به گزارش همشهری آنلاین، دکتر مجید ابهری آسیب شناس با بیان اینکه در فضای مجازی هر بار به بهانه ای سوژه یا موضوعی داغ می شود می گوید:«این اتفاق برای عده ای به عنوان یک وسیله برای نظرسنجی است. اما برخی با هدف القا نمودن نظریات خود این هشتگ ها را داغ می کنند.»
این رفتار شناس در گفت و گو با همشهری آنلاین، درمورد واگذاری حق طلاق به زنان اینطور نگاه می کند:«به عنوان فردی که دراین باره تحقیق و بررسی کرده و زوایا و موارد مختلفی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده باید بگویم با واگذاری حق طلاق به زنان مخالف هستم.»
هر زنی عزم کند می تواند طلاق بگیرد
ابهری در ابتدا به مبانی شرعی اشاره می کند و می گوید:«در مبانی شرعی خداوند متعال و رسوال اکرم(ص) بهتر از ما می دانستند که چگونه حقوق را تقسیم و واگذار کنند. به همین علت است که حق طلاق به مردان داده شده و این رفتار نباید اینطور برداشت شود که این قانون بر مرد سالاری یا برتری مردان توجه دارد.»
او ادامه می دهد:« زنان مخلوقاتی لطیف و احساسی هستند. شاید صدها مرد نتوانند احساس و عاطفه یک مادر را تصویر و بیان کنند. به همین جهت ساختار احساسی و عاطفی زنان به گونهای است که اگر حق طلاق به آنها واگذار شود با اندک رنجش یا حرکتی از سوی همسر، آنها به کاربرد این حق دست می زنند و اقدام به جدایی می کنند. مثلا اگر مرد مخالفتی با پیشنهادی از سوی زن و یا رفتاری از وی کند بلافاصله باید آماده طلاق و جدایی شود. به همین لحاظ است که زنان نباید از این حق بهره مند شوند. چراکه قطعا موجب افزایش آمار طلاق خواهد شد.»
این متخصص مسائل اجتماعی با اشاره به تبعات واگذاری این حقوق به زنان می گوید:« درست است که اکثریت زنان در جامعه بانوانی پاکدامن و رئوف هستند. اما در روزها و سال های گذشته در اخبار و حوادث خانوادگی بارها ملاحظه کرده ایم برخی از زنان به خاطر اخاذی و کلاهبرداری قصد ازدواج کرده و با تعیین مهریه های کلان ازدواج، به فاصله ای کوتاه درخواست طلاق می کنند. شما اگر با مردان گرفتار در زندان گفتگو کنید حتما در بین شان مردان زیادی پیدا می کنید که خواهند گفت حق طلاق را به زنان شان هم داده بودند و آنها با استفاده از این حق، هم جدا شده اند و هم مهریه را گرفتهاند.»
ابهری در پایان می گوید:«این موضوع را به خاطر داشته باشیم که خیلی نادر است زنی عزم خود را برای طلاق جزم کند و در این هدف موفق نشود. در قانون تبصره ها و مسیرهای بسیاری برای طلاق یکطرفه گرفتن از سوی زن وجود داد. بنابراین این حق بیشتر جنبه اخلاقی و بازدارندگی دارد.»
قانون شهروندی و حقوق برابر
دکتر سید حسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین، می گوید:«بیش از آنکه پرسش «حق طلاق با چه کسی باشد؟» اهمیت داشته باشد، اشتراک و تفاهم در زندگی مشترک اهمیت دارد.»
موسوی چلک با بیان اینکه از منظر حقوق شهروندی اعطای حق طلاق به یک نفر در راستای حقوق شهروندی نیست، در این باره توضیح می دهد:«در دین مبین اسلام هیچگاه حق یک جانبه و یک طرفه به مردان داده نشده و هرجا حقی به مرد داده می شود در قبالش حقی نیز به زن داده شده است.»
او اداهه می دهد:«در زندگی باید «حقوق برابر» برای هر دو طرف قائل شویم.همین الان هم زنان طبق قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی می توانند برای جدایی اقدام کنند. با اینکه حق طلاق به مرد داده شده در دادگاه قاضی هر گاه تشخیص بدهد حکم طلاق را یک طرفه صادر می کند.»
به عقیده این کارشناس اگر زنان حق طلاق داشته باشد تاثیری بر آمار طلاق ندارد. او می گوید:« در قوانین شرعی دینی صاحب نظر نیستم اما در جایگاه حقوق شهروندی برابری حقوق مرد و زن کاملا پذیرفته شده است.»