این جهان جدید و مرموز آنقدرها هم که فکر میکنید ساده نیست. اگر شما هم دوست دارید بیشتر بدانید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
با اینکه فهم کلیت متاورس ساده است؛ مفهوم شفاف و روشنی برای آن وجود ندارد! با همه اینها اکثر افراد فعال در حوزه اینترنت فناوری معتقدند متاورس انقلابی در صنعت اینترنت و فناوری خواهد بود. این پیچیدگی برای تعریف این جهان مجازی جایی جالب میشود که بدانید ایده آن اصلا چیز ناب و جدیدی نیست. ایده متاورس برای اولین بار در سال 1992 در رمان Snow Crash ظاهر شد. این ایده خیلی سریع توسط شرکتهای مختلف به کار گرفته شد و پلتفرمهای مختلفی را به وجود آورد که از معروفترین آنها میتوان به Second life اشاره کرد.
برای ورود به متاورس تنها به یک هدست واقعیت مجازی نیاز خواهید داشت. هر فرد در این جهان مجازی آواتاری دارد که برای برقراری ارتباط و تعامل با دیگر کاربران از آن استفاده میکند. خرید و فروش در این جهان مجازی با استفاده از رمزارز ها انجام میشود و بازیهای کامپیوتری بخشی از این جهان هستند. اینها تعاریفی است که از همان ایدههای اولیه تا پروژههای مختلف متاورس برای توصیف آن استفاده میشد.
هیچکدام از این توضیحات و تفاسیر نمیتواند متاورسی که امروز به دنبال توسعه آن هستیم را به طور کامل تعریف کند. پیشرفت تکنولوژیهای مربوط به واقعیت مجازی، شبیه سازی حس لامسه، چیپهای مدرنی مثل نورالینک باعث شدهاند تا متاورس به چیزی بیشتر از یک دنیای مجازی برای تفریح و سرگرمی بدل شود.
متاورس فقط مزیت نیست!
متاورس هم مانند تمام پروژهها و پلتفرمها معایب مخصوص به خود را دارد. اولین و مهمترین مشکل این پروژه، دور کردن انسانها از جنبه فیزیکی زندگی است. خیلی از ویژگیهای ذاتی و شخصیتی انسانها بدون برخورد فیزیکی تحلیل خواهد رفت. سادهترین مثال برای این مورد، سلامتی جسم ما است. بسیاری از ما در صورت تنهایی به تناسب اندام و سلامتی جسمی اهمیت نخواهیم داد.
مورد دوم که میتواند شما را از فعالیت در متاورس منصرف کند، حملههای سایبری است. در دنیای مجازی تنها بحث دزدیده شدن پسورد و عکسها مطرح نیست. این تمام زندگی شما است که در معرض خطر حمله سایبری قرار میگیرد. تمام آنچه سالها برایش زحمت کشیدهاید میتواند در کسری از ثانیه محو شود.
همه ما پروژه متاورس را با فیسبوک میشناسیم. با این حال فیسبوک تنها شرکتی نیست که با سرمایهگذاریهای هنگفت وارد مسیر توسعه متاورس شده است. مایکروسافت، سونی، گوگل، اپیک گیمز و شرکتهای مختلف دیگری نیز در تلاشاند تا با توسعه اولین متاورس، بازار جهانی را تحت کنترل خود بگیرند. در نتیجه برای پیدا کردن جواب این سوال باید صبر کرد و دید کدام شرکتها این مسابقه را خواهند برد.
زندگی در متاورس چگونه خواهد بود؟
طبق اخبار و اطلاعاتی که در رابطه با متاورس منتشر شده است؛ توسعه دهندگان در تلاشاند تا زندگی در این جهان مجازی را تا جای ممکن با زندگی در جهان واقعی منطبق کنند. این یعنی شما میتوانید در این پلتفرم خانه بخرید، کنسرت برگزار کنید یا به سینما بروید!
احتمالا با خود فکر میکنید ایده خرید و فروش داراییهای مجازی مثل خانه یا زمین مسخره به نظر میرسد. با این همه شرکتهای بزرگ از همین حالا در حال خرید خانه و زمین در متاورس هستند. همین چند وقت پیش بود که شرکتی کانادایی با پرداخت 2.5 میلیون دلار یک زمین در بلاک چین اتریوم خرید!
به احتمال بسیار زیاد شبکههای مجازی نیز در این دنیا ادغام خواهند شد. این بدان معنا است که برنامههایی مثل اینستاگرام، واتساپ و ... در متاورس ادغام میشوند تا کاربران این جهان مجازی بتوانند از تمام قابلیتهای شبکههای اجتماعی در زندگی مجازی خود استفاده کنند.
