ لازم، برنامه ریزی برای فصل های آتی صورت خواهد گرفت. هر دو برنامه تا آستانه ماه محرم به پخش خود ادامه میدهند.
فصل جدید این دو برنامه (خندوانه و دورهمی) بعد از محرم و صفر، آغاز میشود؟
شاید زمان استراحتشان قدری بیشتر شود، اتفاقاً تقاضای «خندوانه» زمان بیشتر پخش است؛ بهطور معمول هم وقتی گروه برنامهساز تعداد زیادی برنامه میسازد قبل از هرچیز به استراحت نیاز دارند و بعد به طراحی جدید فرم و محتوا میاندیشند، چون پشتسرهم روزی چند تا برنامه ساختهاند تا به تعهدات خودشان عمل کنند، البته در این فاصله برنامههای جدید شبکه هم خواهند رسید تا کمتر دچار خلأ باشیم.
درباره سیاستهای جدید سرگرمسازی صحبت کردید که اهتمام ویژه و جدّی به محتوای سالم در سرگرمیسازی دارید؟
بله. این اهتمام در شرایط رقابتی، بیشتر هم میشود. متناسب با این شرایط و سیاستهای تحولی؛ شعارهای محوری همچون «عدالتگستری» و «هویتمحوری» کنار ارتقای محتوا در سرگرمسازی، اهمیت دارند. بههرحال بحث سرگرمیسازی، ارائه اطلاعات و آگاهیها مهم است در دوره تحولی توأمان با هم پیش بروند.
برنامههای سرگرمکننده ویژه جامجهانی
آیا برای جامجهانی، برنامهای تدارک دیدید؟
ما باکس ورزشی نداریم اما در سرگرمی در بستر جامجهانی دو سه برنامه سرگرمکننده در این حوزه خواهیم داشت.
برنامه جواد رضویان ثابت میشود
سؤال بعدی ما درباره برنامه «جواد رضویان» است که عید فطر روی آنتن رفت؛ آیا قرار است برنامه ثابت شبکه نسیم باشد؟
در حال مذاکرهایم که این برنامه با نام آدمحسابی و یا اسم دیگری ادامه پیدا کند و به برنامهای ثابت در شبکه تبدیل شود. از قبل ایدهمان این بود که آزمایشی روی آنتن باشد که این اتفاق در ایام عید سعید فطر افتاد، البته ایراداتی هم به برنامه وارد است که با تیم تولید در حال بحث و گفتوگو هستیم برطرف شوند و روی آنتن بروند.
احتمال دارد به ایام عید ولایت برسد؟
شرایط تابستان امسال خیلی خاص است و شبکه نسیم هم باید مسیر خودش را تغییر دهد. اگر برنامهای روی آنتن برود بهدلیل همزمانی با ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، ناقص میشود؛ کاری شروع نشده متوقف میشود، احتمالاً بعد از محرم و صفر این برنامه به آنتن برسد، البته برای ایام محرم و صفر ایدههای متفاوت و جالبی داریم.
«وقتشه» به شبکه نسیم میآید؟
جای برنامهای برای ازدواج و سبک زندگی و فرزندآوری در شبکه خالی است؛ برنامهای برای بازگرداندن «وقتشه» و یا ساخت برند جدیدی ندارید؟
ما به گروه سازنده «وقتشه» گفتیم طرحشان را برای تابستان بیاورند که اخیراً این طرح دریافت شده است. تیمهای برنامهسازی را که برنامه داشتند فراخوان دادهایم و صحبتهایی کردهایم که طرح و ایدهای که برای ادامه دارند به شبکه بیاورند، منتها برنامههای جدیدی هم در دستور کار داریم که خیلی دچار خلأ نمیشویم.
شنیدهام خیلی جدّی به سریالسازی فکر میکنید؛ آیا قرار است این سریالها کوتاه باشد و یا کارهای جدّی طنز بلند به آنتن خواهد رسید؟
طرحهای چند سیتکام به شبکه رسیده است، برخی را موافقتر بودیم و بخشی گفتوگوها جدّی میشود. بهشکل جدّی سریالهای کوتاه کار میکنیم که 25دقیقهای خواهند بود، سریال بهشکل کامل نخواهیم داشت اما بهدنبال مجموعههای نمایشی کوتاه با رویکرد طنز خواهیم بود که از شبکه نسیم پخش شوند.
تهیهکننده برنامه «کودکشو» در گفتوگویی با ما از پیشتولید این برنامه خبر دادند؟
مجوزِ "کودکشو" صادر شده و کارش را در پیشتولید آغاز کرده است، اتاق فکر این برنامه کار میکند و هنوز درباره انتخاب مجری تصمیمگیری نشده است.