تومور مغزی در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد و توده‌ای غیرمعمول است که درون مغز یا کانال مرکزی نخاع رشد می‌کند. در مغز ما سلول‌های عصبی و بافت‌هایی مثل سلول‌های گلیال و مننژ تشکیل شده که مسئول کنترل تمام فعالیت‌های بدن است. این فعالیت‌ها اعم از تنفس، تحرک‌های ماهیچه‌ای هنگام حرکت، قدرت حافظه، فکر و حس بینایی است.

اگر در ناحیه‌ای از بدن تومور سرطانی به وجود بیاید امکان پخش آن در مغز هم وجود دارد. این تومور می‌تواند خوش‌خیم و یا بدخیم باشد. در این حالت باید به جراح مغز و اعصاب برای درمان مراجعه کنید.

معرفی جراح مغز و اعصاب در تهران، شیراز و مشهد

  1. دکتر عبدالرضا کریمی (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  2. دکتر عبدالله خان فخرایی طهرانی (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  3. دکتر بیتا نیازی (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  4. دکتر امید هنرفر (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  5. دکتر بهرام عطایی (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  6. دکتر سید عبدالناصر آریان طباطبایی (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  7. دکتر بهرام قهرمانی کوره (تخصص جراحی مغز و اعصاب)

  1. دکتر نیما درخشان (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  2. دکتر فردین رنجبر (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  3. دکتر هادی نیکنام (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  4. دکتر مهدی خانی (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  5. دکتر نوید فرزین (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  6. دکتر علیرضا زارعی زاده (تخصص جراحی مغز و اعصاب)
  7. دکتر علی رزم کن (تخصص جراحی مغز و اعصاب)

به را حتی میتوانید در سایت دکترتو به جراح مغز و اعصاب در شهر های مختلف دسترسی پیدا کرده و نوبت آنلاین بگیرید در اینجا دکتر های تهران و شیراز در تخصص جراح مغز و اعصاب معرفی شدند و با مراجعه به سایت به دکتر جراح مغز و اعصاب مشهد نیز میتوانید دست پیدا کنید.

تومور مغزی چیست

در اطراف مغز و درون مغز هر انسانی سلول‌هایی وجود دارد که اگر رشد غیرطبیعی داشته باشند تومور مغزی نامیده می‌شود. سرعت رشد این توده‌ها متغیر و متفاوت است و میزان رشد آن‌ها بر سیستم عصبی انسان تأثیر می‌گذارد. عواملی از قبیل تماس با مواد رادیواکتیو و یا حتی سابقه خانوادگی نیز احتمال به‌ وجودآمدن تومورهای مغزی را افزایش می‌دهد. این تومور انواع مختلفی دارد که با بررسی آن‌ها به خوش‌خیم بودن یا بدخیم بودن آن پی می‌برند.

درمان این توده مغزی به نوع، محل و اندازه آن بستگی دارد. این تومورها شبیه توده‌هایی که در سایر نقاط بدن وجود دارند، نیستند و مغز را هم درگیر می‌کنند. علت اصلی بروز این توده‌های مغزی هنوز کاملا مشخص نیست، ولی تأثیر آن روی بافت‌های مغز دارد باعث تخریب و نابودی بافت‌های سالم و فشار به مغز می‌شود، هنوز نیاز به تحقیق و بررسی دارد.

درمان تومور مغزی با جراح مغز و اعصاب و وظایف جراح

در بدن یک انسان، هر درد، ناراحتی و مشکلی که پیش می‌آید نشانه بروز یک بیماری است که اگر فرد زودتر اقدام به تشخیص و درمان توسط جراح مغز و اعصاب کند، درمان بهتر و آسان‌تر خواهد بود. تومور مغزی هم علامت‌هایی دارد که به تشخیص آن کمک می‌کند و افراد باید با این نشانه‌ها آشنا باشند.

