به گزارش همشهریآنلاین، یک رسانه پاکستانی گزارشی در خصوص عزم چند کشور برای به رسمیت شناختن دولت طالبان موقت طالبان منتشر کرده است.
روزنامه «اکسپرس تریبون» به نقل از یک مقام دولت اسلامآباد نوشت که حدود ۱۰ تا ۱۲ کشور در ماه مارس در آستانه به رسمیت شناختن حکومت طالبان بودند.
به گفته این مقام ارشد پاکستانی، اما به دلیل عدم پایبندی مقامات کابل به وعدههایشان از جمله عدم بازگشایی مدارس دخترانه این کشورها از این اقدام صرف نظر کردند.
این مقام پاکستان بدون اشاره به اسامی کشورها گفت که برخی از آنها از جمله پاکستان این آمادگی را داشتند که دولت موقت طالبان را به صورت رسمی شناسایی کنند، که این اقدام باعث تشویق سایر کشورها برای اخذ اقدام مشابه میشد.
وی تاکید کرد که تنها دولت حاکم در کابل را بهعنوان مقصر اصلی برای از دست دادن این فرصت باید سرزنش کرد.
این رسانه پاکستانی در ادامه نوشت: طالبان پس از به قدرت رسیدن در افغانستان به جامعه جهانی قول داده بود که دولت فراگیر تشکیل دهد، اجازه آموزش برای دختران را فراهم کند و اجازه استفاده گروههای تروریستی از خاک افغانستان را فراهم نکند.
بهنوشته اکسپرس تریبون، در ماه ژوئن، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان در سفر به اسلام آباد، ارزیابی تندی از حاکمیت طالبان در افغانستان کرد و گفت که این کشور جنگ زده در «مسیر اشتباهی» پیش میرود.
رهبر طالبان: دنیا به آسانی دولت ما را نخواهد پذیرفت
این اظهارات در شرایطی مطرح شده که چندی پیش رهبر طالبان در سخنانی در نشست علمای افغانستان گفته بود که دنیا به آسانی دولت ما را نخواهد پذیرفت.
وی با بیان اینکه مردم انتظار دارند تا شعارهایی که در جریان جهاد داده میشد عملی شود، گفت: «دنیا به آسانی دولت جدید را نخواهد پذیرفت و اگر ما حدود شرعی را برقرار کنیم این مقابله بیشتر نیز میشود».
رهبر طالبان گفت: « هدف اصلی ما جهاد و دور ساختن کفار و بیگانگان از افغانستان بود تا اینکه فضای کنونی حاصل شود و هیچگاه به دنبال آسیب رساندن به مردم نبودیم.»
وی تصریح کرد: «ما از حمایت بسیاری از مردم و کشورهای جهان برخوردار بوده ایم و امارت اسلامی افغانستان در مسیر درستی قرار دارد.»
ملاهبت الله همچنین به موضوع قطع کمکهای خارجی اشاره کرد و گفت: « برای توسعه اقتصادی نمیتوان روی کمک های خارجی حساب باز کرد و بنابراین ضروری تا تاجران به کشور بازگشته و در کشور خود سرمایهگذاری کنند.»
تاکنون هیچ کشوری دولت موقت طالبان را به رسمیت نشناخته و جامعه جهانی نیز گفته است تا زمانی که طالبان شروطی از جمله تشکیل دولت فراگیر و آموزش زنان را در دستور کار قرار ندهد، از شناسایی دولت این کشور اجتناب خواهد کرد.