قطر زیر فشار برگزاری جام جهانی خلاقیت‌های جالبی داشته و با ساخت چادرهای سنتی و حتی ورزشگاهی به شکل چادرهای بادیه نشینان قصد دارد هزینه و شرایط اقامت در طول بازی‌ها را متعادل و متنوع کند. با این حال اقامتگاهی لوکس و دریایی هم وجود دارد که توسط شرکت‌های اروپایی اداره می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، قطر درهای خود را به روی جهان باز کرده تا میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ باشد. در طول ۹۲ سال گذشته از عمر این مسابقات، این اولین جامی است که در طبیعت خاورمیانه و در یک کشور کوچک عربی برگزار می‌شود و همین قطر را به خلاقیت واداشته است.

پس از سال‌ها آماده‌سازی (۱۲ سال)، در مجموع ۸ استادیوم فوتبال در این کشور ساخته شده و تقریبا ۹۰۰۰۰ اتاق در دسترس عموم خواهد بود، با این حال پیش بینی‌ها حاکی از این است که ۱.۲ میلیون نفر بازدیدکننده، تقریبا نیمی از جمعیت این کشور، برای این تورنمنت ۲۸ روزه در نوامبر و دسامبر به قطر سفر خواهند کرد.

استادیوم البیت

از ایده‌های بومی این مسابقات استادیوم البیت است که با ظرفیت ۶۰۰۰۰ نفر با الهام از چادرهای سنتی عشایری ساخته شده؛ این ورزشگاه در شهر شمالی الخور که به غواصی و صید مروارید معروف است ساخته شده؛ طراحی استادیوم گذشته و حال قطر را منعکس کرده و فرهنگ، سنت‌ها و تاریخ این شهر را نشان می‌دهد. قرار است بعد از پایان مسابقات بخش‌هایی از این ورزشگاه با هدف توسعه ورزش، به کشورهای در حال توسعه اهدا شود.

اقامتگاه عشایری حومه دوحه

یکی دیگر از نکات جالب و سنتی نیز در مورد اسکان مسافران جام‌ جهانی و استفاده از چادرهای عشایری یا بدوی است. برگزارکنندگان بازی‌ها اعلام کرده‌اند که ۱۰۰۰ چادر به سبک بادیه‌نشین‌ها در صحرا آماده خواهد شد. عمر الجابر، مسئول اقامت مسابقات، گفت که چادرها در مناظر بیابانی اطراف دوحه، پایتخت قطر، آماده شده‌اند تا طعم واقعی کمپینگ قطری را به بازدیدکنندگان ارائه دهند.

چادرهای بومی و سنتی محل اقامت طرفداران فوتبال 

در حال حاضر این اقامتگاه‌ها با کمی بیش از ۲۰۰ دلار در هر شب تبلیغ می‌شوند و یکی از ارزان‌ترین محل‌های اسکان شبانه هستند. الجابر گفت گردشگران در این چادرها به آب جاری و ژنراتورهای برق دسترسی خواهند داشت اما تهویه مطبوع ندارند. با شروع مسابقات در اواخر پاییز امسال، هوا نسبتا معتدل خواهد بود و میانگین دما، ۲۹ درجه سانتیگراد پیش‌بینی شده است. حدود ۲۰ درصد از سازه‌ها نیز چادرهای لوکسی با امکانات رفاهی بیشتر خواهند بود.

چادرهای بومی و بدوی محل اقامت طرفداران فوتبال

برای اقامت غیرهتلی، دو کشتی تفریحی نیز در دسترس مسافران قرار دارد که در بندر دوحه لنگر انداخته‌اند و حداقل ۶۹۰۰۰ اتاق ارائه می‌کنند. این دو اقامتگاه دریایی و لاکچری عمدتا توسط بزرگترین اپراتور هتل‌داری اروپا مدیریت خواهند شد. در حال حاضر آپارتمان‌های دو خوابه در حومه دوحه با قیمت ۳۹۰ دلار در هر شب و یک سوئیت در یک کشتی تفریحی پهلو گرفته با قیمت شبی ۱۶۵۰ دلار رزرو می‌شود که رقم بالایی است.

کشتی‌های کروز اقامتی

با این حال، بسیاری از بازدیدکنندگان شب‌خوابی نخواهند داشت چراکه قطر از خطوط هوایی منطقه‌ای دعوت کرده است تا بیش از ۱۸۰ پرواز شاتل روزانه داشته باشند و هواداران بتوانند از دیگر شهرها و اماکن توریستی منطقه بازدید کنند. این کار فشار اقامتی روی این کشور را کم خواهد کرد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها