تماشای خورشیدگرفتگی از زمین بسیار شگفت‌آور است، اما تصورش را بکنید که این کار از فضا انجام شود. آن موقع است شگفتی معنای دیگری پیدا می‌کند.

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وب‌سایت ناسا، در یک خورشید گرفتگی، ماه بین زمین و خورشید به گونه‌ای قرار می‌گیرد که سایه‌اش بر روی زمین می‌افتد. بسته به میزان انسداد ماه از خورشید، سه نوع خورشید گرفتگی وجود دارد.

رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا (SDO) بر روی یک کسوف جزئی تمرکز کرد. SDO، رصدخانه ناسا در آسمان است که در سال ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد. SDO روز چهارشنبه خورشید گرفتگی جزئی ۳۵ دقیقه‌ای را از فضا ثبت کرد.

در طول ۱۲ سال گذشته، مشاهدات SDO برای درک خورشید بسیار مفید بوده است.

ناسا در وب‌سایت خود نوشت: «مشاهدات SDO در داخل خورشید با دینام خورشیدی شروع می‌شود؛ چرخش درون خورشید که میدان مغناطیسی آن را ایجاد می‌کند و هوای فضا را به حرکت در می‌آورد. علاوه بر این، SDO سطح خورشید را برای اندازه‌گیری مستقیم میدان مغناطیسی و جو خورشیدی، برای درک اینکه چگونه انرژی مغناطیسی با فضای داخلی مرتبط و به رویدادهای آب و هوای فضا تبدیل می‌شود، مشاهده می‌کند. در نهایت، SDO تابش شدید فرابنفش خورشید را که یک محرک کلیدی برای ساختار و ترکیب جو فوقانی زمین است، اندازه می‌گیرد.»

برچسب‌ها