با بودن سایت های نوبت دهی و مشاوره آنلاین در سریعترین زمان میتوانید از پزشک متخصص نوبت بگیرید و اقدام به درمان کنید. تفاوتی ندار که در تهران، شیراز یا مشهد باشید در تمامی استانها و شهر ها با مراجعه به یکی از این سیات های نوبت دهی آنلاین میتوانید از جراح مغز و اعصاب نوبت و یا مشاوره بگیرید.

علائم تومور مغزی

  • سردردهایی که در اول صبح بعد از بیدار شدن احساس می‌شود که با گذشت زمان بدتر می‌شود و با هیچ مسکنی آرام نمی‌شود و معمولا تا چند روز یا چند هفته‌ باقی می‌ماند.
  • احساس گزگز شدن نواحی بدن مانند بازوها و احساس ضعف در یک سمت بدن
  •  مشکلات گفتاری یعنی گم‌کردن کلمات و تغییرات خلق‌وخو
  • احساس سرگیجه و نداشتن تعادل هنگام حرکت
  • مشکلات بینایی یعنی حرکات غیرطبیعی چشم‌ها و یا دوبینی
  • مشکلات حافظه مثل فراموشی، و وزوز گوش

تشخیص تومور مغزی

بعد از مشاهده علامت‌های بیماری و مراجعه به متخصص جراح مغز و اعصاب، او شروع به معاینه بیمار و پرسش از سوابق بیماری فرد می‌کند. برای تشخیص درست و قطعی تست‌هایی را تجویز می‌کند. معاینه نورولوژیک که شامل تست‌های شنوایی، بینایی و هوشیاری، حتی رفلاکس است را انجام می‌دهد.

تست ام آر آی هم روی بیمار انجام می‌شود تا جزئیات دقیق از بافت نرم مغز و خود مغز را نشان دهد. یکی دیگر از روش‌های تشخیص تومور مغزی سی‌تی‌اسکن است که توسط اشعه ایکس انجام می‌شود و اطلاعات ساختار آناتومیک بیمار برای پزشک مشخص می‌شود.

درصورتی‌که تومور به طور واضح در اسکن دیده نشود، بیوپسی می‌تواند در تشخیص این توده کمک کند. در این روش معمولا بخش کوچکی از تومور برداشته می‌شود و زیر میکروسکوپ مشاهده می‌شود. امروزه با پیشرفت علم پزشکی راه تشخیصاین تومورها بسیار سریع و آسان است.

درمان تومور مغزی

برای افراد مبتلا به تومورهای مغزی، راه‌های زیادی برای درمان وجود دارد ازجمله جراحی، رادیولوژی، و شیمی‌درمانی که در بعضی از بیماران از همه روش‌ها برای درمان استفاده می‌کنند. اما درمان قطعی تومورهای مغزی معمولا با جراحی امکان‌پذیر است. این درصورتی‌ است که این توده در جایی از بدن باشد که جراح مغز و اعصاب بتواند آن را عمل کند.

 بعضی از این تومورها کوچک و ساده هستند که توسط جراح مغز و اعصاب برداشته می‌شوند. جراحی یعنی تخلیه میکروسکوپی تومور تا بتوان فشار مغز را کمتر کرده و نمونه‌برداری انجام می‌شود تا بتوانند تشخیص قطعی نوع آن را مشخص کنند.

گاهی پیش می‌آید که این توده‌ها در مناطق حساس مغز به وجود می‌آیند که عمل جراحی را دشوار می‌کنند و قبل از عمل، متخصص مغز و اعصاب داروهایی را برای بیمار تجویز می‌کند.

از کجا بفهمیم تومور مغزی داریم

اگر در بدن خود یک توده یا برجستگی‌هایی پیدا کردید که جدید و غیرعادی به نظر می‌رسید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با تشخیص سریع، شروع به درمان کنید. بعضی اوقات، تومورهای مغزی در پشت آناتومی صورت افراد قرار می‌گیرد که در شکل صورت تغییراتی مثل بیرون‌زدگی چشم‌ها اتفاق می‌افتد که باید جدی گرفته شود.

