پس از بازدید دادستان مرکز فارس از باغ‌های شیراز و مشاهده تخریب و بی توجهی به این فضاهای سبز شهری، رئیس کل دادگستری فارس با تشکیل جلسه اضطراری ضمن‌ تذکر جدی به مسئولان، از نظارت مستقیم خود بر پرونده‌های تخریب، تصرف و تغییر کاربری باغ‌ها در شیراز خبر داد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، حجت‌الاسلام سید کاظم موسوی سه‌شنبه اول شهریور در جلسه اضطراری که بعد از بازدید میدانی دادستان عمومی و انقلاب مرکز فارس از برخی باغ‌های شیراز داشت، با اشاره به اهمیت موضوع حفظ باغ‌ها و فضای سبز شیراز بر نظارت مسئولان و عمل به تکالیف قانونی آنان تأکید و اضافه کرد: تشکیل پرونده قصور و ترک فعل و اخذ خسارت در دستور کار جدی دادگستری فارس است.  

موسوی با انتقاد از اینکه طبق گزارش‌های مسئولین از ۳ هزار هکتار باغ‌های قصردشت شیراز فقط هزار هکتار باقی مانده است، گفت: حفظ این میزان از باغ‌ها و فضای سبز شیراز باید در اولویت کاری مسئولین ذیربط باشد و دستگاه قضایی بر مبنای  دفاع از حقوق عمومی ساکنان شیراز این موضوع را با جدیت دنبال خواهد کرد.

او با بیان این که تصرف و تخریب و تغییر کاربری باغ‌های شیراز ناشی از کافی نبودن نظارت‌های دستگاه‌های متولی است، تأکید کرد: در برخی موارد متولی امر و نهاد مسئول حتی شکایتی از تخریب باغ به دستگاه قضایی مطرح نکرده است.

رئیس شورای قضایی فارس‌ در ادامه به ارجاع مستقیم پرونده شکایات نهادها و دستگاه‌های مسئول در راستای حفظ باغات توسط وی و نظارت مستقیم مدیر ارشد قضایی استان بر روند رسیدگی به این پرونده‌ها خبر داد.

رئیس کل دادگستری فارس همچنین از تشکیل شعب ویژه در دادسرا، دادگاه بدوی و تجدید نظر استان برای رسیدگی به پرونده تخلف و تصرف‌های حوزه منابع ملی و باغ‌های شیراز خبر داد و افزود: نزدیک به ۳۰۰  فقره پرونده ماده صد مربوط به باغ‌های شیراز وجود دارد که اجرای آن به تعویق افتاده که با تعیین برنامه زمانبندی با نظارت معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ‌و معاون دادستان در امر صیانت و حفظ حقوق عامه اجرا شود.

او ( ادامه ضمن تأکید بر انجام تکالیف توسط مسئولان گفت: دستگاه قضایی مطابق قانون حامی مدیران شجاعی است که در دوران مسئولیت خود از تضییع حقوق عمومی جلوگیری کنند.

دادستان عمومی وانقلاب مرکز استان نیز ضمن ارائه گزارشی از بازدید میدانی خود از باغ‌های شیراز از پیگیری دادستانی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی در راستای ضبط باغ‌هایی که با هدف تغییر کاربری از سوی مالکان و متصرفان خشکانده و با درختان آن قطع می شوند، خبر داد.

سید مصطفی بحرینی با بیان اینکه به شهرداری برای حفظ باغات در حال خشک شدن مجوز ورود و آبیاری صادر کرده است، گفت: افرادی که با هدف تغییر کاربری اقدام به خشکاندن باغات کنند علاوه بر تشکیل پرونده کیفری و ‌اعمال مجازات پیش بینی شده در قانون که بین ۶ ماه تا ۳ سال حبس و جزای نقدی می باشد؛ تشکیل پرونده حقوقی و پرداخت خسارات نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

این مقام قضایی استان همچنین بر استفاده نهادهای مسئول از ظرفیت تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری باغ‌ها و اراضی زراعی نیز تأکید کرد و افزود: این تبصره از قانون حفظ کاربری باغ‌ها و اراضی زراعی این امکان را به نهاد های مسئول می‌دهد که پیش از تشکیل پرونده قضایی در راستای اجرای قانون نسبت به رفع تصرفات و جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیر مجاز ‌اقدام کنند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس به اهمیت موضوع نظارت بر حفظ باغ‌های دارای مجوز ساخت پس از تکمیل وهمچنین رعایت حدود ساخت ‌سازها مطابق پروانه‌های صادر نیز اشاره و اضافه کرد: کارگروه پیگیری مصوبات با جدیت اجرای تصمیمات اتخاذ شده را بررسی می کند.

منبع: فارس