به گزارش همشهری آنلاین، علی شریعتی اظهار کرد: یکی از اصلیترین موضوعاتی که ما باید در بررسی پروندههایی مانند فولاد مبارکه یا فسادهای مشابه دیگر مدنظر قرار دهیم، این است که این بررسیها باید با نگاه ملی و فراجناحی انجام شود و این موضوع به یک گروه سیاسی یا برخی افراد محدود نمیشود. در واقع ما باید ریشه این فساد را بشناسیم و برای خشکاندن آن اقدام کنیم؛ در غیر این صورت اگر فضا صرفا برای تسویه حساب شخصی یا گروهی فراهم شود، مشکلی را حل نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه بررسی فساد به شهر یا استان خاصی هم محدود نمیشود، تصریح کرد: متاسفانه از بعضی صحبتها این گونه استنباط میشود که با اصل فساد و رانت کنار آمدهاند و صرفا سوالشان این است که مثلا چرا به حوزه فولاد ورود کردهاید و به دیگر بخشها کاری ندارید؟ یا چرا بنگاهی که در اصفهان قرار دارد مورد بررسی قرار گرفته اما دیگر شهرها بدون نظارت باقی ماندهاند؟ یکی از مشکلات اساسی ما در بررسی فساد و مقابله با آن همین نگاههای جناحی و فردی و گروهی است که کار را برای بررسیهای بیشتر و خشکاندن ریشه دشوار میکند.
عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به حرکت فساد به سمت آلوده کردن دائمی افراد جدید، بیان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری اشاره کردهاند، اگر با مار فساد مقابله نشود، به اژدهای هفت سر تبدیل میشود. ما مشابه همین اتفاق را در مورد اخیر میبینیم که تلاش کردهاند از دولتیها و نمایندههای مجلس تا دفتر افراد و رسانهها و حتی افراد مختلف را درگیر کنند تا هم سفره فسادشان جمع نشود و هم شانس برخورد با خود را کاهش دهند. در واقع این فساد ریشهای است و باید با ریشهها برخورد شود.
شریعتی ادامه داد: وقتی ما برای سالهای طولانی با موضوعاتی مانند ارز چند نرخی، نامشخص بودن قیمت خوراک کارخانهها و عدم شفافیت در حوزههای مختلف مواجهیم و افراد امکان آن را پیدا میکنند که نزدیکان خود را وارد بازی کرده و نفع شخصی ببرند، قطعا پروندههای فساد بزرگ نیز تشکیل میشود. یا وقتی صحبت از خصوصی سازی میشود اما در عمل هیچ تحول مثبتی رخ نمیدهد، باید خود را برای چنین مسائلی آماده کنیم و تا این بستر فراهم است، امکان سوء استفاده نیز وجود خواهد داشت.