به گزارش همشهری آنلاین، مستند قصه رنگپریده به سفارش سیما، به کارگردانی مریم طالبیانارکی و تهیهکنندگی مصطفی رزاقکریمی از شبکه تلویزیونی مستند پخش میشود.
طالبیانارکی گفت: در این مستند، «نیما» قصه زندگیاش را خودش روایت میکند. قصهای از سادگی کودکی تا درد و رنج بزرگسالی، از پهنه دشتهای مازندران تا کوچه پس کوچههای تجریش، از مردی که تاریخساز شد و رنج و محنت زمانهاش را در میان روح اشعارش پنهان کرد؛ شاعری که به گفته خودش سیاسی نبود، اما هیچیک از اشعارش خالی از انتقاد به درد و رنج مردم زمانهاش نیست.
وی افزود: نیما بیتفاوت به زمانه نیست و وطنپرستی است که از خیانت به خاک ایران رنج میبرد و بر بساطی که بساطی نیست میگرید. شاعری که به گفته خود همه جور تحقیر و توهین را به جان خود میخرد، از جمله نام «تودهای» که بر نام او میگذارند.
«قصه رنگپریده» روایتی کمتر شنیده شده از میان دستنوشتههای نیما یوشج است.
کارگردان مستند «قصه رنگپریده» تأکید کرد: همه نریشنهای فیلم از دستنوشتههای این شاعر اقتباس شده است و به ترتیب توالی زمانی روایت میشود تا مخاطب بتواند بیطرفانه با افکار نیما یوشیج همراه شود. روایت تصاویر فیلم به گونهای شاعرانه انتخاب شدهاند تا با همراهی درونیات نیما یوشیج، کل منسجمی را خلق کنند.
وی با ذکر شعری از نیما یوشیج ادامه داد: نیما میسراید «من ندانم با که گویم شرح درد، قصه رنگپریده، خون سرد» و حالا مردمی از قرن پانزدهم به شرح دردهای نیما یوشیج گوش میدهند و شاهد قصه «رنگ پریدهای» از زندگی او هستند.