نایب‌قهرمان جهان در سال گذشته امسال در وزنی بالاتر به‌دنبال مدال طلاست و اینطور که می‌گوید با همه حریفانش در این وزن قبلا کشتی گرفته‌ است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، امیرمحمد یزدانی، نایب‌قهرمان جهان در وزن ۶۵ کیلوگرم در سال ۲۰۲۱ به محض بازگشت از مسابقات جهانی تغییر وزن داد. او برای اینکه شانس حضور در مسابقات جهانی را در وزن جدیدش داشته باشد، طبق چرخه انتخابی تیم ملی کارش را از مسابقات قهرمانی کشور آغاز کرد. نایب‌قهرمان جهان در مسابقات کشوری در وزن ۷۰ کیلوگرم به مدال برنز رسید و راهی تورنمنت یاشاردوغو شد. یزدانی در ترکیه جیمز گرین آمریکایی دارنده مدال نقره و برنز جهان را شکست داد تا نشان دهد به‌سرعت در حال پیشرفت در وزن جدیدش است. او هفته پیش در جام تختی که به میزبانی تنکابن برگزار شد، توانست تمام رقبایش را شکست دهد و در کشتی فینال نیز حریف ارمنستانی خودش را که عنوان‌دار جهان و اروپا بود، شکست داد و به مدال طلا رسید. در مرحله پایانی انتخابی تیم ملی نامی از امیرمحمد یزدانی و وزن ۷۰ کیلوگرم دیده نمی‌شود و به‌نظر او را باید برای جهانی صربستان ۲۰۲۲ انتخاب‌شده بدانیم. در ادامه گفت‌وگوی همشهری را با این کشتی‌گیر می‌خوانید.

*امسال کار خودت را از ابتدا یعنی مسابقات کشوری آغاز کردی. شرایط چطور بود؟

بعد از مسابقات جهانی تغییر وزن دادم و طبق چرخه انتخابی تیم ملی برای انتخاب نفرات ۱۰ وزن شرایطی وضع شده بود که نخستین‌بار داشت اجرا می‌شد. مثلا نفر اول مسابقات کشوری به قهرمانی آسیا می‌رفت. من در قهرمانی کشور سوم شدم و مجوز حضور در جام تختی را کسب کردم. البته بعد از مسابقات کشوری به مسابقات رنکینگ یاشاردوغو رفتم که آن هم جزئی از چرخه انتخابی بود. در ترکیه خدا را شکر کشتی‌های خوبی گرفتم و توانستم اول شوم.

*در جام تختی هم کشتی‌های خوبی گرفتی. نظر خودت چیست؟

بله، به‌جز کشتی اول که هنوز با جو سالن و شرایط آشنا نشده بودم، کشتی‌های خوبی گرفتم. با ۲‌حریف ارمنستانی کشتی گرفتم که جو سالن واقعا در عملکردم تأثیر داشت. در کشتی فینال هم مقابل حریف ارمنی که عنوان‌دار جهان و اروپا بود، قرار گرفتم و تماشاگران برایم سنگ‌تمام گذاشتند. جو سالن و تشویق تماشاگران خیلی روی من تأثیر دارد. با تشویق تماشاگران روحیه گرفتم و توانستم حریفم را شکست دهم.

*پژمان درستکار، سرمربی تیم ملی هم از جایگاه کمیته فنی پایین آمده بود و از کنار تشک تو را راهنمایی می‌کرد. قبل از کشتی هم با تو صحبت کرده بود؟

بله، از نظر آنالیز همیشه روی رقبای خارجی کار می‌کنیم و آقاپژمان از این جهت خیلی به من کمک می‌کنند. من هم طبق برنامه کادر فنی با آنالیزی که انجام می‌دهند، کشتی می‌گیرم. در فینال جام تختی هم همینطور بود. نکاتی را به من گوشزد کردند تا توانستم پیروز شوم.

*با اینکه تازه به وزن ۷۰ کیلوگرم آمده‌ای به‌نظر وزنت باز هم بالا رفته و به‌زودی باید منتظر تغییر وزن دیگری از تو باشیم. درست است؟

بدنم پر کرده و وزنم را بیشتر نشان می‌دهد ولی مشکل وزنی برای کشتی‌گرفتن در ۷۰ کیلوگرم ندارم. برای مسابقات جام تختی هم در روز وزن‌کشی ۵۰۰ گرم زیر وزن بودم.

*۷۰ کیلوگرم وزن غیرالمپیکی است. تغییر وزن به ۷۴ کیلوگرم نخواهی داشت؟

برای جهانی صربستان در ۷۰ کیلوگرم دنبال مدال هستم و قطعا برای المپیک هم برنامه داریم و با مشورت کادر فنی بهترین تصمیم را خواهم گرفت. باید شرایط را دید که تا آن موقع چه اتفاقی رخ می‌دهد. یا به یک وزن بالاتر می‌روم یا به وزن ۶۵ کیلوگرم برمی‌گردم.

*با توجه به مدال جهانی نروژ توقع‌ها از تو بالا رفته است. فکر می‌کنی در جهانی صربستان بتوانی در وزن جدید روی سکوی جهان بروی؟

در جهانی نروژ با یک اشتباه مدال طلا را از دست دادم ولی حالا تجربه خوبی دارم و با کمک کادر فنی و آنالیز حریفان به بهترین نتیجه در جهانی صربستان فکر می‌کنم. تقریبا با همه مدعیان این وزن کشتی گرفته‌ام و چیزی برای کسب مدال در وزن ۷۰ کیلو کم ندارم. از هیچ حریفی نمی‌ترسم و تمام فکر و ذکرم کسب مدال طلا در جهانی صربستان است.

*قبلا بعد از هر پیروزی خوشحالی خاص و جدیدی داشتی ولی در جام تختی کمتر خوشحالی کردی. تغییر رویه داده‌ای؟

الان هم خوشحالی می‌کنم ولی کمتر شده. آن زمان‌ها ۱۹-۱۸ سالم بود و طبیعی است که یک پسر ۱۸ ساله وقتی در جهانی بزرگسالان مدال می‌گیرد، خوشحالی خاص داشته باشد. در جام تختی هم خوشحالی نکردم و فقط یک دست به سمت تماشاگرانی بلند کردم که ۶ دقیقه مرا تشویق کرده بودند. دیگر بزرگ شدم و شیطنت‌هایم کم شده است. به‌قول مازندرانی‌ها دیگر جایش نیست.

منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها