به گزارش همشهری آنلاین، سیدحسن میرکریمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران گفت: یکی از فعالیتهای مهم خادمین آستان مقدس امامزاده داوود (ع) که پیش از وقوع سیل انجام شد، بستن درهای آستان و تخلیه سریع زائران و انتقال آنها به مکانی امن بود که اگر این کار انجام نمیگرفت، آمار مفقودین حادثه به صدها نفر میرسید.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران درباره خدمترسانی این اداره کل به سیلزدگان در امامزاده داوود اظهار کرد: براساس گزارشها و اظهارات عوامل اجرایی و مدیر آستان مقدس امامزاده داوود، این سیل پس از بارش سنگین باران در دقایق انتهایی پنجم مرداد به راه افتاد و از سمت شمال امامزاده و از طرف بازارچه قدیم با عبور از رستورانها و مغازههای مختلف به درِ بسته امامزاده برخورد کرد که با شکستن درِ آستان، سیل با هرچه بر سر راه خود داشت اعم از اجناس رستورانها و مغازهها و وسایل سنگین و سبک وارد صحن امام حسین(ع) آستان مقدس شد.
میرکریمی با تاکید بر اینکه براساس اظهارات عوامل اجرایی، علت انسداد مسیر رودخانه و طغیان سیل، فعالیتهای بخش خصوصی بوده است، گفت: وسایل و تجهیزات داخل امامزاده پس از این سیلاب از بین رفتهاند. براساس گزارشهای واصله، با ورود سیل به حرم مطهر، پس از مدت کوتاهی دیوار حرم شکسته و سیل با شدت وارد سرداب شد. با ورود سیل به حرم، فرش و تجهیزات داخل حرم هم در امان نماندند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه تهران با بیان اینکه فعالیت مسئولان آستان مقدس امامزاده داوود به نمایندگی از سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از وقوع این حادثه آغاز شد، تاکید کرد: در شب حادثه که امکان کمکرسانی بسیار محدود بود، خادمان و مسئولان آستان مقدس امامزاده داوود بهصورت جهادی پای کار آمدند.
میرکریمی با تشکر از زحمات تمامی نهادها و مسئولان ذیربط بهدلیل کمکرسانی بهموقع به سیلزدگان، گفت: مسئولان آستان مقدس امامزاده داوود و عوامل اجرایی در اطلاعرسانی به مراجع ذیربط از جمله آتشنشانی، اورژانس، نیروی انتظامی، هلال احمر و ... برای کمک به سیلزدگان سریع عمل کردند. همچنین مسئولان اوقاف در جلسات مدیریت بحران که به ریاست وزیر کشور در سالن جلسات امامزاده داوود برگزار شد، حضور فعال داشتند.
وی با اشاره به اینکه از همان آغاز سیل در امامزاده داوود تاکنون چندین جلسه مدیریت بحران در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران برگزار شده است، افزود: براساس گزارشهای واصله صبح ششم مرداد تمامی ارگانها و دستگاههای مختلف تحت فرماندهی وزیر کشور شروع به جستجوی مفقودین کردند که پیکر بیجان تعدادی از هموطنانمان در بازارچه و در مسیر سیلاب پیدا شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه تهران تصریح کرد: یکی از فعالیتهای مهم خادمان آستان مقدس امامزاده داوود که پیش از وقوع سیل انجام شد، بستن درهای آستان و تخلیه سریع زائران و انتقال آنها به مکانی امن بود که اگر این کار انجام نمیگرفت، آمار مفقودین حادثه به صدها نفر میرسید. در واقع باید گفت که اقدام بهموقع خادمان آستان مقدس امامزاده داوود مانع افزایش مفقودین حادثه شد.
میرکریمی در پایان خاطرنشان کرد: براساس گزارشها میزان خسارت به آستان مقدس امامزاده داوود در دو بخش باید بررسی شود؛ نخست بخش عمرانی و تخریب آستان مقدس است و در بخش دوم باید خسارت به تجهیزات و وسایل داخل حرم و سرداب مورد بررسی قرار گیرد.