به گزارش همشهری آنلاین، الیزابت تووا بیلی نویسنده آمریکایی است که موفق به کسب چندین جایزه ادبی شده است. اما آنچه این نویسنده را از سایر نویسندگان جدا میکند سبک زندگی ویژه اوست.
تووا بیلی از یک بیماری ناشناخته رنج میبرد. وی در سیوچهار سالگی در سفری به اروپا به یک بیماری ویروسی ناشناخته گرفتار میشود. بیماری که که پزشکان از درمان آن ناتوانند.
این بیماری توان حرکت کردن را از او گرفته است؛ بهطوری که او مجبور است بیشتر اوقات خود را روی تخت دراز بکشد.
این نویسنده درباره بیماریاش میگوید: «بیماری من با نشانههایی مشابه آنفلوانزا و فلج بعضی ماهیچههای اسکلتی آغاز شده و ظرف چند هفته به ضعف فلجمانند کل بدن تبدیل شده بود… نتیجه آزمایشهای تخصصی به تشخیص بدکاری خودایمنی دستگاه عصبی خودمختار انجامید که میتواند موجب فلج دستگاههای گردش خون و معده و روده شود. بیماری دیگری که در من تشخیص داده شد سندرم خستگی مزمن است که ضمناً میالژیک انسفالومیالیتیز نیز نامیده میشود. عارضهای پساعفونی و شدید با نام وحشتناک که عبارت است از کمبود دائمی حجم خون، اختلالات خودایمنی، و ژنهایی که از کار افتادهاند.»
اما آنچه سبب شد تا بیلی درباره زندگی و بیماریاش بنویسد یک حلزون بود! حلزونی که باعث شد تا زندگی بیلی را تغییر و به او امید دهد، چون میان شیوه زندگی حلزون و سبک جدید زندگی نویسنده در زمان بیماری شباهتهای غیرمنتظرهای وجود داشت.
همین موضوع سبب شد تا به نوشتن یک کتاب غیر داستانی با نام صدای غذاخوردن یک حلزون وحشی برآید.
این حلزون را یکی از دوستانش در حین بیماری به او هدیه میدهد. زیرا حلزون جنگلی، تنها حیوان خانگی بود که او در شرایط بیماری توان نگهداریاش را داشت.
بیلی این حلزون را درون یک تراریوم میان گلها کنار تختش قرار داد. وی به دلیل بیماریاش هم فقط میتوانست از این پهلو به آن پهلو غلت بزند. برای همین ناخودآگاه به زندگی موجودی که کنار تختش زیست میکرد دقیق شد و چیزهای عجیب و خواندنی و جالبی از زندگی حلزون کشف کرد. آنقدر که وقتی کتابش را بخوانید با خودتان میگویید حلزون چقدر میتواند جالب باشد!
بیلی توانست صدای غذاخوردن حلزون را ضبط و در سایت خود منتشر کند که در ویدئو میشنوید.