به گزارش همشهری آنلاین، بسیاری از شهرها و شهرستانهای ایران، در تمام این سالها در زمینه سینما محرومیتهای فراوانی دارند. چه از نظر خود سالن سینما و چه تجهیزات فنی و بودجه برای تولیدات. بهطوری که برخی از کارگردانان شهرهای غیر متمرکز برای تأمین بودجه تولیدات سینمایی خود به سراغ مراکز صداوسیما شهرستانها میروند.
اما تلاشهای جدیدی برای برون رفت و تغییر نگاه نسبت به مناطق محروم و کمبرخوردار صورت گرفته است. مدیران سازمان سینمایی در این مدت تلاش کردهاند تا نقشی را در محرومیت زدایی و عدالت فرهنگی کشور ایفا کنند. چنانچه رویکرد توجه به مناطق محروم استمرار و توسعه یابد به ایجاد اشتغال و رونق کسب و کارهای فرهنگی و هنری و در نهایت محرومیت زدایی منجر شود.
آذرپندار رئیس انجمن سینمای جوانان ایران تابحال به 28 دفتر در استانهای کشور از جمله استانهای سیستان و بلوچستان، همدان، ایلام و کردستان سفر داشته و با مسئولان انجمن سینمای جوانان ایران در استانها و هنرمندان این استانها به گفتوگو نشسته است. بسیاری از هنرمندان و اصحاب فرهنگ این شهرستانها از مشکلات و محرومیتهای خود به این مدیر خبر دادند و متعاقباً او نیز برای حل و فصل این مشکلات وعدههایی داده است. قولهایی که باید عملی شود.
یکی از این قولها اختصاص 70 درصد بودجههای امسال انجمن سینمای جوانان کشور به شهرستانهاست. در انجمن سینما جوانان رویکرد بر کشف استعدادهاست تا با شناسایی فیلمسازان جوان، استعداد ساخت اولین فیلم بلند در آنها کشف و مورد حمایت قرار گیرد.
در سیاستگذاریهای دیگر مؤسسات وابسته به سازمان سینمایی هم همیننگاه حمایتی به سینماگران استانی را در حوزه تولید فیلم های کوتاه، مستند و سینمایی شاهدیم. به عنوان مثال ساخت پنج فیلم سینمایی اول ظرفیت بالقوهای است که برای سینماگران استانی پیشبینی شده است.
از دیگر اقداماتی که در شهرستانها و استانها قرار است بهزودی انجام شود، تجهیر دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران است. از دوازده سال پیش تاکنون هیچ تجهیزاتی برای به روز رسانی به دفاتر استانها اختصاص داده نشده بود اما با کمک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعتبار مالی تأمین شده و پس از خرید تجهیزات در اختیار استانها قرار خواهند گرفت.
باشگاهی برای فیلم اولیها | چرا فارابی جای کانون کارگردانان را میگیرد؟
در کنار تحولات انجمن سینمای جوانان ایران، قرار است تا سالنهای سینما نیز احیا شوند. بدین منظور 40 سالن سینما در دست ساخت است. پیگیریها برای تجهیز و ساخت این سالنها تا زمان بهرهبرداری ادامه خواهد داشت. همچنین در استان یاسوج که سالن سینمایی ندارد، پیگیری ها و رایزنی با شهرداری و استانداری، منجر به قرار بر تحویل 9 سالن در طی دو سال توسط حوزه هنری شده است.
باید یادآور شد درست است که نفس این دیدارها و سرکشیهای مسئولین فرهنگی از جمله خزاعی و آذرپندار به شهرستانها و مناطق کمبرخوردار خوب است، اما باید دید که تا آخر سال این وعدهها و قولهای داده شده عملی میشود یا خیر. زیرا اجرایی کردن و عملیاتی کردن آنهاست که منجر به تغییرات فرهنگی و سینمایی در این مناطق خواهد شد.