سیلاب مهیب ۶ مرداد به دنبال ورود سامانه مانسون به کشور و بارش‌های شدید باران در امامزاده داوود فاجعه‌ای تمام‌عیار رقم زد. شاید بتوان گفت یکی از پررنگ‌ترین علل به بار آمدن این خسارت‌ها، ساخت‌وسازهای غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه‌هایی مانند کن است که باعث می‌شود هنگام وقوع پدیده‌ای طبیعی همچون سیل، خسارت‌های جانی و مالی فراوانی به بار بیاید.

به گزارش همشهری آنلاین، سید اویس ترابی، هیدرولوژیست و رئیس پژوهشکده زیست‌پذیری شهری در این‌باره به همشهری آنلاین گفت: دلیل عمده خسارت‌بار بودن سیل‌های ایران این است که بستر و حرایم اشغال شده‌اند. کل صحن امامزاده داوود روی بستر فعال رودخانه ساخته شده است. بازارچه روستاییان هم روی بستر همین رودخانه قرار داشت. ۲۵۰ متر از رودخانه را مسقف کردند و روی آن ساخت‌وساز انجام دادند.

در این زمینه ببینید:

ترابی گفت: در چنین شرایطی انتظار داشتیم سیل چه رفتاری داشته باشد؟ گزارش هیئت ویژه سیل که به دستور رئیس‌جمهوری وقت در سال ۱۳۹۷ تشکیل شد و علاوه بر مستند کردن تجارب سیل همان سال، سیل ۱۳۹۸ را نیز مستند کرد، به این توصیه‌ رسید که باید روی پیشگیری و پیش‌بینی، بیشترین تمرکز را در آزادسازی بستر و حرایم داشته باشیم.

گفتگو: معصومه‌ حق‌جو

تصویر: حسین اینانلو

تدوین: مهدی کشوریان

منبع: همشهری آنلاین