به گزارش همشهری آنلاین، فستیوال گاوبازی در پامپلونا، اسپانیا، بعد از دو بار لغو به دلیل همه گیری کرونا، امسال با جدیت و حضور پرشور مردم اسپانیا و گردشگران برگزار میشود اما این تنها سرگرمی شناخته شدهای نیست که در جهان و با آزار دادن حیوانات برگزار میشود. مسابقات و سرگرمیهایی از این دست با وجود ریشههایی که در فرهنگ عوام دارند، با اعتراضات فعالان حقوق حیوانات روبرو هستند.
رمان ارنست همینگوی، در سال ۱۹۲۶، با عنوان «خورشید نیز طلوع میکند» به شهرت جهانی این مسابقات کمک قابل توجهی کرد؛ به غیر از اسپانیا این مسابقات در سوئیس به شکل رودررویی گاوهای عظیم الجثه برگزار میشود؛
مسابقات گاوبازی در بنگال شرقی، هندوستان، ضمن تلفیق آن با سرعت، هم برگزار میشود و طرفداران زیادی دارد.
مسابقات رونگشوی چین با اسبها برگزار میشود اما نه به صورت دوی سرعت یا مانع، بلکه به شکل نبرد و روبرویی این حیوانات. معمولا بیش از ۳۰ اسب در این جشنواره سنتی شرکت میکنند.
مبارزه با سگها در فصل زمستان یکی از سرگرمیهای رایج در میان افغانهاست و در تعطیلات هفتگی این کشور برگزار میشود با این حال حکومت قبلی طالبان این بازیها را ممنوع اعلام کرده بود و باید دید در دوره جدید چه وضعیتی پیدا میکند.
بیشکک، قرقیزستان هم باشگاههای پرورش سگ محلی دارد و بهترین سگهای نژاد آسیایی شپرد را پرورش میدهند. این حیوانات در جشنواره سنتی شکار به جان هم انداخته میشوند!
خروس جنگی هم یکی از بازیهای مشهور در فلات ایران است؛ در این مسابقات پاشنهها و نوکهای خروسها قبل از دعوا تیز میشوند تا ۴ تا ۶ دور مسابقه دهند. جالب اینکه این بازی در کلمبیا و دیگر کشورهای آمریکای جنوبی هم بسیار محبوب است. رافائل کورئا، رئیس جمهور قبلی اکوادور با فراخوانی از مردم کشورش خواسته بود گاوبازی، خروسبازی و دیگر فعالیتهایی را که در آن حیوانات برای سرگرمی انسان کشته میشوند، تعطیل کنند.
خروسبازی یکی از پرشورترین رویدادهای هائیتی است و هر آخر هفته تقریباً در هر روستا و محله در سراسر کشور برگزار میشود. کبک هم به عنوان پرندهای جنگی برای شرط بندی و سرگرمی به کار گرفته میشود.
جنگ شترها در افغانستان و کشورهای عربی رایج است. در این نبرد خونین شترها معمولا هار میشوند و خطرات زیادی سر راه مالکان و تماشگران این مسابقات ایجاد میکنند.