به گزارش همشهری آنلاین، برای کمتر خسارت دیدن از سیل میتوان اقداماتی قبل، حین و پس از وقوع حادثه انجام داد، تا مرگ و میر ناشی از سیل را به حداقل رساند.
اقدامات قبل از وقوع سیل
بپرهیز از ساختن خانه در حریم رودخانه. ذخیره آب سالم برای زمان وقوع سیل در ظرفهای مطمئن. ذخیره مقداری غذا بهصورت کنسرو. تهیه وسیله روشنایی (چراغ قوه، شمع و ...) . قرار دادن اسناد و اوراق بهادار در جعبه ضد آب. قرار دادن آبگرمکن یا وسایل برقی در معرض سیل در جایی بالاتر از سطح. تعبیه دریچههای کنترل فاضلاب برای جلوگیری از برگشت آب سیل و فاضلاب از طریق مجاری فاضلاب به داخل منازل.
اقدامات حین وقوع سیل
برای اطلاع از وضعیت به رادیو، تلویزیون یا اعلام خبر از طریق بلندگوهای عمومی گوش دهید. در صورتی که دستور تخلیه داده شد، بلافاصله این کار را انجام دهید. هنگام تشخیص شکلگیری سیلاب خیلی سریع خود را به جای امن برسانید. از فاضلابها و جویبارهای بهظاهر آرام دوری کنید. مناطق کم ارتفاع را خیلی سریع ترک کنید و به مناطق مرتفع دور از رودخانهها و نهرها بروید. جریان آب، برق و گاز را برای جلوگیری از آبگرفتگی، برقگرفتگی و انفجار قطع کنید. اگر سیل اطراف خودرو شما را فراگرفته است، خودرو را رها کنید و به یک منطقه مرتفع بروید.
اقدامات بعد از وقوع سیل
خود را به نزدیکترین محل امدادرسانی هلال احمر یا سایر مراکز امدادرسانی برسانید. به اخبار محلی توجه کنید و آب آشامیدنی را قبل از مصرف بجوشانید. از خطوط فشار قوی برق دوری کنید. از ساختمانهایی که اطرافش را آب احاطه کرده است، دور شوید. چنانچه مجبور هستید شبانه به خانه برگردید، خیلی محتاط باشید؛ از فانوس، مشعل و کبریت برای روشن کردن ساختمان استفاده نکنید. چون سیل باعث خارج شدن مارها از لانههای خود میشود، بعد از سیل مراقب مارگزیدگی باشید. هر چیز خیس و مرطوب را تمیز و ضد عفونی کنید زیرا گل و لای باقی مانده از سیلاب، حاوی مواد شیمیایی و فاضلابی است.