به گزارش همشهری آنلاین، محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در هفتاد و نهمین جلسه شورا با بیان اینکه مشکلاتی در خصوص حسابرسی سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ وجود داشت، اظهار کرد: تفاهماتی با شهرداری برقرار شد تا از هزینههای اضافی در اخذ گزارشات حسابرسی سال ۱۴۰۰ جلوگیری شود.
او با بیان اینکه حسابرسان دارای رتبه الف برای حسابرسی سال ۱۴۰۱ انتخاب شدهاند، تصریح کرد: با شهرداری هماهنگی خواهد شد تا دوباره کاری انجام نشود و حسابرسی سال ۱۴۰۱ با دقت صورت بگیرد. کلیه قراردادها با موسسات حسابرسی از سوی شورا منعقد خواهد شد و کمیسیون برنامه و بودجه مکلف است هر سه ماه یکبار گزارش پیشرفت حسابرسی را ارائه دهد.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه عدالت محوری و ایجاد فرصت یکسان برای واگذاری امور نظارتی شورا مورد اهمیت است، اظهار کرد: باید نرم افزاری از سوی شورا برای بارگذاری اطلاعات شرکتها و سازمانها تهیه شود که قابلیت بروزرسانی داشته باشد.
نرجس سلیمانی در این باره چه گفت؟
نرجس سلیمانی هم در این باره گفت: ضروری است که فرآیندی در این خصوص در نظر گرفته شود و پیشنهاد می کنم که شورا این نرم افزار را تهیه کند. برای اینکه تمام مسائل در نظر گرفته شود، باید هرگونه استفاده از خدمات موسسات و موقعیت اشخاص حقیقی حاضر در این موسسات و خانواده درجه یک آنها ممنوع باشد که باعث می شود کیفیت حسابرسی افزایش یابد.
شورای قبلی حتی یک گزارش حسابرسی ارائه نکردهاند
در ادامه پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مهمترین شعار شورای پنجم شفافیت بوده است، گفت: مهمترین مسئله شفافیت نیز گزارشهای حسابرسی است که انحراف سنجی را به دنبال خواهد داشت. اگر شعار آنها شفافیت بوده چرا یک گزارش حسابرسی ارائه نشده است در حالیکه وظیفه ذاتی شورا به شمار میرود.
او ادامه داد: وقتی حتی یک گزارش در طول چهار سال قرائت نشده، تمام انحرافات موجود در دستگاه ادامه پیدا کرده است. کمیسیون برنامه و بودجه جور دوره قبل را کشیده و بیش از ۳۰۰ گزارش تهیه کرده است.
سروری با بیان اینکه به اعتقاد من ترک فعل در دوره قبلی شورا صورت گرفته است، یادآور شد: با همکاری شهرداری و شورا، یک حسابرسی مشخص انجام خواهد شد که در کنترل هزینهها، سرعت و دقت حسابرسی اثرگذار خواهد بود. این میزان گزارش حسابرسی اقدامی جهادی و طاقت فرسا محسوب میشود.
علی اصغر قائمی عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه با بیان اینکه برخی شرکتها بر اساس قانون تجارت مدیریت میشوند، گفت: تکلیف در این زمینه نیز باید مشخص شود و دوگانگی گزارشات را در این بخش شاهد نباشیم.
گردآوری ۳۰۰ گزارش
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه قانون شهرداری بر قانون تجارت ارجحیت دارد، اظهار داشت: بر این موضوع تأکید شده که یک گزارش ارائه شود و بیش از دو گزارش تخلف به شمار میرود.
او اضافه کرد: در چهار سال دوره پنجم مدیریت شهری نه تنها یک گزارش حسابرسی قرائت نشد بلکه حتی یک گزارش نیز دریافت نشد. کمیسیون برنامه و بودجه اقدام ارزندهای انجام داده و بیش از ۳۰۰ گزارش را گردآوری کرده است.
چمران با بیان اینکه اقدام چهار سال اخیر خلاف قانون بوده است، تصریح کرد: ما از لحاظ قانونی موظف هستیم گزارشات حسابرسی را پیگیری کنیم و این گزارشات به موقع قرائت و نتایج به شهرداری اعلام شود.
صحن شورا محل آزمون رسانههای اصلاحطلب نیست
مهدی اقراریان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه صحن شورا محل آزمون رسانههای اصلاح طلب است، گفت: شورای اصلاح طلب شعار شفافیت داد و گونهای دیگر عمل کرد و حتی یک گزارش حسابرسی ارائه نکرد.
او افزود: ما امروز شاهد این هستیم که این افراد وظیفه قانونی خود را انجام ندادهاند و تمام آنچه صورت نگرفته، روی دوش شورای ششم قرار گرفته است. افراد نطقهای گوناگونی داشتند اما به شکلی دیگر عمل کردند.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه این افراد باید پاسخگوی عملکرد خود باشند، تصریح کرد: چرا شهر را رها کردند و شاهد فاجعه در پایتخت هستیم؟ شورا خود را نماینده مردم میداند و از شهرداری سوال میپرسد و تذکر میدهد. شورای پنجم نماینده مردم بوده یا نماینده شهرداری؟ اگر نماینده مردم بوده اند چرا حتی یک گزارش حسابرسی ارائه ندادهاند.
اقراریان با بیان اینکه سازمان بازرسی در حال حاضر کجاست که این تخلفات را بررسی کند، تصریح کرد: باید افرادی که تخلف کردند، پاسخگو باشند و دادستانی به این قضیه ورود کند. رسانههای اصلاح طلب چشم خود را بر مسائل نبندند. درخواست من این است که متخلفان به صراحت به مردم معرفی شوند و تکلیف موضوع عدم حسابرسی به عنوان یک پرونده مفتوح، مشخص شود.
ارائه گزارش را متوقف نکنید
حبیب کاشانی عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه با شفافسازی حسابرسان در دوره پنجم انتخاب شدند، گفت: چون امور اجرایی نشد این اقدام منجر به بیانگیزگی حسابرسان شد. در این موقعیت حسابرسی مجددا انجام شده و در حال حاضر گزارشات با بندهای تکلیفی قرائت خواهد شد.
او تأکید کرد: این گزارشات تکلیف قانونی ما به شمار میرود و باید گزارش درآمد و هزینه را به گوش مردم برسانیم. امیدواریم این روش ادامه دار باشد و وقفهای در آن را در دوره های بعدی شاهد نباشیم.
حسابرسان رتبه الف انتخاب شوند
ابوالفضل فلاح معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران ضمن تقدیر ویژه از شورا برا پیگیری گزارشات حسابرسی، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ گزارشات حسابرسی باقی مانده بود که تا اسفند ماه ارسال شد.
او با بیان اینکه به دنبال این هستیم که حسابرس مشترک وجود داشته باشد و دوباره کاری نشود، گفت: قانون تجارت این موضوع را مطرح کرده که حسابرس از طریق مجمع انتخاب شود. میتوانیم سامانهای را تعریف کنیم که به صورت رندوم حسابرسان رتبه الف برای حسابرسی انتخاب شوند که شائبهای ایجاد نشود و سلامت کار تأمین شود.
فلاح همچنین تصریح کرد: طبق قانون رعایت حسابرسی بر عهده شورای شهر است که میتوان این موضوع را نیز به مصوبه اضافه کرد.
در ادامه این جلسه، موسسات حسابرسی برای مناطق، معاونتها، سازمانها و شرکتها در سال ۱۴۰۰ با ۲۰ رأی موافق اعضای شورای اسلامی شهر تهران انتخاب و انتخاب حسابرسان سال ۱۴۰۱ به جلسه آینده شورا موکول شد.