به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از دیلیمیل، همین ماه گذشته، کرملین هشدار داد که اروپا در یک آخرالزمان هستهای ناپدید خواهد شد؛ حملهای لفظی در پاسخ به متحدان غربی که قول سلاحهای بیشتری به کیف دادهاند.
اکنون، تحقیقات جدید نشان میدهد که اگر زمانی بین روسیه و ایالات متحده یک جنگ هستهای رخ دهد، احتمالا یک «عصر یخبندان کوچک» هزاران سال به طول میانجامد.
طوفانهای آتش، دود را در اتمسفر بالایی آزاد میکند که راه ورود نور خورشید را میبندند و منجر به عمل نیامدن محصول در سراسر جهان میشود.
در ماه اول پس از انفجار، میانگین دمای جهانی حدود ۷ درجه سانتیگراد کاهش مییابد.
این بیشتر از عصر یخبندان اخیر است که بیش از ۱۰۰ هزار سال به طول انجامید و دمای جهانی را حدود ۵ درجه سانتیگراد کاهش داد.
این مطالعه بر اساس شبیهسازیهای کامپیوتری چندگانه منطقهای و مقیاس بزرگ شکل گرفته است.
دکتر شریل هریسون، نویسنده اصلی، از دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، گفت: «مهم نیست که چه کسی چه کسی را بمباران میکند. این میتواند هند و پاکستان یا ناتو و روسیه باشد. هنگامی که دود به سمت اتمسفر فوقانی رها میشود، در سطح جهانی پخش شده و همه را تحت تاثیر قرار میدهد.»
این مطالعه اولین مطالعهای است که تصویر واضحی از تأثیرات زیستمحیطی در صورت دستیابی پوتین به دکمه هستهای ارائه میکند.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، ۹ کشور در حال حاضر بیش از ۱۳۰۰۰ سلاح هستهای را کنترل میکنند.
تجزیه و تحلیل نشان میدهد که پس از جنگ هستهای دمای اقیانوسها به سرعت کاهش مییابد و حتی پس از پاک شدن دود به حالت قبل از جنگ باز نمیگردد.
با سردتر شدن سیاره، یخ دریا بیش از شش میلیون مایل مربع و عمق تا شش فوت گسترش مییابد که به نوبه خود بنادر بزرگی از جمله کپنهاگ و سنت پترزبورگ را مسدود میکند. سپس به مناطق ساحلی معمولا معتدل گسترش مییابد و از حمل و نقل در نیمکره شمالی جلوگیری میکند، در حالی که رساندن مواد غذایی و آذوقه به برخی از شهرهایی مانند شانگهای، جایی که کشتیها برای رویارویی با یخهای دریا آماده نیستند، دشوار میشود.
کاهش ناگهانی دما و نور دریا، به ویژه از قطب شمال تا اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس آرام شمالی، جلبکها که سنگ بستر شبکه غذایی دریایی محسوب میشوند را از بین میبرد.
محققان گفتهاند که ماهیگیری و آبزیپروری با ایجاد «در اصل قحطی در اقیانوس» متوقف خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
یکی از این مدل ها شبیه آمریکا و روسیه است که از ۴۴۰۰ سلاح هستهای ۱۰۰ کیلوتنی برای بمباران شهرها و مناطق صنعتی استفاده میکنند. در این حالت، آتشها ۱۵۰ تراگرم یا بیش از ۱۳۶ میلیارد کیلوگرم دود و کربن سیاه جذبکننده نور خورشید را به اتمسفر فوقانی پرتاب میکنند.
مدل دیگری نشان داد که هند و پاکستان ۵۰۰ سلاح هستهای ۱۰۰ کیلوتنی را منفجر کردند که منجر به تولید ۵ تا ۴۷ تراگرم، ۵ میلیارد تا ۴۶.۷ میلیارد کیلوگرم دود و دوده شد.
پروفسور آلن روبوک از دانشگاه راتگرز، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «جنگ هستهای عواقب بدی برای همه به همراه دارد. رهبران جهان پیشتر از مطالعات ما بهعنوان انگیزهای برای پایان دادن به مسابقه تسلیحات هستهای در دهه ۱۹۸۰ و ۵ سال پیش برای تصویب معاهدهای در سازمان ملل برای ممنوعیت سلاحهای هستهای استفاده کردهاند.»