بازیها در متاورس
یکی از بخشهای بسار جذاب و هیجان انگیز متاورس، همین بازیهای کامپیوتری هستند. برای مثال، فکر کنید به جای نشستن پشت مانیتور و استفاده از دسته و کیبور برای بازی کالاف دیوتی، میتوانید تفنگ را در دست بگیرید و وارد بازی شوید! همین ویژگی میتواند به تنهایی تمام صنعت گیمینگ را دچار تغییر و تحول کند.
شرکتهای بازی سازی بزرگی مثل سونی و بیلزارد طراحی و توسعه بازیهای سازگار با متاورس را شروع کردهاند. شرکتهای کوچک نیز به آرامی در مسیر توسعه بازیهای سازگار با فناوری واقعیت مجازی حرکت میکنند.
بهترین ارزهای متاورس
حال که با متاورس این دنیای رو به پیشرفت آشنا شدید، بدنیست بهترین ارزهای متاورس در سال 2022 را هم بشناسید.
- ایپ کوین (APE)
- سند باکس (SAND)
- دیسنترالند (MANA)
- های استریت (HIGH)
- فلوکی اینو (FLOKI)
- متاهیرو (HERO)
هویت دیجیتال و مالکیت در متاورس
به احتمال بسیار زیاد اکوسیستم هویتی و مالکیتی متاورس بر روی بلاک چین توسعه خواهد یافت؛ چرا که بلاک چین از آزمونهای مختلف سر بلند بیرون آمده است. معاملات انجام شده در شبکه بلاک چین به شکلی شفاف و دقیق ثبت میشود. به علاوه کیف پول دیجیتال هر فرد میتواند نقش کارت شناسایی وی در Metaverse را بازی کند.
بلاک چین در بحث مالکیت داراییهای دیجیتال نیز به پاسخ درستی رسیده است که میتواند پروژهایی مثل متاورس فیسبوک را نجات دهد. بله! راجع به NFT صحبت میکنیم. این توکنهای غیر قابل تبدیل به کاربران اجازه میدهند مالکیت بی چون و چرای داراییهای مجازی خود را در دست داشته باشند. در بیان سادهتر با خرید خانه، زمین یا هر دارایی دیگری در متاورس،توکنی دریافت میکنید که نقش سند را در این جهان بازی میکند.
تجهیزات مورد نیاز برای ورود به متاورس
تجهیزات مورد نیاز برای ورود به متاورس بسته به شرکت توسعه دهنده آن متفاوت خواهند بود. برای مثال جهت ورود به متاورس فیسبوک باید Oculus Quest 2 را بخرید اما برای ورود به متاورس سونی، HTC یا شرکتهای دیگر علاوه بر هدست به کامپیوتر یا کنسولهای بازی این شرکتها نیز نیاز خواهید داشت. البته در صورت همهگیر شدن متاورس، همه شرکتها به سمت یک طراحی مستقل و کم هزینه خواهند رفت تا مشتریان بیشتری جذب کنند.
علاوه بر موارد بالا، گوشیهای هوشمند نیز وارد دنیای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده شدهاند. بسیاری از شرکتهای تولید کننده گوشی هوشمند مثل سیائومی، هواووی و سامسونگ در حال طراحی و تولید هدستهایی هستند گوشیهای هوشمند را به دری برای ورود به متاورس تبدیل میکنند.
چقدر به یک متاورس واقعی نزدیک هستیم؟
همانطور که بالاتر اشاره کردیم، سالهای زیاد از ارائه ایده اولیه متاورس میگذرد. با این حال هیچ شرکتی موفق به توسعه کامل و جامع آن نشده است. تصمیم فیسبوک برای کار کردن روی این ایده، به این دلیل مهم است که در دنیای امروز ما مردم آماده پذیرش چنین ایدهای هستند. به علاوه، فناوری بلاک چین تمام مشکلاتی که در گذشته بر سراه توسعه متاورس بود را حذف کند.
از همه این نکات میتوان به این نتیجه رسید که یک متاورس واقعی از هر زمانی به ما نزدیکتر است و دیر یا زود یکی از شرکتهای فعال موفق به توسعه آن خواهد شد.
بخواهیم یا نخواهیم بخش عمدهای از زندگی ما به اینترنت و هویتمان در فضای مجازی گره خورده است. وجود متاورس میتواند این جنبه از زندگی ما را پررنگتر و تعامل مجازی را متحول کند. با این همه، نمیتوان از چالشها و مشکلات احتمالی چشم پوشی کرد؟ به نظر شما مزایای متاورس به معایب آن میچربد یا نه؟