به گزارش همشهری آنلاین، سیفالله مرادی مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: طبق ماده ۱۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور و موسسات و سازمانهای وابسته به وزارت بهداشت، نهادهای دولتی و بخش خصوصی ابلاغ شد تا با مرخصی ۹ ماهه تمام بانوان استخدامی و کارکنان همه بخشهای دولتی و غیردولتی با مزایای کامل موافقت کنند.
بیشتر بخوانید:
- صدور مجوز مرخصی ۹ ماهه زایمان با حقوق پس از ۸ سال | دستگاههای دولتی و خصوصی متخلف چگونه مجازات میشوند؟
- ابلاغ دستورالعمل جدید کاری برای زنان باردار یا دارای فرزند شیرخوار
وی اظهار داشت: همچنین مادران باردار دوقلو و بیشتر نیز می توانند از ۱۲ ماه مرخصی با مزایای کامل برخوردار شوند و همه نهادهای مربوطه موظف به اجرای این ابلاغیه بوده و نباید خلاف آن را اجرا کنند.
مرادی تصریح کرد: مادران باردار می توانند ۲ ماه آخر بارداری را نیز به عنوان مرخصی استفاده کنند و اگر بخش خصوصی مدعی شود که مرخصی زایمان کارمندش موجب اخلال در کار می شود، هزینه این اخلال از سوی وزارت کار و رفاه اجتماعی پرداخت می شود و باید این بخش با مرخصی موافقت کند.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت تاکید کرد: این قانون لازم الاجراست و اگر نهاد و سازمانی با مرخصی ۹ ماهه بارداری برای مادران یکقلو، مرخصی ۱۲ ماهه مادران دوقلو و بیشتر و مرخصی ۲ ماه آخر بارداری موافقت نکند، با توجه به اینکه وزارت بهداشت متولی جمعیت و اجرای قانونی جوانی جمعیت بوده، به صورت نامه نگاری قابل رسیدگی از سوی متقاضی است.