سردردهای ناشی از این توده در صبح بیشتر و حتی فرد را در نیمه‌شب بیدار می‌کند و در طول روز هم شدیدتر می‌شود. این سردردها تنشی است و حتی تا چندین روز و هفته باقی می‌ماند که در هنگام سرفه کردن و تغییر حالت بدن بدتر هم می‌شود.

گاهی اوقات همراه حالت تهوع است. بیشتر بیماری‌های بدنی و حتی روانی هم می‌توانند این‌چنین علامت‌هایی داشته باشند که فرد بیمار به‌جای ترس، اضطراب و نگرانی باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کند تا تشخیص درست داده شود.

در تومور مغزی کجای سردرد می گیرد

همان‌طور که گفتیم یکی از نشانه‌های وجود تومور مغزی سردردهایی است که افراد در صبح می‌گیرند که به‌مرور بدتر شده و با مسکن آرام نمی‌شود. سردردهای این بیماری حالتی کند و فشاری دارد و در بعضی از موارد همچون درد چاقو زدن به سر احساس می‌شود. محل سردرد ناشی از تومور مغزی بستگی به محل، نوع، و اندازه تومور دارد که در افراد، متفاوت است.

گاهی یک ناحیه خاصی از سر درد می‌گیرد و گاهی ممکن است تمام سر تحت فشار باشد و با هیچ نوع مسکن آرام نشود. علت این دردها فشاری است که به علت بزرگ شدن تومور به جمجمه وارد می شود و مسیر مایع مغز را مسدود می‌کند.

تومور مغزی در زنان

اگر به سرطان سینه که در زنان شایع است رسیدگی نشود، حمله سلول‌های سرطانی به مغز بیشتر می‌شود. به همین دلیل تومور مغزی در زنان افزایش‌یافته است. تومور هیپوفیز و مننژیوم از جمله تومورهای سرطانی است که در زنان دیده می‌شود و حدود 30 تا 40 درصد زنان بیشتر از مردان دچار این بیماری می‌شوند. علائم این بیماری در زنان و مردان یکسان است به‌غیراز چند نمونه که فقط در زنان دیده می‌شود.

اگر تومور مغزی در زنان در غده هیپوفیز به وجود بیاید، تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود که باعث سردردهای شدید و بلندمدت که از صبح شروع شده و با حالت تهوع و استفراغ همراه است. حملات تشنجی به بیمار دست می‌دهد بدون اینکه سابقه آن را داشته باشند و تغییرات روحی و روانی در رفتار بیمار دیده می‌شود.

تومور مغزی در کودکان

کودکان هم مانند بزرگسالان ممکن است به انواع تومورهای مغزی دچار شوند. تقریبا بیشتر علائم شبیه بزرگسالان بروز می‌کند. نوع، اندازه و محل قرارگرفتن در مغز کودک در درمان آن نقش مهمی دارد. کودک مبتلا دوران سخت درمان را باید با حمایت و رفتار درست والدین و اطرافیان به‌خوبی بگذراند. بعد از پایان درمان هم از روش‌های مختلف برای بازتوانی کودک استفاده می‌شود تا به شرایط عادی زندگی برگردانده شود.

تشخیص سریع‌تر، درمان راحت‌تر

با آگاهی از علائم تومور مغزی می‌توان سرعت تشخیص و درمان را تا حد زیادی افزایش داد. در نتیجه میزان راحتی فرد بیمار هنگام درمان نیز بیشتر می‌شود. پس از مشاهده علائم ذکر شده حتی در صورت مشکوک بودن، بهتر است به یک متخصص یا جراح مغز و اعصاب مراجعه کرده و از تشخیص بیماری اطمینان پیدا کرد.