به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از ساینس آلرت، این مسیر میتواند به اندازه چند ماه پس از تولد نوزاد انسان هم باشد. بهعنوان مثال، حتی نوزادان بهطور غریزی میدانند شیئی که در زمانی کوتاه از پشت یک شیء دیگر عبور میکند، نباید ناپدید شود و در جای دیگری دیده شود. این در حالی است که چنین قاعده سادهای برای هوش مصنوعی چندان قابل درک نیست.
با این اوصاف، اکنون مطالعهای جدید نوعی هوش مصنوعی به نام PLATO را معرفی میکند که از تحقیقات در مورد نحوه یادگیری نوزادان الهام گرفته است و میتواند تا حدود زیادی شبیه به نوزاد انسان فکر کند. PLATO از طریق تعدادی از ویدئوهای کدگذاری شده، برای نشان دادن همان دانش اولیهای که نوزادان در چند ماه اول زندگی خود دارند، آموزش داده شده است. لوئیس پیلوتو، عصبشناس آزمایشگاه تحقیقاتی هوش مصنوعی DeepMind در بریتانیا، میگوید: «خوشبختانه روانشناسان چندین دهه صرف مطالعه درباره آنچه نوزادان از دنیای فیزیکی میدانند، کردهاند.»
بهگفته او «با گسترش کار آنها، ما مجموعهای از دادههای مفاهیم فیزیکی را ایجاد کردیم. این مجموعه دادههای ترکیبی و ویدئویی، از تجربههای بکر و اصیل الهام گرفته تا مفاهیم فیزیکی در مدلهای ما را ارزیابی کند». 3مفهوم کلیدی وجود دارد که همه ما از سنین پایین درک میکنیم: ماندگاری(اشیاء ناگهان ناپدید نمیشوند)، جامد (اشیاء جامد نمیتوانند از یکدیگر عبور کنند) و تداوم (اشیاء در یک مسیر ثابت در فضا و زمان حرکت میکنند). مجموعه دادههای ساخته شده به وسیله محققان، این 3مفهوم به اضافه 2مفهوم دیگر را پوشش میدهد؛ تغییرناپذیری (ویژگیهای شی، ازجمله شکل تغییر نمیکند) و اینرسی جهتدار (اشیا به شکلی حرکت میکنند که با اصول اینرسی سازگار است).
با این حال، PLATO هنوز در حد یک نوزاد 3ماهه هم عمل نمیکند. هنگامی که ویدئوهایی برای این هوش مصنوعی نمایش داده میشد که هیچ شیئی در آن نیست یا زمانی که مدلهای آزمایش و مدلهای آموزش مشابه هستند، کمتر تعجب میکند.