به گزارش سما، متن کامل این بیانیه بدین شرح است:
ما شهرداران و مقامات 89 شهر آسیایی که با میزبانی گرم شهرو شهرداری تهران از تاریخ 19 الی 20 نوامبر 2008 در نخستین مجمع شهرداران آسیا در تهران حضور داشتیم به نمایندگی از شهرداریها و نهادهای محلی مطبوع خود به این وسیله:
1- از نقش پیشگام مجمع مجالس آسیایی در ترویج یک رویکرد جامع نسبت به همگرایی منطقهای در آسیا تقدیر نموده و اعلامیه تهران آن مجمع در سال 2007 را که حکومتهای محلی آسیایی، شوراهای شهر و شهرداران را با عنایت به ترویج همکاری و همگرایی در آسیا به تبادل اطلاعات و تجربیات تشویق مینماید مورد توجه قرار میدهیم.
2- از ابتکار عمل عالیجناب آقای محمدباقر قالیباف شهردار تهران برای سازماندهی مجمع شهرداران آسیا به عنوان یک نهاد جدید با هدف ارتقا و تسهیل بیشتر همکاری و ارتباط شبکهای بین شهرداران و شهرداریهای شهرهای مهم در سراسر آسیا استقبال مینماییم.
3- سهم بزرگ شهرهای آسیایی به عنوان گاهوارههای تمدن را در پیشرفت و توسعه جامعه بشری تصدیق مینماییم.
4- نقش اساسی شهرها را در تحقق حکمرانی خوب، توسعه پایدار و سعادت انسانی در سطوح ملی منطقهای و جهانی مورد تاکید قرار میدهیم.
5- چشم انداز کلان شهرهای آسیا را به عنوان شهرهای منسجمی که از نظر تاریخی ممتاز، از حیث اقتصادی قوی، از لحاظ اجتماعی خوشبخت، از نظر فرهنگی متنوع، به لحاظ سیاسی تاثیرگذار، از دید فناوری پیشرفته، از جهت محیط فعال باشند ترسیم مینماییم.
6- این نکته را که تعامل و همگرایی بیشتر بین شهرهای بزرگ آسیا، توسعه شهری و تحقق استانداردهای بالای زندگی در سراسر آسیا را تسهیل مینماید، مورد توجه قرار میدهیم.
7- ظرفیت فراوان شهرهای مهم آسیایی برای همکاری شهر با شهر در زمینههایی مانند برنامه ریزی و مدیریت شهری، گردشگری، تجارت و سرمایه گذاری، انرژی، علم و فناوری، مورد عنایت قرار میدهیم.
8- نسبت به چالشهای پیش روی شهرهای آسیایی از جمله روند شتابان شهر نشینی، فرسایش زیست محیطی، آسیب پذیری، هویت فرهنگی اجتماعی، حمل و نقل عمومی غیر آسان، ایمنی و سلامت ناکافی، فقر و نابرابری، ناپایداری منابع مالی و بلایای طبیعی اظهار نگرانی مینماییم.
9- از توسعه شبکههای جدید بین شهرهای آسیایی به منظور تبادل اطلاعات، سازماندهی همایشهای کارشناسی و ابتکار طرحهای پژهشی مشترک و برنامههای آموزشی با هدف کسب آمادگی برای مواجهه با چالشهای مشترک پیش روی مدیریت شهری کارآمد در آسیا حمایت میکنیم.
10- از روند آگاهی فزاینده نسبت به کارآیی حکومت محلی و مشارکت عمومی در پیشبرد و بهبود خدمات شهری در شهرهای بزرگ آسیا ابراز رضایت مینماییم.
11- عزم خود را برای حمایت از سیاستها و اقداماتی که زمینه ساز ایفای نقش بیشتری برای مشارکت عمومی در فرآیندهای تصمیمگیری در مدیریت شهری است اعلام میداریم.
12- اراده خود را در خصوص همکاری با سازمانهای منطقهای و بین المللی و هم چنین سازمان ها و مجامع زیر منطقهای درآسیا برای توسعه بیشتر، همکاری و هم گرایی در سراسر این قاره ابراز میداریم.
13- با این دیدگاه که ارتباطرات بیشتر بین شهرهای بزرگ آسیایی ترویج شود و زمینههای ایجاد شهرهای مجازی به عنوان یک زیر ساخت موثر در حکمرانی خوب شهری تسهیل گردد ، تصمیم میگیریم یک درگاه اطلاعاتی بر روی اینترنت با پیوند همه شهرهای آسیایی ایجاد و نگهداری نماییم.
14- تصمیم میگیریم که در اجلاسهای سالیانه مجمع شهرداران آسیا به میزبانی یک شهر داوطلب به منظور بحث و گفتگو در خصوص موضوعات مشترک مورد علاقه و هماهنگ کردن فعالیتها در برابر چالشهای مشترک مشارکت نماییم.
15- از ابتکار شایسته و سخاوتمند شهرداری تهران برای دایر کردن و میزبانی دبیر خانه مجمع شهرداران آسیا به منظور تسهیل برقراری روابط و فعالیتهای شبکهای در آینده و پیگیری و تحققق مفاد این بیانیه پایانی استقبال مینماییم.